weather-icon °C AΘΗΝΑ
,

«Αστακός» το ΣΕΦ – Δείτε τα μέτρα ασφαλείας της αστυνομίας

«Αστακός» το ΣΕΦ – Δείτε τα μέτρα ασφαλείας της αστυνομίας | Newsit.gr
ΦΩΤΟ NEWSPORTS.

Επιτέλους αρχίζουν – Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός (19.00)

Η ανακοίνωση:

«Σήμερα (21.05.2012) το απόγευμα αρχίζουν οι Τελικοί Αγώνες Καλαθοσφαίρισης PLAY OFFS A1 Κατηγορίας, μεταξύ των ομάδων ΟΣΦΠ – Παναθηναϊκός.

Για τις ανάγκες της ομαλής διεξαγωγής των αγώνων που θα πραγματοποιηθούν στα δύο αθλητικά συγκροτήματα (Σ.Ε.Φ., Ο.Α.Κ.Α.), αλλά και για την πρόληψη και αποτροπή περιστατικών βίας, βλαβών υγείας, φθορών και υλικών ζημιών σε πρόσωπα και εγκαταστάσεις αντίστοιχα, εντός και εκτός των γηπεδικών εγκαταστάσεων, από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής έχουν σχεδιαστεί και θα ληφθούν αστυνομικά μέτρα τάξης – ασφάλειας – τροχαίας, τα οποία αφορούν, εκτός από τις αθλητικές εγκαταστάσεις και τον περιβάλλοντα χώρο των δυο αθλητικών συγκροτημάτων (Σ.Ε.Φ., Ο.Α.Κ.Α.), και το λοιπό αστικό περιβάλλον.

Στο πλαίσιο των αποφάσεων που ελήφθησαν, του επιχειρησιακού σχεδιασμού που θα εφαρμοσθεί και σε ό,τι αφορά τα θέματα πρόσβασης και ελέγχου των φιλάθλων, ανακοινώνονται τα ακόλουθα:

Πρόσβαση στην αθλητική εγκατάσταση:

Οι θύρες των Αθλητικών Εγκαταστάσεων (Σ.Ε.Φ., Ο.Α.Κ.Α.) θα ανοίγουν 4 ώρες πριν την έναρξη του κάθε αγώνα, δηλαδή στις 3 το μεσημέρι.
Οι φίλαθλοι, χρησιμοποιώντας κατά κύριο λόγο τα μέσα Μαζικής Μεταφοράς, θα πρέπει να προσέρχονται έγκαιρα στις αθλητικές εγκαταστάσεις, προκειμένου να αποφευχθεί η ταλαιπωρία τους από τη διαδικασία εισόδου σε αυτές.
Η πρόσβαση και η αποχώρηση των φιλάθλων θα πραγματοποιείται μόνο από συγκεκριμένα σημεία.
Η πρόσβαση και η είσοδος στις αθλητικές εγκαταστάσεις θα είναι δυνατή μόνο για όσους διαθέτουν εισιτήριο, πρόσκληση ή διαπίστευση από τη διοργανώτρια Αρχή.
Εκτός από το εισιτήριο οι φίλαθλοι οφείλουν να επιδεικνύουν κατά την είσοδο τους αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο.
Η πρόσβαση προσώπων που θα βρίσκονται σε προφανή κατάσταση μέθης ή είναι υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών δεν θα επιτραπεί.

Έλεγχος Πρόσβασης

Στον περιβάλλοντα χώρο των αθλητικών εγκαταστάσεων θα πραγματοποιούνται αυστηροί προέλεγχοι σε 2 ζώνες ασφαλείας, ώστε να αποκλειστεί η είσοδος προσώπων που δεν φέρουν εισιτήριο και να αποτραπεί η μεταφορά απαγορευμένων ή άλλων επικίνδυνων αντικειμένων εντός των γηπεδικών εγκαταστάσεων.
Στις εισόδους των αθλητικών εγκαταστάσεων θα διενεργείται έλεγχος των φιλάθλων, ο οποίος είναι υποχρεωτικός, υπό την εποπτεία των αστυνομικών Αρχών. Κανένας δεν εισέρχεται στις αθλητικές εγκαταστάσεις εφόσον δεν υποβληθεί σε έλεγχο.
Δεν επιτρέπεται η είσοδος στις αθλητικές εγκαταστάσεις φιλάθλων, οι οποίοι θα έχουν στην κατοχή τους απαγορευμένα ή μη επιτρεπόμενα αντικείμενα, ενώ σε ανάλογες περιπτώσεις θα υπάρχει καταλογισμός τυχόν ποινικών ευθυνών.
Δεν επιτρέπεται η είσοδος σε φιλάθλους οι οποίοι θα φέρουν πανό ή πλακάτ με προκλητικό ή υβριστικό περιεχόμενο.

Μη επιτρεπόμενα ή απαγορευμένα αντικείμενα στις αθλητικές εγκαταστάσεις

Περιλαμβάνονται κυρίως:

Όπλα, καθώς και γενικότερα αντικείμενα που μπορούν να προκαλέσουν σωματικές βλάβες, όπως κοντάρια, ρόπαλα, αναπτήρες κ.λ.π.
Εκρηκτικές ύλες, χημικοί ή εμπρηστικοί μηχανισμοί, καπνογόνα, βεγγαλικά, κροτίδες κ.λ.π.
Δείκτες λέιζερ.
Ναρκωτικές ή άλλες απαγορευμένες ουσίες.
Όργανα που παράγουν θόρυβο, όπως τηλεβόες και κόρνες.
Πανό – πλακάτ ή άλλα αντικείμενα, με προκλητικό ή υβριστικό περιεχόμενο.

Επισημαίνεται ότι και στις δύο αθλητικές εγκαταστάσεις λειτουργεί σύστημα εποπτείας και καταγραφής, μέσω συστοιχίας καμερών, το οποίο χειρίζονται στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας, με δυνατότητες εστίασης και λήψης στις περιοχές και τα σημεία του γηπέδου.

Το φίλαθλο κοινό σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να ακολουθεί τις συμβουλές, υποδείξεις και οδηγίες της διοργανώτριας αρχής, αλλά και των αστυνομικών αρχών. Για τις παραβατικές συμπεριφορές ατόμων που εκδηλώνονται στους αθλητικούς χώρους προβλέπονται ιδιαίτερα επιβαρυντικές ποινές.

#TAGS MM