Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Απορρίφθηκε η ένσταση του Ολυμπιακού!

ΦΩΤΟ NEWSPORTS.
ΦΩΤΟ NEWSPORTS.

Η πειθαρχική επιτροπή της Ευρωλίγκας απέρριψε την ένσταση του Ολυμπιακού, για επανάληψη του αγώνα με τη Σιένα, εξαιτίας προβλήματος στο χρονόμετρο κι έτσι επικύρωσε την ήττα των “ερυθρόλευκων” στο ΣΕΦ (72-74).

Δεν θα επαναληφθεί τελικά το ματς του Ολυμπιακου με την Σιένα, καθώς η πειθαρχική επιτροπή της Ευρωλίγκας απέρριψε την ένσταση που κατέθεσαν οι Πειραιώτες.

Ο αθλητικός δικαστής αποφάσισε ότι μέχρι το τελευταίο σφύριγμα και οι δύο ομάδες δεν γνώριζαν για τα τρία δευτερόλεπτα έξτρα χρόνου και έπαιξαν ανάλογα.

Αυτό ήταν το βασικό σημείο στο σκεπτικό του αθλητικού δικαστή, που επιβεβαίωσε τη νίκη της Σιένα επί των “ερυθρολεύκων”.

Αυτό σημαίνει ότι οι πρωταθλητές Ελλάδας και Ευρώπης μένουν πλέον στο 1-3 στο Top 16, την ώρα που οι πρωταθλητές Ιταλίας ανεβαίνουν στο 4-0 και συνεχίζουν χωρίς ήττα.

Έτσι, ο Ολυμπιακός καλείται να κερδίσει απόψε τη Μακάμπι στο Τελ Αβίβ για να αναπτερώσει τις ελπίδες πρόκρισής του στα προημιτελικά της Ευρωλίγκας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Euroleague με το σκεπτικό της απόφασης:

«Ο ανεξάρτητος δικαστής της Euroleague απέρριψε την ένσταση που είχε υποβληθεί αναφορικά με δυσλειτουργία του χρονομέτρου στη διάρκεια των τελευταίων φάσεων του αγώνα της 4ης εβδομάδας του Top 16 της Euroleague μεταξύ του Ολυμπιακού και της Σιένα την Παρασκευή 18 Ιανουαρίου. Η ένσταση είχε υποβληθεί από τον Ολυμπιακό. Εχοντας εκτιμήσει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες, ο ανεξάρτητος δικαστής εξηγεί στην τελική του απόφαση τα εξής:

– Κρίθηκε ότι και οι δύο ομάδες χρησιμοποίησαν το αβαντάζ που τους δόθηκε από το κολλημένο ρολόι: οι Πειραιώτες είχαν περισσότερο χρόνο για την τελευταία τους επίθεση, που κατέληξε στην προσπάθεια του Κάιλ Χάινς. Επίσης στον έξτρα χρόνο είχαν την ευκαιρία να πάρουν τάιμ-άουτ και να επιχειρήσουν ένα σουτ που θα μπορούσε να τους δώσει τη νίκη. Από την άλλη ο Μπόμπι Μπράουν μπορούσε να φτάσει μέχρι το αντίπαλο καλάθι και να σκοράρει με λέι-απ. Με άλλα λόγια το πρόβλημα στο χρονόμετρο δεν λειτούργησε υπέρ της μιας από τις δύο ομάδες.

– Δεν υπάρχουν αθλητικοί λόγοι που να χρίζουν την επανάληψη του αγώνα, η οποία θα είχε κι άλλες συνέπειες. Ο Ολυμπιακός είχε δύο ευκαιρίες να σκοράρει στα τελευταία 10 δευτερόλεπτα και η επανάληψη του αγώνα θα δώσει στους “ερυθρολεύκους” μια ακόμη ευκαιρία να διεκδικήσουν τη νίκη.

– Μια ένσταση θα ήταν άδικη διότι θα είχε έρθει μέσω έγγραφης καταγγελίας (και όχι εντός του αγωνιστικού χώρου) λόγω ενός προβλήματος που προκλήθηκε από τον εξοπλισμό του γηπέδου του Ολυμπιακού.

– Καμία ομάδα δεν πήρε πλεονέκτημα με άδικο τρόπο. Το αποτέλεσμα θα μπορούσε να είναι διαφορετικό αν είχαν ευστοχήσει είτε ο Χάινς, είτε ο Λο ή αν είχε αστοχήσει ο Μπράουν.

– Το τελικό σκορ κρίνεται επομένως ότι δεν προήλθε από κάποιο λάθος και η παρέμβαση του αθλητικού δικαστή δεν μπορεί να δικαιολογηθεί μέσω των γεγονότων ή των κανονισμών.

– Η απόρριψη της ένστασης σημαίνει ότι απορρίπτονται και οι υπόλοιπες ενστάσεις (όπως αυτή της Σιένα) που κατατέθηκαν.

– Υπογραμμίστηκαν βασικές διαφορές που αφορούν το παιχνίδι της Γκέτινγκεν με την Μπεσίκτας (που επαναλήφθηκε πέρσι), το οποίο δεν ευσταθεί ως υπερασπιστική γραμμή περί δεδικασμένου. Σε εκείνο το παιχνίδι και συγκεκριμένα στην τελευταία φάση η μπάλα ήταν ζωντανή μέχρι το τελευταίο σφύριγμα, ενώ το πρόβλημα στο χρονόμετρο λειτούργησε αποκλειστικά υπέρ της γηπεδούχου ομάδας που είχε έξτρα χρόνο να σκοράρει.

Ευρωλίγκα: Το εκπρόθεσμο στην κορυφή του top10! (VIDEO)

“Αυτοκτόνησε” ο Ολυμπιακός – Ήττα “σοκ” στο ΣΕΦ απ΄τη Σιένα

Δεν είναι πλέον είδηση – Έχασαν πάλι οι Λέικερς (VIDEO)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε