Πέμπτη, 25 Απρ.
17oC Αθήνα

Αποχαιρέτησε ο Ομπράντοβιτς:Είναι το τελευταίο Final 4 μας

ΦΩΤΟ NEWSPORTS.
ΦΩΤΟ NEWSPORTS.

Ο Ζοτς ήταν όσο πιο ξεκάθαρος μπορούσε στη συνέντευξη Τύπου ενόψει του Final 4 της Ευρωλίγκας και τόνισε ότι από την στιγμή που δεν τον έχει ενημερώσει κανένας για τις διαπραγματεύσεις με υποψήφιους επενδυτές, είναι ουσιαστικά σαν να του λένε… γεια σας.

Σίγουρα όσο βρέθηκαν στη συνέντευξη Τύπου του Ομπράντοβιτς δεν περίμεναν να ακούσουν από το στόμα του προπονητή του Παναθηναϊκού το… γεια σας!

Ο Ζοτς απαντώντας σε ερώτηση για τις φήμες μεταβίβασης της ΚΑΕ, προανήγγειλε ουσιαστικά την αποχώρηση του μετά το τέλος της σεζόν.

Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς μίλησε…

Για τις φήμες μεταβίβασης της ΚΑΕ: «Δεν έχουμε ιδέα τι συμβαίνει. Τι να κάνουμε; Να πιάσουμε ένα και τον ρωτήσουμε τι συμβαίνει; Θα το ξαναπώ: Δεν έχω ιδέα τι συμβαίνει. Δεν μου έχει μιλήσει κανείς. Αν είμαστε ένα μήνα πριν απ’ το τέλος της σεζόν και δεν ξέρεις τι θα γίνει, τι να σκεφτείς; Γεια σας! Αυτό θα πρέπει να είναι ένα έξτρα κίνητρο, ότι είναι το τελευταίο F4 για εμάς εδώ! Έπειτα θα δούμε τι θα γίνει. Ό,τι κι αν γίνει, είμαι υπερήφανος για όλα όσα έχουν κάνει οι παίκτες όλα αυτά τα χρόνια, όσα έχουμε περάσει μαζί με κάποιους, που είμαστε μαζί για πολλά χρόνια. Έπειτα τον Κολοσσό Ρόδου κάποιος δημοσιογράφος επίσης με ρώτησε και του απάντησα πως δεν είναι καλό να υπάρχουν οποιεσδήποτε φήμες. Με ρωτάτε αν θα πάω στη Μαδρίτη κι απαντάω, για να μην υπάρχουν φήμες. Ευχαριστώ αυτούς τους ανθρώπους που επί 20 χρόνια προσφέρουν στον Παναθηναϊκό. Ευχαριστώ για όλα όσα έχουν κάνει και κάνουν. Όποια απόφαση κι αν πάρουν, θα είμαι μαζί τους».

Για το πώς έφτασαν σε ακόμη ένα Final Four: «Έπειτα από ένα δύσκολο καλοκαίρι με όλα τα προβλήματά μας, είμαστε σήμερα εδώ να μιλήσουμε για το F4. Έχουμε πολλούς λόγους να είμαστε υπερήφανοι. Η χρονιά είναι πολύ καλή για εμάς. Είμαι υπερήφανος με το πώς αγωνίστηκαν οι παίκτες, ώστε να φτάσουμε εδώ. Ήδη έχουμε κατακτήσει έναν τίτλο, θα συμμετάσχουμε και στους τελικούς της Α1, συν σε ακόμη ένα F4. Έχουμε κάθε λόγο να είμαστε υπερήφανοι. Αυτό που με γέμισε υπερηφάνεια είναι η αντίδραση των παικτών μου απ’ το καλοκαίρι μέχρι τώρα. Παρότι είμαστε πολύ ικανοποιημένοι, θα πρέπει να σκεφτούμε ότι έχουμε την ευκαιρία, αν το θέλουμε, να κάνουμε κάτι καλύτερο. Θα αγωνιστούν οι ομάδες που ήταν και στο F4 του 2009. Η μόνη διαφορά είναι πως αντιμετωπίζουμε πρώτα την ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Αυτός ο ημιτελικός είναι το… δικό μας F4. Την αντιμετωπίσαμε δύο φορές στην κανονική περίοδο κι ηττηθήκαμε αμφότερες. Στην Αθήνα αγωνιστήκαμε καλά κι όλοι θυμούνται πως ηττηθήκαμε στην παράταση. Στη Μόσχα σκοράραμε 49 πόντους στο πρώτο ημίχρονο, αλλά τα πάντα κρίθηκαν στο 14-0 σε 2 λεπτά που έκανε η ΤΣΣΚΑ Μόσχας στη συνέχεια. Είναι προφανές πως, αν θέλουμε να τα πάμε καλύτερα, θα πρέπει να αγωνιστούμε σε υψηλότερο επίπεδο. Αυτό προσπαθούμε τις τελευταίες ημέρες, να προετοιμαστούμε για να σταματήσουμε τους βασικούς δημιουργούς της και να παίξουμε καλύτερη επίθεση. Αναμφίβολα είναι μία πολύ καλή ομάδα με εξίσου καλό ρόστερ. Αντέδρασα καλά το καλοκαίρι, γιατί ήταν πλήγμα να μη προκριθεί στο ΤΟΡ 16 του 2011. Υπέγραψαν τον Κιριλένκο, τον Κρστιτς, τον Λαβρίνοβιτς, τον Μέχια και τον Τεόντοσιτς. Ήταν εύκολο να αναγνωρίζει ποιος ο στόχος τους και μέχρι στιγμής έχουν παίξει πολύ καλά. Επαναλαμβάνω πως πρέπει να παίξουμε πολύ καλά και στα 40 λεπτά, με συγκέντρωση, έχοντας στο μυαλό μας και τις δύο ήττες. Ούτως ή άλλως οι παίκτες μου θα έχουν κίνητρα. Δεν έχουμε προβλήματα, όλοι είναι καλά. Θα κάνουμε μία προπόνηση σήμερα, δύο αύριο και την Τετάρτη το πρωί θα αναχωρήσουμε για την Κωνσταντινούπολη, όπου έχουμε προγραμματισμένη προπόνηση στις 19:00».

Για το αν αισθάνεται αν κλείνει ένας κύκλος ζωής έπειτα το F4 του 1992: «Κάθε χρονιά ξεκινά με κάποιον στόχο. Είμαι πολύ τυχερός που είμαι σε μία ομάδα με στόχο πάντα το F4. Με Παρτιζάν, Χοβεντούτ, Ρεάλ Μαδρίτης, Μπένετον και Παναθηναϊκός, 21 χρόνια τώρα, υπάρχει αυτός ο στόχος. Είμαι πολύ χαρούμενος που με όλες αυτές τις ομάδες έφτασε στο F4. Είναι δύσκολο να σκέφτεσαι για το μέλλον, όταν ακολουθούν κι οι Τελικοί της Α1 με τον Ολυμπιακό. Σε 21 χρόνια έφτασα 13 φορές σε F4, δύο στο Σαπόρτα. Θα δούμε τι θα φέρει το ποτάμι μπροστά μας την επόμενη χρονιά».

Για την ετοιμότητα της ομάδος
: «Υπάρχει προπονητής που θα πει πως είναι έτοιμη η ομάδα; Πάντα πριν απ’ το τζάμπολ σκέφτεσαι πως θα ήταν καλό να υπάρχουν ακόμη δύο προπονήσεις. Αλλά πρέπει να επισημάνω και πάλι πως θα πρέπει να κάνουμε ένα τέλειο, ένα άψογο παιχνίδι».


Για την πιθανότητα τελικού με τον Ολυμπιακό
: «Είναι καλό για το ελληνικό μπάσκετ η παρουσία Παναθηναϊκού κι Ολυμπιακού στο F4. Έπειτα από δύσκολο καλοκαίρι, βρήκαμε τον τρόπο να φτάσουμε εδώ. Το ίδιο ισχύει και για τον Ολυμπιακό, που άλλαξε ομάδα κατά τη διάρκεια της χρονιάς. Αλλά στο μυαλό μας βρίσκεται μόνο η ΤΣΣΚΑ Μόσχας».

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε