Πέμπτη, 18 Απρ.
22oC Αθήνα

Αυτή είναι Ελλάδα! Με επική ανατροπή η πρώτη νίκη στο Μουντιάλ-Τα σενάρια της πρόκρισης

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Τι και αν έμεινε πίσω στο σκορ από λάθος στο 15΄. Η Εθνική Ελλάδος πραγματοποίησε την καλύτερη της εμφάνιση τα τελευταία χρόνια και με γκολ των Σαλπιγγίδη,Τοροσίδη επικράτησε της Νιγηρίας και πέτυχε την πρώτη νίκη στο Μουντιάλ.  Δείτε βίντεο με δηλώσεις και τα γκολ του αγώνα. Όλα τα σενάρια για πρόκριση στους “16”.

Το LIVE του αγώνα

Τα σενάρια πρόκρισης. Δείτε εδώ τι γίνεται σε όλους του συνδιασμούς αποτελεσμάτων την τελευταία αγωνιστική και πως μπορεί να περάσει η Εθνική στους “16”.

Το σχόλιο του Χρήστου Κωστή για την Εθνική

Ξένος Τύπος: Η γενναία Ελλάδα γράφει ιστορία

Η Ελλάδα είναι παντού – Φωτογραφίες από τον θρίαμβο της Εθνικής

Ο Παπανδρέου για τον θρίαμβο της Εθνικής

Ρεχάγκελ: Τώρα μπορούμε να προκριθούμε

Τζιώλης: Δίκαιη η νίκη μας

Σαλπιγγίδης: Δεν περιγράφεται το συναίσθημα

Καραγκούνης: Είχαμε αποφασιστικότητα

Νίνης: Είχαμε τα ψυχικά αποθέματα

Το NewsIt στο γλέντι της Νοτίου Αφρικής

Απίστευτο πάθος από τους διεθνείς που έβγαλαν όλη τη ψυχή τους στο Φρι Στέιτ και έδωσαν απαντήσεις στους επικριτές τους. Διόρθωσε τα λάθη του πρώτου αγώνα ο Ότο Ρεχάγκελ που δεν δίστασε να ρισκάρει κάνοντας πιο επιθετική την ομάδα του στο 30ο λεπτό.

 
Στην αρχή του ματς, πάντως, τίποτα δεν μπορούσε να προϊδεάσει για τη συνέχεια. Η Νιγηρία κατάφερε να προηγηθεί στο 15΄όταν μετά το φάουλ του Ούτσε η ελληνική άμυνα και ο Τζόρβας αδράνησαν. Το γκολ αυτό “πάγωσε” τους διεθνείς που είδαν το σκηνικό της Κορέας να επαναλαμβάνεται.

ΦΩΤΟ REUTERS

 
Οι ισορροπίες του αγώνα, όμως, άλλαξαν στο 33ο λεπτό όταν ο Καϊτά κλώτσησε εκτός φάσης τον Τοροσίδη και αποβλήθηκε από τον διαιτητή Ρούις. Από κει και έπειτα η Ελλάδα πήρε τα ηνία του αγώνα κλείνοντας στα καρέ της τη Νιγηρία. Ο Δημήτρης Σαλπίγγιδης προειδοποίησε στο 40ο λεπτό, και λίγο αργότερα πέτυχε το πρώτο γκολ της Ελλάδας σε Μουντιάλ στέλνοντας στα ουράνια εκατομμύρια Έλληνες.

ΦΩΤΟ REUTERS

 
Σα να μην πήγαν καθόλου στα αποδυτήρια βγήκαν για το δεύτερο μέρος οι διεθνείς. Το σφυροκόπημα στην άμυνα της Νιγηρίας απέδωσε τελικά στο 71ο λεπτό. Ο Τζιώλης έκανε το σουτ, ο Ενιάμα δεν μπόρεσε να μπλοκάρει σταθερά και ο Τοροσίδης έστειλε την μπάλα στα δίχτυα ολοκληρώνοντας την ανατροπή.

ΦΩΤΟ REUTERS

 
Η Ελλάδα όμως δεν σταμάτησε ούτε εκεί και αν οι επιθετικοί ήταν λίγο πιο προσεκτικοί στην τελική προσπάθεια το σκορ θα μπορούσε να πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις.

ΦΩΤΟ REUTERS

 
Το γεγονός ότι η ελληνική ομάδα τελείωσε το ματς με 27!!! τελικές προσπάθειες έναντι 10 της Νιγηρίας, δείχνει εκτός από την απόλυτη υπεροχή της πως το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα δεν ξέρει μόνο να αμύνεται…

Οι δηλώσεις των δύο “χρυσών” σκόρερ, Σαλπιγγίδη-Τοροσίδη:

 

Οι συνθέσεις:

Ελλάδα (Ότο Ρεχάγκελ): Τζόρβας, Κυργιάκος, Παπασταθόπουλος (35’ Σαμαράς), Αβρ. Παπαδόπουλος, Βύντρα, Τοροσίδης, Κατσουράνης, Τζιόλης, Καραγκούνης, Σαλπιγγίδης, Γκέκας (79’ Νίνης).

Νιγηρία (Λαρς Λάγκερμπακ): Ενγεάμα, Γιόμπο, Ταϊγουό (56’ Ετσιεζίλε, 79’ Αφολάμπι), Σίτου, Όντια, Ετούχου, Καϊτά, Χαρούνα, Ούτσε, Οντεμβίνγκι (46’ Ομπάσι), Γιακούμπου.

Διαιτητής: Όσκαρ Ρουίς (Κολομβία)
Γήπεδο: «Free State Stadium» (Μπλουμφοντέιν)

Η βαθμολογία του ομίλου

Αργεντινή 6 2-0-0 5-1
Κορέα 3 1-0-1 3-4
Ελλάδα 3 1-0-1 2-3
Νιγηρία 0 0-0-2 1-3

Η επόμενη αγωνιστική

Αργεντινή-Ελλάδα
Νότια Κορέα-Νιγηρία

Τα κριτήρια ισοβαθμίας
1.Συνολική διαφορά τερμάτων
2.Καλύτερη επίθεση σε όλα τα ματς
3.Τα παιχνίδια μεταξύ των δύο ομάδων

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε