Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Αποφασισμένη να το πάει στα… άκρα η Λάρισα

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Εξώδικο προς την επιτροπή εφέσεων αδειοδότησης της ΕΠΟ και επιστολή διαμαρτυρίας προς την ΟΥΕΦΑ απέστειλε η διοίκηση της ΑΕΛ.
Κάθε δυνατή κίνηση, έτσι ώστε να κρατήσει την Λάρισα στην Σούπερ Λιγκα είναι αποφασισμένος να κάνει ο Κώστας Πηλαδάκης.
 
Ο ισχυρός άντρας της ΑΕΛ δείχνει διατεθειμένος να φτάσει στα…, άκρα και μετά την επιστολή που έστειλε στον πρωθυπουργό, έστειλε εξώδικο στην ΕΠΟ και την επιτροπή εφέσεων αδειοδότησης της, όπως και επιστολή στην ΟΥΕΦΑ.
 
Η ευρωπαϊκή ομοσπονδία έχει ήδη λάβει επιστολή από την ΠΑΕ Λάρισα για να διεξάγει έρευνα και να πιέσει την ΕΠΟ να τιμωρήσει όσες ΠΑΕ ήταν οικονομικά ασυνεπείς. Ενώ στην επιστολή του και στην ΕΠΟ οι “βυσσινί” επικαλούνται δημοσιεύματα, τα οποία εφόσον ευσταθούν, τότε ο Πανιώνιος δεν έχει δικαίωμα να αδειοδοτηθεί και να αγωνιστεί την επόμενη σεζόν στην Σούπερ Λίγκα
 
Απόσπασμα της επιστολής της Λάρισας στην ΟΥΕΦΑ
 
“Θεωρούμε ότι η οικονομική ασυνέπεια ορισμένων ΠΑΕ, δημιούργησε συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού με βάση τα διεθνή κριτήρια αδειοδότησης. Και ζητάμε από την ΟΥΕΦΑ να διεξάγει έρευνα και να ζητήσει από την ΕΠΟ να εφαρμόσει στο σύνολο τους τα κριτήρια αδειοδότησης. Το δικό μας κλαμπ όχι μόνο είναι 100% στις οικονομικές του υποχρεώσεις, αλλά είμαστε και το μοναδικό κλαμπ στην Ελλάδα εδώ και πολλά χρόνια που δαπάνησε 45 εκατομμύρια για την κατασκευή ιδιόκτητου γηπέδου”.
 
Απόσπασμα του εξώδικου της Λάρισας στην ΕΠΟ:
 
“Αναφερόμαστε στα δημοσιεύματα που αναφέρουν «τα χρήματα που δεν έχει εισπράξει ο κύριος Μάχο και για τα οποία του παρέδωσε «πέτσινη» επιταγή κατά τα λεγόμενα του κύριου Τσολακάκη, από τον κύριο Απέγητο, πρώην αντιπρόεδρο της ΠΑΕ Πανιώνιος. Διαβάζουμε επίσης για δημοσιεύματα για τις υποθέσεις των Μπάλαμπαν και Ριέρα, αλλά και εκπρόθεσμες καταβολές ή ακόμη και υφιστάμενες, για παρέλαση» ποδοσφαιριστών ενώπιων της επιτροπής σας οι οποίοι θα επιβεβαιώσουν ότι έχουν εξοθληφει.
 
Για προσφυγές Πανιώνιου στην ΦΙΦΑ όπως του Κάσπερ Ρίσγκααρντ, το περιεχόμενο της οποία σας έχει κοινοποιηθεί. Ειδικά για τις προσφυγές ενώπιων της ΦΙΦΑ, (αυτές πάντα κατά τα δημοσιεύματα), δεν λαμβάνονται υπόψη από την επιτροπή σας, διότι οι υποθέσεις δεν έχουν τελεσιδικήσει. Η συγκεκριμένη αιτιολογία είναι απολύτως απαράδεκτη, καθώς η τελεσιδικία των υποθέσεων αυτών μπορεί να απαιτήσει ακόμη και δύο χρόνια.
 
Μας προκαλεί ιδιαίτερη κατάπληξη πως είναι δυνατόν ακόμη και να συζητείται το ενδεχόμενο χορήγησης αδείας στην ΠΑΕ Πανιώνιος, όταν υπάρχουν τέτοιες κραυγαλέες περιπτώσεις από τις οποίες φαίνεται ξεκάθαρα ότι οι απαιτήσεις του νόμου δεν εκπληρώθηκαν.
 
Οποιοδήποτε στοιχείο υποβάλλεται αργότερα από την 8/904 /2011 και αφορά καταβολές ή διακανονισμούς πέρα από τις αυστηρά καθορισμένες από τον κανονισμό αδειοδότησης προθεσμίες, δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να ληφθεί υπόψη.
 
Θα παρακολουθούμε πολύ προσεκτικά την όλη διαδικασία, δεν θα ανεχτούμε καμιά απολύτως παρέκκλιση που αναμφίβολα θα συνιστά παράβαση καθήκοντος και για την οποία δεν θα διστάσουμε να προσφύγουμε στον αρμόδιο εισαγγελέα. Επιφυλασσόμαστε δε, να κινηθούμε νομικά για την απόδοση όποιων ευθυνών εφόσον διαπιστώσουμε ότι οι διατάξεις των κανονισμών παραβιάστηκαν”.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε