Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Αθώοι Κεντέρης-Θάνου, ένοχος ο Τζέκος για τον εισαγγελέα

(ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)

Να κηρυχθούν αθώοι, λόγω αμφιβολιών, όσοι εμπλέκονται στο περιβόητο τροχαίο της 12ης Αυγούστου 2004 ζήτησε ο εισαγγελέας του Τριμελούς Εφετείου, Γαληνός Μπρης.

Στην πρόταση του, ο εισαγγελέας ζητά την καταδίκη μόνο του προπονητή των δυο Ολυμπιονικών, Χρήστου Τζέκου για κατοχή παράνομων ουσιών ενώ υποστήριξε ότι για την υπόθεση του τροχαίου δεν σχηματίστηκε πλήρης δικανική πεποίθηση για την ενοχή των αθλητών και των συγκατηγορουμένων τους, επτά γιατρών του νοσοκομείου ΚΑΤ και των αυτοπτών του ατυχήματος.

Όπως είπε ο Εισαγγελέας, η δίωξη σε βάρος των αθλητών και των υπολοίπων, έγινε διότι υπήρχαν σοβαρές ενδείξεις ότι το τροχαίο δεν είχε συμβεί, ωστόσο οι ενδείξεις αυτές ενώπιον του δικαστηρίου δεν ενισχύθηκαν.

«Δεν αρκεί η κοινή γνώμη για να διαμορφωθεί και να επιβληθεί άποψη στο δικαστήριο, διότι αυτό που προέχει σε κάθε περίπτωση είναι η δίκαιη δίκη για κάθε κατηγορούμενο», είπε ο κ. Μπρης.

Νωρίτερα στο δικαστήριο κατά την απολογία του ο προπονητής Χρήστος Τζέκος επανέλαβε πως οι αθλητές είπαν την αλήθεια και πως τις ημέρες εκείνες είχε δεχθεί τεράστια πίεση για να παραδώσουν τις διαπιστεύσεις τους.

Με την απόφαση του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου, που έκρινε “σκηνοθετημένο” το τροχαίο, οι Κώστας Κεντέρης και Κατερίνα Θάνου καταδικάστηκαν σε φυλάκιση 31 μηνών ο καθένας και σε φυλάκιση 33 μηνών ο Χρήστος Τζέκος.

Επίσης ποινές φυλάκισης από 6 έως 8 μήνες στον καθένα, επιβλήθηκαν στους επτά κατηγορούμενους γιατρούς του ΚΑΤ, ενώ ένοχοι κρίθηκαν και οι δύο αυτόπτες μάρτυρες, που καταδικάστηκαν σε ποινές 15 και 7 μηνών αντίστοιχα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

“Αθώοι” Κεντέρης και Θάνου σύμφωνα με τον Σεβαστή

Ξεκίνησαν οι καταθέσεις για το τροχαίο Κεντέρη-Θάνου

Από αναβολή… σε αναβολή – Για την Τρίτη η δίκη των Κεντέρη – Θάνου

Όλοι ένοχοι! – 33 μήνες φυλάκιση στον Τζέκο, από 31 σε Κεντέρη-Θάνου

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε