Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Αθώος ο Τέρι – Κατέπεσαν οι κατηγορίες για ρατσιστική συμπεριφορά

ΦΩΤΟ REUTERS.
ΦΩΤΟ REUTERS.

Το δικαστήριο του Λονδίνου έκρινε αθώο τον αρχηγό της Τσέλσι, Τζον Τέρι, αποφασίζοντας πως δεν επιτέθηκε φραστικά με ρατσιστικούς χαρακτηρισμούς στον Αντον Φέρντιναντ, τονίζοντας παράλληλα πως το όλο θέμα ήταν μία παρεξήγηση!

Ο κεντρικός αμυντικός της Τσέλσι κάθισε στο εδώλιο του δικαστηρίου, καθώς σύμφωνα με το κατηγορητήριο είχε εξυβρίσει τον ποδοσφαιριστή της ΚΠΡ στο μεταξύ του παιχνίδι στο αγγλικό πρωτάθλημα.

Να θυμίσουμε πως η εν λόγω υπόθεση αποτέλεσε την αφορμή για να του αφαιρεθεί το περιβραχιόνιο του αρχηγού στην εθνική Αγγλίας.

Η έλλειψη σοβαρών αποδεικτικών στοιχείων, καθώς η ρατσιστική επίθεση υποδεικνυόταν μόνο από το διάβασμα των χειλιών του Τέρι σε βίντεο, αλλά και το γεγονός πως ο Φέρντιναντ θεωρήθηκε αναξιόπιστος μάρτυρας, οδήγησε το δικαστήριο στην αθώωση του κεντρικού αμυντικού των μπλε.

Η ακροαματική διαδικασία κράτησε τέσσερις μέρες, με τον Τέρι να διακηρύττει την αθωότητά του, τονίζοντας ότι επανέλαβε στην ουσία μία φράση, την οποία αρχικά είχε εκστομίσει ο Φέρντιναντ (“γ… νο μαύρο μ…ί”) και ότι δεν είχε καμία πρόθεση να αναφερθεί στον αντίπαλό του αμυντικό με ρατσιστικούς χαρακτηρισμούς.

Το δικαστήριο έκανε δεκτή την επιχειρηματολογία του και τον αθώωσε, χαρακτηρίζοντας το όλο συμβάν ως μία μεγάλη παρεξήγηση. Κατά την ανάγνωση της απόφασης, ο Τέρι έσκυψε το κεφάλι δείχνοντας ανακουφισμένος. Μάλιστα, ορισμένοι από το ακροατήριο ξέσπασαν σε χειροκροτήματα.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε