Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Ασημένιος και χρυσός Ολυμπιονίκης στον δρόμο του Νικολαϊδη!

Ασημένιος και χρυσός Ολυμπιονίκης στον δρόμο του Νικολαϊδη!

Δύσκολο έργο θα έχει ο Αλέξανδρος Νικολαϊδης στην κατηγορία των +80κ. του ταεκβοντό, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.

Ο «ασημένιος» Ολυμπιονίκης της Αθήνας και του Πεκίνου θα αρχίσει τους αγώνες του, το Σάββατο 11/8, αντιμετωπίζοντας στις 11:45 (ώρα Ελλάδας) έναν εξίσου έμπειρο αθλητή, τον Μπαχρί Τανρικουλού. Ο 32χρονος Τούρκος έχει να παρουσιάσει στην καριέρα του μεγάλες επιτυχίες, αλλά σε πιο χαμηλές κατηγορίες σωματικού βάρους, καθώς μόλις φέτος ανέβηκε στη μεγάλη κατηγορία. Είχε κερδίσει το ασημένιο μετάλλιο στα -80κ. στους Ολυμπιακούς της Αθήνας, ενώ έχει αναδειχθεί τρεις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής, το 2001 και το 2007 στα -84κ. και το 2009 στα -87κ.

Αν καταφέρει να ξεπεράσει το εμπόδιο του Τανρικουλού και προκριθεί στα προημιτελικά, ο Νικολαϊδης θα βρει πιθανότατα απέναντί του τον άνθρωπο που του στέρησε το χρυσό πριν από τέσσερα χρόνια στο Πεκίνο. Ο κάτοχος του τίτλου και Νο1 του ταμπλό, ο 26χρονος Νοτιοκορεάτης Ντονγκμίν Τσα, είναι το φαβορί για το χρυσό μετάλλιο και δεν αναμένεται να έχει πρόβλημα στον πρώτο γύρο απέναντι στον Σλοβένο Ιβάν Τραϊκοβιτς.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε