Παρασκευή, 29 Μαρ.
23oC Αθήνα

Αυτή η Εθνική αρέσει πολύ – “Περίπατος” κόντρα στην Τουρκία

ΦΩΤΟ NEWSPORTS.
Η “Γαλανόλευκη” παρουσιάστηκε εξαιρετική κόντρα στην δευτεραθλήτρια κόσμου και με όπλο την άμυνα αλλά τους πολύ καλούς Μπουρούση, Κουφό και Βασιλειάδη διέλυσε την Τουρκία με 62 – 38, στην πρεμιέρα του τουρνουά του Μπάμπεργκ. Θετικός στην επανεμφάνιση του ο Καλάθης.
Ζούρος: Όλα ξεκίνησαν από την άμυνα

Στο πιο δύσκολο μέχρι τώρα φιλικό της, η ομάδα του Ηλία Ζούρου έπιασε υψηλά στάνταρ τόσο στην άμυνα, περιορίζοντας τους γείτονες σε λιγότερο από 40 πόντους.

 
Η ομάδα δείχνει ότι είναι σε πολύ καλό δρόμο και το κυριότερο ότι μπορεί να βρει λύσεις στα προβλήματα που έχουν δημιουργήσει οι τραυματισμοί και γενικά οι πολλές απουσίες. Πάντως θα πρέπει να δουλέψει πολύ στον τομέα των αμυντικών ριμπάουντ, αφού για μία ακόμη φορά έδειξε να… πάσχει (20 χαμένα).
 
Η εθνική μας ομάδα ξεκίνησε δυνατά την αναμέτρηση, επέβαλε τον ρυθμό και σε συνδυασμό με την αστοχία των Τούρκων από τη γραμμή του τριπόντου πήρε το θετικό αποτέλεσμα.
 
Ο Γιάννης Μπουρούσης κοντά στο καλάθι και ο Κώστας Βασιλειάδης από την περιφέρεια αποτελούσαν τις μόνιμες απειλές του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, οδηγώντας την Γαλανόλευκη στη νίκη.

Άξιο αναφοράς οτι στο τέταρτο δεκάλεπτο οι Τούρκοι σημείωσαν μόνο 2 πόντους!

Τα υψηλά σχήματα απέδωσαν αρκετά, ενώ ο Ζούρος βλέποντας ότι η διαφορά είναι σε υψηλά επίπεδα έδωσε χρόνο συμμετοχής σε όλους τους παίκτες του για να βγάλει χρήσιμα συμπεράσματα ενόψει της επιλογής της τελικής δωδεκάδας.

Επόμενη αναμέτρηση για την Εθνική το Σάββατο (18:115) κόντρα στην Γερμανία του Ντίρκ Νοβίτσκι!

 
Τα δεκάλεπτα: 21-8, 42-25, 54-36, 62-38.
 
Ελλάδα: Βασιλειάδης 10(2), Μπουρούσης 17, Ζήσης 4, Ξανθόπουλος, Καλάθης 4, Φώτσης 3(1), Παπανικολάου 9(1), Μαυροειδής 2, Κουφός 9, Βουγιούκας, Καϊμακόγλου 2, Σλούκας 2, Μάντζαρης, Μπράμος.
 
Τουρκία: Ακιόλ2, Γκιουλέρ, Ονάν, Ιλιασόβα 9(1), Ερντέν 4, Τουντσερί, Σαβάς 2, Ασίκ 10, Αρσλάν 2, Καντέρ, Τούρκογλου 5(1), Πρέλτζιτζ 4, Αλντεμίρ.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε