Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Αυτοκτονία από τα 11 μέτρα, ΑΕΚ – Ζενίτ 0-3

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Ο Μπλάνκο αστόχησε σε πέναλτι στο 0-0 και η Ζενίτ τιμώρησε την ΑΕΚ για το παθητικό παιχνίδι της αφήνοντας την εκτός συνέχειας στο Europa League. Δείτε το βίντεο.

 
Ο Χιμένεθ κατέβασε μία ομάδα με στόχο την ισοπαλία και όταν γίνεται αυτό εννέα στις δέκα φορές στο ποδόσφαιρο αυτή η ομάδα χάνει. Ειδικά, όταν ο Μπλάνκο αστόχησε στο πέναλτι που κέρδισε ο Σκόκο στο 41΄ήταν βέβαιο πως η “’Ενωση” θα τιμωρηθεί. Ο Μπουκάροφ στο 43΄άνοιξε το σκορ για την Ζενίτ και υποχρέωσε τους κιτρινόμαυρους να αλλάξουν προσανατολισμό.
 
Στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΚ κοίταξε στα μάτια την Ζενίτ και δημιούργησε τις ευκαιρίας για να φτάσει στην ισοφάριση, ωστόσο η καταπληκτική προσπάθεια του Ροζίνα στο 67΄έβαλε τέλος στα όνειρα της ελληνικής ομάδας.
 
Το υπόλοιπο του ματς δεν αντέχει σε κριτική αφού παρά τις αλλαγές του Χιμένεθ οι παίκτες της ΑΕΚ δεν έδειχναν ικανοί να ανατρέψουν την κατάσταση και ο Ντενίσοφ στο 88΄έγραψε το τελικό 3-0.
 
Η Ζενίτ που μόνο αδιάφορη δεν εμφανίστηκε στο ΟΑΚΑ, ολοκλήρωσε την φάση των ομίλων με 6 νίκες σε έξι ματς και θα μπει στην κλήρωση των 32 μαζί με την Άντερλεχτ η οποία επικράτησε με 2-0 της Χάιντουκ στο Βέλγιο.

Οι συνθέσεις:

 
ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Σάχα, Καράμπελας, Μανωλάς, Δέλλας (74′ Ντιόπ), Γιάχιτς, Μάκος (80′ Λεονάρντο), Καφές, Γκέντσογλου (55′ Μπερνς), Σκόκο, Λυμπερόπουλος, Μπλάνκο

ΖΕΝΙΤ (Λουτσιάνο Σπαλέτι): Μαλαφέεφ, Άλβες, Λόμπερτς, Λάζοβιτς (74′ Χούσζτι), Μπουκάροφ (83′ Κανουνίκοφ), Χουμπόκαν, Σιρόκοφ, Ρόσινα, Ζιριάνοφ (78′ Ιόνοφ), Λούκοβιτς, Ντενίσοφ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε