Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Αποκαλύψεις Πιλάβιου για τα “στημένα” και τις πιέσεις της Ουέφα

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Τι είπε ο πρόεδρος της ΕΠΟ για την υπόθεση των “στημένων” αγώνων στο ποδόσφαιρο αλλά και το πρέσινγκ της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας μέσω εγγράφου που απέστειλε την Δευτέρα.

Έγγραφο με το οποίο ζητεί την άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης των “στημένων” αγώνων θέτοντας και θέμα αντικατάστασης των εμπλεκομένων ομάδων που αγωνίζονται στα ευρωπαϊκά κύπελλα, έστειλε τη Δευτέρα η UEFA στην ΕΠΟ, όπως αποκάλυψε ο Σοφοκλής Πιλάβιος στην τηλεοπτική “Δίκη” του Blue Sky.

Συγκεκριμένα ο πρόεδρος της ΕΠΟ είπε μεταξύ άλλων για το σκάνδαλο των “στημένων” αγώνων:

Η καθυστέρηση του ενός φακέλου της UEFA να φτάσει στην εισαγγελία, αφορούσε μόνο 4-5 αγώνες. Αυτό όμως δεν επηρέασε καθόλου τη διαδικασία. Εγώ πήγα δύο ή τρεις φορές στην UEFA γι’ αυτό το θέμα στις αρχές του 2009. Είχα ενημέρωση πριν την περίφημη συνέντευξη του Λίμαχερ.

Δεν άκουσα τον Μπέο να λέει δημόσια ότι παίζει στοίχημα. Το σωστό πάντως είναι να απαγορευτεί ο στοιχηματισμός και για τους ποδοσφαιριστές. Θα κάνουμε και εμείς κάποια πράγματα, αλλά περιμένουμε με αγωνία και το νέο νομοσχέδιο.

Δεν είπα ποτέ ότι δεν θα τιμωρηθούν μεγάλες ομάδες για τα στημένα. Είπα γενικά για όλες τις ομάδες, ότι δεν μπορούν να τιμωρηθούν χωρίς στοιχεία.

Δέχομαι ότι έχω μερίδιο ευθύνης στην ιστορία αυτή. Το ότι ανέχθηκα κάποιους παράγοντες είναι το λιγότερο. Αλλά εγώ μιλούσα με όλους τους προέδρους. Πλέον, βέβαια, δεν μιλάει κανείς με κανέναν.

Δεν ζήτησα από τον εισαγγελέα να μην δημοσιεύονται οι διάλογοι. Απλά διαγνώσαμε έναν σοβαρό κίνδυνο. Πολλοί μου είπαν ότι κινδυνεύει η ζωή τους και η σωματική τους ακεραιότητα με αυτά που έχουν βγει.

Διαβάζοντας τις συνομιλίες, φαίνεται πως αρέσει να λέγεται ότι με κρατάνε και με έχουν στο χέρι. Άρεσε σε κάποιους να το δείχνουν και να το λένε και για μένα και για διαιτητές. Στην Ελλάδα μας αρέσει να είμαστε νταραβεριτζήδες. Το τι ακούν τα αυτιά μου κάθε μέρα, είναι τρομερό. Υπάρχουν βέβαια και θεωρίες συνωμοσίας, αφού μερικά από αυτά που λέγονται στις συνομιλίες, τελικά δεν έγιναν.

Έχω νιώσει και εγώ απειλούμενος. Πολλάκις. Έχω αυξήσει και την προστασία μου. Τι άλλο να κάνω; Είχα και ευθεία απειλή από πολλούς ανθρώπους, όχι όμως για τη ζωή μου.

Δεν θυμάμαι τη συνομιλία μου με τον Τσακογιάννη, όπου μου λέει ότι θα ρίξει πέντε σκαμπίλια στα πόδια του Κούγια. Όμως, δεν την αμφισβητώ ότι υπήρξε.

Για το αν φοβάμαι τη συγκάλυψη, άποψη μου είναι ότι πρέπει να υπάρξει η μεγάλη εικόνα στο πόρισμα για να πούμε κάτι. Η αθλητική δικαιοσύνη από την άλλη, δεν χρειάζεται τόσες πολλές αποδείξεις. Δεν αρκούν όμως και τα γραφήματα.

Για το ότι με δήλωσε για μάρτυρα υπεράσπισης του ο Σταύρος Ψωμιάδης, δεν είχε τη συναίνεση μου. Ο καθένας μπορεί να δηλώσει όποιον θέλει.

Ο κ. Χατζηαποστόλου λέει πάρα πολλά (σ.σ. για την ατάκα του στο Δ.Σ. «είμαστε ένοχοι γιατί όλα αυτά γίνονταν κάτω από τη μύτη μας») και είναι δικαίωμα του να κάνει αντιπολίτευση. Αλλά κάνει αντιπολίτευση από τότε που καθαιρέθηκε από αναπληρωτής πρόεδρος.

Για τον Αβραάμ Παπαδόπουλο και τον Γιώργο Γεωργιάδη, θέλω να τους ακούσω πρώτα πριν πάρουμε την όποια απόφαση.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε