Τετάρτη, 8 Μαΐ
21oC Αθήνα

Αποθεώνουν Χιμένεθ οι Ισπανοί

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Η Σεβίλλη έστειλε συγχαρητήριο τηλεγράφημα στον τεχνικό της ΑΕΚ, ενώ ιδιαίτερη αναφορά στο γεγονός κάνει η εφημερίδα «Αs», με τίτλο: «H AEK των Χιμένεθ, Μίτσελ και Ματέος, κατακτά το Κύπελλο Ελλάδος».
Στο συγκεκριμένο άρθρο, η ισπανική εφημερίδα αναφέρει: «Ο Χιμένεθ, που έχασε πέρσι τον τελικό του Copa del Rey, από την Ατλέτικο Μαδρίτης και στη συνέχεια έλυσε τη συνεργασία του, με τη Σεβίλλη, αρχίζει να δημιουργεί το παλμαρέ του, ως προπονητής.

Και συνεχίζει: «Ο Νίκος Λυμπερόπουλος έδωσε το προβάδισμα στην ΑΕΚ, η οποία έχει κερδίσει 13 τίτλους, με τελευταίο το 2002. Πριν από δύο χρόνια είχε χάσει το Κύπελλο από τον Ολυμπιακό, στη διαδικασία των πέναλτι.

Ένα τέταρτο πριν το φινάλε, ο Μαροκινός Ναμπίλ Μπαχά και ο Παντελής Καφές, στρογγυλοποίησαν τη νίκη της ΑΕΚ και ο Παναθηναϊκός, απέκτησε διάδοχο στο θρόνο, με τον Μανόλο Χιμένεθ, να κατακτά τον πρώτο τίτλο της καριέρας του».

Η ανακοίνωση της Σεβίλλης (πρώην ομάδας του Μανόλο Χιμένεθ):

 
«Η Σεβίλλη και όλοι όσοι βρίσκονται στην οικογένειά της συγχαίρουν τον Μανόλο Χιμένεθ, πρώην παίκτη και πρώην προπονητή του συλλόγου, για την επιτυχία του με την ΑΕΚ να κατακτήσει το Κύπελλο στην Ελλάδα, κερδίζοντας τον Ατρόμητο με το εμφατικό 3-0. Ο Χιμένεθ, γαλουχήθηκε ως παίκτης στις ακαδημίες της Σεβίλλης, έπαιξε περισσότερο από μια δεκαετία στην ομάδα της Σεβίλλης, ενώ είναι ο παίκτης με τις περισσότερες συμμετοχές στην Primera Division.

Ήταν αρχηγός της ομάδας και αφού “κρέμασε” τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια εντάχθηκε στο τεχνικό προσωπικό του οργανισμού, φτάνοντας πρώτος προπονητής στην πρώτη ομάδα της Σεβίλλης, καταλαμβάνοντας την πέμπτη θέση στην πρώτη του σεζόν και την τρίτη στη δεύτερη. Στην τρίτη του σεζόν απολύθηκε λόγω των αποτελεσμάτων, αν και η ομάδα είχε προκριθεί στον τελικό του Copa del Rey. Συγχαρητήρια Μανόλο!»

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε