Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Απογοητευτική η Αγγλία – “Λιοντάρια” οι Αλγερινοί

ΦΩΤΟ REUTERS.
ΦΩΤΟ REUTERS.

Ο Φάμπιο Καπέλο παρουσίασε και στο δεύτερο ματς μία ομάδα χωρίς αρχή, μέση και τέλος. Σε κανένα σημείο δεν μπόρεσε να κυριαρχήσει κόντρα σε μία ψυχωμένη Αλγερία που πήρε πανάξια το 0-0. Σε μπελάδες οι Άγγλοι.

Δείτε το LIVE του αγώνα

Λάμπαρντ, Τζέραρντ, Ρούνεϊ και Τέρι φάνταζαν τόσο λίγοι μπροστά στους Ζιανί, Ματμούρ και Λασέν. Χωρίς πάθος, χωρίς διάθεση, χωρίς εμπνεύσεις η Αγγλία μάλλον τυχερή πρέπει να αισθάνεται που δεν δέχτηκε γκολ από τους Αλγερινούς που πάλεψαν μέχρι το τέλος και δικαιώθηκαν παίρνοντας τον βαθμό της ισοπαλίας που την κρατάει ζωντανή στο παιχνίδι της πρόκρισης.

Αυτή τη φορά οι Άγγλοι δεν θα βρουν εξιλαστήριο θύμα, όπως στο πρώτο ματς που όλοι έπεσαν πάνω στον Γκριν, και θα πρέπει να αναζητήσουν τα κακώς κείμενα στην ομάδα τους. Οι παίκτες που εδώ και χρόνια δεν μπορούν να οδηγήσουν τα “λιοντάρια” σε επιτυχίες ανάλογες των τεράστιων δυνατοτήτων τους, θα βρεθούν αντιμέτωποι με τη μήνη των φιλάθλων τους.

Ο αγώνας στο Κέιπ Τάουν ξεκίνησε με τους Αλγερινούς να κυριαρχούν απόλυτα. Καλύτεροι σε όλες τις γραμμές καθήλωσαν για περίπου 20 λεπτά τους αντιπάλους τους που στο δεύτερο μισό του πρώτου μέρους κατάφεραν  να ισορροπήσουν το ματς.

Λιγοστές οι ευκαιρίες μπροστά και από τις δύο εστίες, με τους παίκτες να περιορίζονται σε παιχνίδι κέντρου. Στο δεύτερο μέρος οι Άγγλοι αύξησαν την πίεση τους αλλά αδυνατούσαν να πατήσουν με αξιώσεις στην αντίπαλη περιοχή.

Με εκφραστή των επιθετικών προσπαθειών τον Εμίλ Χέσκεϊ η αλήθεια είναι ότι δεν μπορείς να έχει πολλές απαιτήσεις. Ο Καπέλο έριξε στο παιχνίδι, πολύ αργά, τους Ντεφόε και Κράουτς αλλά πλέον οι Αλγερινοί είχαν “ταμπουρωθεί” και το ματς έμεινε στο 0-0.

Αγγλία: Τζέιμς, Τζόνσον, Άσλει Κόουλ, Τέρι, Κάραχερ, Λάμπαρντ, Τζέραρντ, Μπάρι (84′ Κράουτς), Λένον (63′ Ράιτ Φίλιπς), Ρούνεϊ, Χέσκεϊ (74′ Ντεφόε).
 
Αλγερία: Μ’ Μπολί, Μπουγκέρα, Μπελχατζί, Γιαχία, Χαλίτσε, Μπουντεμπούζ (74′ Αμπντούν), Λασέν, Ματμούρ, Ζιανί (80′ Γκουεντιουρά), Γεμπντά (89′ Μεσμπά), Καντίρ.

Η βαθμολογία του 3ου ομίλου (μετά από 2 αγώνες)

Σλοβενία 4
ΗΠΑ 2
Αγγλία 2
Αλγερία 1

Επόμενη αγωνιστική

Αγγλία – Σλοβενία
ΗΠΑ – Αλγερία.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε