Τρίτη, 16 Απρ.
22oC Αθήνα

Αρχίζει το πρωτάθλημα με ειδική άδεια μέχρι τις 15 Σεπτέμβρη

ΦΩΤΟ NEWSPORTS.
ΦΩΤΟ NEWSPORTS.

Στο ΔΣ της Superleague αποφασίστηκε να ζητηθεί από τους αρμόδιους φορείς να δώσουν ειδικές άδειες στις ομάδες με ισχύ μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου έτσι ώστε το πρωτάθλημα να αρχίσει κανονικά. Μώραλης: “Να αρχίσει και να τελειώσει το πρωτάθλημα με 16 ομάδες”.

Μετά το αίτημα του Άρη για αναβολή της πρεμιέρας μέχρι να περάσει από τη Βουλή η σχετική τροπολογία για τη φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα των ομάδων που δεν τις έχουν εξασφαλίσει και την υποστήριξη που είχε από αρκετές ομάδες, η Λίγκα εξέτασε το θέμα αλλά έπεσε πάνω στην άρνηση της Nova.

Τελικά η λύση δόθηκε με την διοργανώτρια αρχή να στέκεται στο πλευρό των ομάδων που αντιμετωπίζουν πρόβλημα με την φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα. Αρχικά η Λιγκα θα καλέσει την ΕΠΟ να εκδώσει δελτία στους παίκτες με τους οποίους έχουν συμφωνήσει οι ομάδες με ισχύ μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου και στη συνέχεια την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού να επιτρέψει στην συμμετοχή τους στο πρωτάθλημα, και πάλι με ισχύ μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου.

Από κει και πέρα αν κάποια ομάδα  δεν έχει εξασφαλίσει φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα, τότε θα τις επιβληθούν οι κυρώσεις που προβλέπονται.

«Κάποιες ομάδες έχουν σημαντικά προβλήματα και εμείς προσπαθούμε να βρούμε λύσεις», τόνισε ο Γιάννης Μώραλης και συνέχισε: «Το στοίχημα για εμάς φέτος είναι να ξεκινήσει το πρωτάθλημα με 16 ομάδες και να τελειώσει με 16 ομάδες». 

Ο πρόεδρος της διοργανώτριας Αρχής έκανε γνωστό ότι οι υπεύθυνοι από Πλατανιά, Κέρκυρα και Πανιώνιο δηλώνουν σίγουροι ότι μέχρι την καταληκτική ημερομηνία της 15ης Σεπτεμβρίου θα έχουν εξασφαλίσει τις ενημερότητες. Κάτι τέτοιο σημαίνει ότι το βάρος πέφτει επάνω στις ΑΕΚ, ΟΦΗ και Άρη για να έχουν εξασφαλίσει την φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα. 

«Έχουμε κάνει πολλές προσπάθειες. Εάν δεν βρεθεί λύση θα επιβληθούν στις ομάδες οι κυρώσεις. Θα περιμένουμε την απόφαση της ομοσπονδίας η οποία νομίζουμε ότι μπορεί να δώσει μια λύση στο μεγάλο θέμα που έχει δημιουργηγηθεί», τόνισε. 

Ο Γιάννης Μώραλης μάλιστα αναφέρθηκε και στο αίτημα του ΠΑΟ… «Μπήκε σε ψηφοφορία. Αλλά απορρίφθηκε στη λογική π[ου ξέρετε ότι θα ανοίγαμε ένα δεδικασμένο με απρόβλεπες συνέπειες», είπε και ανέφερε για το ενδεχόμενο αύξησης των ομάδων, κάτι που πρότείνει εμμέσως η Football League… 

«Δεν έχει έρθει καμία επίσημη πρόταση. Νομίζω ότι δεν υπάρχει θέμα για αύξηση των ομάδων. Επαναλαμβάνω ότι δεν είχαμε το αίτημα για να το συζητήσουμε. Εάν έρθει τέτοιο αίτημα τότε θα συζητηθεί»

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε