Τρίτη, 16 Απρ.
22oC Αθήνα

Αυλαία “τρόμου” στον ευρωπαϊκό “εφιάλτη”

ΦΩΤΟ EUROKINISSI.
Ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε 3-1 από την Κοπεγχάγη και αποχαιρέτισε την Ευρώπη έχοντας τις χειρότερες επιδόσεις της ιστορίας του στο Τσάμπιονς Λιγκ. Έσπασε το αρνητικό ρεκόρ ελληνικών ομάδων στη διαφορά γκολ. Δείτε το βίντεο.

 
Ο επίλογος του φετινού ευρωπαϊκού ταξιδιού του Παναθηναϊκού γράφτηκε στην Κοπεγχάγη με τους παίκτες του Ζεσουάλδο Φερέιρα να μην μπορούν να μετριάσουν τον αποκλεισμό με μία καλή εμφάνιση. Ο απολογισμός των δύο ισοπαλιών και των τεσσάρων ηττών τα 13 γκολ παθητικό και τα δύο ενεργητικό είναι ο χειρότερος στην ιστορία του ¨Τριφυλλιού” στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Το 1-11 της ΑΕΚ την περίοδο 2003-04 ήταν η χειρότερη ελληνική επίδοση και οι “πράσινοι” στην Κοπεγχάγη το έκαναν 2-13. Τα δύο γκολ σε όμιλο είναι η δεύτερη χειρότερη ελληνική επίδοση σε όμιλο Champions League!

 
Ποτέ ξανά ο Παναθηναϊκός δεν είχε τελειώσει όμιλο χωρίς να κάνει νίκη και η συγκομιδή των τεσσάρων βαθμών ήταν μέχρι εφέτος η χειρότερη που είχε επιτύχει! Με συγκομιδή μόλις δύο βαθμών στον όμιλο ο Παναθηναϊκός γύρισε το ελληνικό ποδόσφαιρο επτά χρόνια πίσω! Από την περίοδο 2003-04 είχε να κάνει ελληνική ομάδα δύο βαθμούς στον όμιλό της και ήταν η ΑΕΚ. Πρόκειται συνολικά για την τρίτη μόλις φορά σε 25 ελληνικές συμμετοχές που μία ομάδα μας τερματίζει στον όμιλό της με το μίνιμουμ της ελληνικής συγκομιδής, που είναι οι δύο πόντοι. Kαι οι δύο προηγούμενες ανήκουν στην ΑΕΚ (1994-95, 2003-04)…

Τουλάχιστον ο Καντέ με το γκολ που πέτυχε στις καθυστερήσει κατάφερε να σπάσει ένα άλλο αρνητικό ρεκόρ. Το γκολ του Γάλλου ήταν το πρώτο μετά από 520 λεπτά αγώνα στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

 
Νωρίτερα, η πρωταθλήτρια Δανίας είχε αποδείξει πως δίκαια είναι η ομάδα που ακολουθεί την Μπαρτσελόνα στις 16 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Ο Βίντγκααρντ με εξαιρετικό σουτ στο 26΄άνοιξε το σκορ. Ο Παναθηναϊκός απείλησε στο πρώτο ημίχρονο μόνο στο 45΄! όταν αρχικά ο Μαρίνος και στη συνέχεια ο Λουίς Γκαρσία δεν μπόρεσαν να εκμεταλλευτούν το τραγικό λάθος του Βίλαντ.
 
Στο 50ο λεπτό ο Γκρόνκιερ εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος από τον Σπυρόπουλο. Επτά λεπτά αργότερα ο Τζόρβας έκανε δώρο στον Εντόι αλλά ο επιθετικός της Κοπεγχάγης έστειλε σε κενή εστία τη μπάλα στο δοκάρι, ενώ το 3-0 έκανε ο Σισέ! Με αυτογκόλ στο 74΄.
 
Οι συνθέσεις:
 
Κοπεγχάγη: (Στάλε Σολμπάκεν): Βίλαντ, Πόσπεχ, Ζάνκα, Άντονσον (77′ Οτεσεν), Βεντ, Κβιστ, Κλαουντεμίρ, Μπολάνιος, Βίνγκααρντ, Γκρόνκιερ (87′ Ζοχόρε), Ν’ Ντόι (81′ Σεντίν).

Παναθηναϊκός (Ζεσουάλδο Φερέιρα): Τζόρβας, Σπυρόπουλος, Μπουμσόνγκ, Καντέ, Βύντρα, Ζιλμπέρτο Σίλβα (46′ Νίνης), Σιμάο, Λουίς Γκαρθία (75′ Πετρόπουλος), Μαρίνος, Χριστοδουλόπουλος (46′ Λέτο), Σισέ

Η βαθμολογία του 4ου ομίλου

Μπαρτσελόνα 14
Κοπεγχάγη 10
Ρούμπιν 6
Παναθηναϊκός 2

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε