Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Απόκαλυψη Ριβάλντο – Ο Ολυμπιακός είχε τάξει πριμ στη Λα Κορούνια

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Ο “Ρίμπο” αποκάλυψε ότι την περίοδο 2004-05 οι ερυθρόλευκοι είχαν υποσχεθεί πριμ στη Λα Κορούνια για να κερδίσει τη Μονακό στην τελευταία αγωνιστική των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ, προκειμένου να προκριθεί ο Ολυμπιακός.

O Ολυμπιακός είχε 10 βαθμούς και ταξίδεψε στο Άνφιλντ για να αγωνιστεί κόντρα στη Λίβερπουλ. Χρειαζόταν ένα βαθμό για να είναι σίγουρος, ενώ θα εξασφάλιζε την πρόκριση ακόμη και με ήττα 2-1, 3-2… Σύμφωνα με τον Ριβάλντο όμως αυτό δεν αρκούσε και οι άνθρωποι της ομάδας απευθύνθηκαν στη Λα Κορούνια, που ήταν αδιάφορη και υποδεχόταν την ίδια ώρα τη Μονακό, τάζοντας της πριμ-νίκης. Σε περίπτωση που οι Ισπανοί νικούσαν τους Γάλλους τότε οι ερυθρόλευκοι θα είχαν προκριθει στην επόμενη φάση. Τελικά αυτό δεν έγινε αφού η Μονακό πέρασε σαν… σίφουνας από το Ριαθόρ επικρατώντας με 5-0 ενώ η Λίβερπουλ νίκησε με 3-1 τον Ολυμπιακό αφήνοντας τον εκτός Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο Ρίμπο με συνέντευξη του στη lancenet ταράζει τα νερά, έξι χρόνια μετά:

“Αφού είχα παίξει στο παρελθόν και στη Λα Κορούνια, μίλησα σε έναν ποδοσφαιριστή από κει και του είπα ότι η ομάδα μου, ο Ολυμπιακός θα τους προσέφερε χρήματα αν κέρδιζαν τη Μονακό. Αν αυτό συνέβαινε, αυτομάτως θα προκρινόμασταν. Τελικά όμως δεν έγινε. Πιστεύω ότι το να δώσεις χρήματα σε μια άλλη ομάδα για να νικήσει, δεν είναι πρόβλημα. Αυτό που δεν γίνεται είναι να δώσεις λεφτά σε κάποιον για να χάσει. Αυτό δεν θα το έκανα ποτέ.”

Ο Ριβάλντο συνέχισε με τις αποκαλύψεις και αναφέρθηκε σε παρόμοιο περιστατικό όταν ως παίκτης της Λα Κορούνια αντιμετώπιζε την Μπαρτσελόνα:

“Ο αρχηγός της ομάδας μας ειδοποίησε πως αν κερδίζαμε την Μπαρτσελόνα, η Ρεάλ θα μας έστελνε λεφτά όμως τελικά χάσαμε αφού ο Ρονάλντο εκείνη την εποχή “πετούσε” και πέτυχε ένα φανταστικό γκολ.”

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε