Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

“Ας είμαστε υπομονετικοί με τα ταλέντα του ελληνικού ποδοσφαίρου”

ΦΩΤΟ EPO.GR
ΦΩΤΟ EPO.GR

Ο τεχνικός της Εθνικής Νέων, Κώστας Τσάνας εξέφρασε την άποψη πως οι παράγοντες των ελληνικών συλλόγων χρειάζεται να δώσουν περισσότερες ευκαιρίες στους Έλληνες νεαρούς ποδοσφαιριστές.”Θα δώσουμε ό,τι έχουμε και δεν έχουμε για να είμαστε ανταγωνιστικοί απέναντι στην Αγγλία”, τόνισε.

Γιαννιώτας: Δεν έχουμε άγχος, όνειρο μας ο τελικός!

Ο Κώστας Τσάνας μίλησε στον “NovaΣΠΟΡ FM 94,6” μία μέρα μετά την πρόκριση της Εθνικής Νέων στα ημιτελικά του Euro U-19.:

Για το χθεσινό παιχνίδι με την Πορτογαλία

«Πιστεύαμε στις δυνατότητές μας. Είχαμε συγκεκριμένο στόχο και ξέραμε ότι έπρεπε πάση θυσία να κερδίσουμε για να περάσουμε στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. Από το πρώτο λεπτό δείξαμε ότι είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε αυτή τη σημαντική σε αυτές τις ηλικίες ομάδες και να την κερδίσουμε».

Για τη συμμετοχή των νεαρών στου συλλόγους τους

«Είμαστε τυχεροί, επειδή φαίνεται η εμπειρία των παιδιών μέσα στο γήπεδο. Γίνεται πραγματικότητα μία επιθυμία που είχαμε πολλά χρόνια τώρα. Είναι πολύ σημαντικό για αυτά τα παιδιά να έχουν παραστάσεις από ανταγωνιστικά παιχνίδια. Αυτό φαίνεται στα δύσκολα παιχνίδια που παίζουμε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα».

Για το προσεχές ματς με την Αγγλία

«Για να είμαστε ειλικρινείς, δεν έχουμε σχηματίσει άποψη για την εικόνα της Αγγλίας. Εκείνο που μπορούμε να υποσχεθούμε, όμως, είναι ότι θα δώσουμε ό,τι έχουμε και δεν έχουμε για να είμαστε ανταγωνιστικοί απέναντι σε μία σπουδαία σε αυτές ηλικίες ομάδα».

Για το ενδεχόμενο κάποιοι από τους νεαρούς διεθνείς να φτάσουν στην Ανδρών

«Είμαι σίγουρος ότι ορισμένα από αυτά τα παιδιά μπορούν να παίξουν στην Ανδρών. Έχουν τη θέληση και την εξέλιξη να φτάσουν σε κορυφαίο επίπεδο. Ο Φερνάντο Σάντος γνωρίζει τον κάθε παίκτη και την πρόοδό τους. Υπάρχει τέτοια βάση δεδομένων στην Ομοσπονδία για κάθε ποδοσφαιριστή. Υπάρχει ένα πλάνο, ώστε να υπάρξει συνέχεια από την Παίδων στην Νέων, από την Νέων στην Ελπίδων και από την Ελπίδων στην Ανδρών. Ένα παράδειγμα αποτελεί ο Κώστας Φορτούνης, ο οποίος κατάφερε να πάρει παιχνίδια στην Ανδρών.

Υπάρχουν πάρα πολλοί καλοί ποδοσφαιριστές, αλλά δεν υπάρχει η ανάλογη εξέλιξη των παιδιών. Χρειάζεται εκείνοι που έχουν τις ομάδες να δώσουν τη δυνατότητα να εξελίξουν τα ταλέντα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ας είμαστε λίγο υπομονετικοί μαζί τους, όπως κάνουμε με τους ξένους παίκτες. Είναι πιο εύκολο να δώσουμε χρόνο σε δικά μας παιδιά αντί σε κάποιους αμφιβόλου ποιότητα ξένους ποδοσφαιριστές».

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε