Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Αθανασιάδης: Θα κοιτάξουμε στα μάτια τον Ολυμπιακό

ΦΩΤΟ NEWSPORTS.
ΦΩΤΟ NEWSPORTS.

Ο διεθνής επιθετικός του ΠΑΟΚ αναφέρθηκε στις φιλοδοξίες του, μίλησε για το ντέρμπι με τον Άρη και εξέφρασε την πεποίθηση πως η ομάδα του μπορεί να διεκδικήσει τον τίτλο από τον Ολυμπιακό.

Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης παραχώρησε στη NOVA ο Στέφανος Αθανασιάδης, στην οποία μίλησε:

Για το γκολ που σημείωσε: “Όμορφο το γκολ, αλλά χωρίς τους συμπαίκτες μου δεν μπορώ να πετύχω γκολ και πρέπει να τους ευχαριστώ δημόσια. Είναι ένα όμορφο γκολ, είναι από τα πιο ωραία γκολ που έχω πετύχει στη καριέρα μου. Ο πανηγυρισμός ήταν απάντηση σε όσα ακούστηκαν μετά τα όσα είχα γράψει στο twitter. Τα γκολ τα αφιερώνω συνήθως την οικογένειά μου, αλλά και στον κόσμο του ΠΑΟΚ που πιστεύω πως από εδώ και στο εξής θα μας βοηθήσει περισσότερο”.

Για τον Ρομπέρ και την ασίστ που του έδωσε: “Ο Ρομπέρ είναι εξαιρετικός ποδοσφαιριστής, το έχει, μακάρι να συνεχίσει έτσι και να κάνουμε πολλά γκολ από τις ασίστ του. Είχε αποφασίσει πως θα εκτελέσω. Εκείνη τη στιγμή έτσι αποφάσισα και έτσι εκτέλεσα”.

Για τη σχέση του με τον ΠΑΟΚ: “Είμαι από 8 χρονών στον ΠΑΟΚ και τον αγαπάω. Πέρασα από την ομάδα νέων και δεν έχω σταματήσει να τους παρακολουθώ. Είχα περάσει από εκεί και ξέρω πως αισθάνονται”.

Για το αν σκέφτεται να περάσει όλη την καριέρα του στον ΠΑΟΚ: “Σίγουρα κάθε Έλληνας ποδοσφαιριστής σκέφτεται το εξωτερικό, αλλά είμαι ευχαριστημένος με την ομάδα. Είμαι οπαδός του ΠΑΟΚ, τον αγαπάω και μακάρι να κάτσω κι άλλα χρόνια”.

Για το αν σκέφτεται να δει παιχνίδι από τη θύρα-4: “Στο παρελθόν έχω δει πολλά παιχνίδια στη θύρα 4 και δεν το αποκλείω να ξαναπάω”.

Για το πώς είναι να σε αποθεώνει η Τούμπα: “Δεν περιγράφεται με λόγια. Εγώ το λατρεύω”.

Για τη νέα ομάδα του ΠΑΟΚ που δείχνει χαρακτήρα νικητή: “Αυτό που ξέραμε είναι πως ήρθε ένας προπονητής με φιλοδοξίες και καινούριο πλάνο. Δουλέψαμε πολύ, έχουμε κάνει ένα καλό σύνολο το οποίο αγώνα με αγώνα θα είναι πιο έτοιμο για να αντεπεξέλθει”.

Για τις δύσκολες μέρες μετά την ήττα από τον Ατρόμητο: “Μας είχε επηρεάσει ο αποκλεισμός στο ΟΥΕΦΑ και χάσαμε στο Περιστέρι. Εμείς είμαστε οι πρωταγωνιστές και θα φέρουμε πίσω τον κόσμο”.

Για τα νεύρα των παικτών του ΠΑΟΚ στο β΄ μέρος του ντέρμπι: “Αυτό που ξέραμε εμείς είναι ότι η αντίπαλη ομάδα θα προσπαθήσει να μας βγάλει εκτός παιχνιδιού. Κατάφεραν στο τέλος να εκνευρίσουν κάποιους συμπαίκτες μου. Έπρεπε να είμαστε ψύχραιμοι και ήταν άσχημη εικόνα για την ομάδα μου. Εμείς το ξέραμε και τσιμπήσαμε στον τρόπο παιχνιδιού τους”.

Για τις κατηγορίες του Άρη για το μάτριξ και τη συμπεριφορά των παικτών του ΠΑΟΚ: “Εγώ ήμουν συγκεντρωμένος στο παιχνίδι, τώρα αν ο παίκτης του Άρη έβλεπε το ταμπλό δεν έχω να πω τίποτα. Και παίκτες του Άρη έβριζαν από το πρώτο λεπτό, έτσι είναι τα ΠΑΟΚ – Άρης και αυτό δεν αλλάζει. Εμείς δε θέλαμε να φτάσει εκεί το παιχνίδι, αλλά στα τελευταία πέντε λεπτά χάσαμε δύο παίκτες. Να μη συμβεί ποτέ κάτι ανάλογο”.

Για την παρουσία του Ιβάν Σαββίδη: “Αυτό που θέλουμε να πούμε, είναι πως είμαστε χαρούμενοι που ήταν εκεί και είδε τις προσπάθειές μας. Έχουμε έναν ιδιοκτήτη που στηρίζει την ομάδα και μαζί με τον πρόεδρο θα πάμε όλοι μαζί τον ΠΑΟΚ ψηλά”.

Για το αν ΠΑΟΚ μπορεί να ξεκινά ως φαβορί για τον τίτλο: “Θα έρθει η στιγμή. Για φέτος, είμαστε μία νέα ομάδα, θέλουμε στήριξη από τον κόσμο κι αν είναι δίπλα μας ίσως και φέτος να μπορούμε να πετύχουμε κάτι σπουδαίο”.

Για το πρόγραμμα που δείχνει ευνοϊκό: “Πρέπει να κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Υπάρχουν δύσκολα εκτός έδρας παιχνίδια και μακάρι να είμαστε μέχρι το τέλος του πρώτου γύρου πολύ ψηλά”.

Για το αν ο Ολυμπιακός απέχει από τις υπόλοιπες ομάδες: “Ο Ολυμπιακός είναι μεγάλη ομάδα, αλλά νομίζω πως θα μπορέσουμε να τον κοιτάξουμε στα μάτια”.

Για τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ: “Είναι δύο μεγάλες ομάδες και μακάρι να βγουν από το σημείο που βρίσκονται. Είναι καλύτερο για το πρωτάθλημα να είναι καλά”.

Για αν θεωρεί πώς ήταν σωστό που δεν εφυγε στο εξωτερικό: “Υπήρχε ένα ενδιαφέρον από ουκρανική ομάδα, αλλά εκείνη την στιγμή σκέφτηκα και αποφάσισα να μείνει στην ομάδα. Αισθάνομαι δικαιωμένος”.

Για το αν έχει χάσει ο ΠΑΟΚ σε προσωπικότητα: “Έχουμε πολύ καλούς νέους ποδοσφαιριστές που μπορούν να βοηθήσουν την ομάδα ακόμη κι αν υπάρχουν πολλές απουσίες. Είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε τους πιο μικρούς για να αποκτήσουν ψυχολογία και να καταλάβουν πως αυτή η ομάδα πρέπει να πάει ψηλά”.

Για το αν θα βγει πρώτος σκόρερ στο πρωτάθλημα: “Έχω θέσει ένα στόχο, να ξεπεράσω τα περσινά γκολ. Μακάρι στο τέλος να είμαι στους πρώτους σκόρερ”.

Για το κεφάλαιο Εθνική ομάδα: “Ο κ. Σάντος αποφασίζει, εγώ είμαι χαρούμενος που είμαι μέλος της αποστολής”.

Για την επάνοδο του Σαλπιγγίδη: “Ο Δημήτρης είναι σημαντικός, είναι έμπειρος, θα βοηθήσει εμένα και την ομάδα”.

Για το αν ο Λόρενς ταιριάζει στον ΠΑΟΚ: “Αλήθεια είναι, έχει μπει για τα καλά στο κλίμα της ομάδας”.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε