Πέμπτη, 25 Απρ.
17oC Αθήνα

Ελλάδα – Ρωσία: Στις… επάλξεις ενόψει του προημιτελικού του Eurobasket 2017 [vid]

Εθνική Ελλάδος

Ξεκίνησε τη Δευτέρα (11/9) η προετοιμασία της Εθνικής Ελλάδος για τον προημιτελικό του Eurobasket 2017, με τη Ρωσία.

Η πρωινή προπόνηση της Εθνικής Ελλάδος μετά την πρόκριση επί της Λιθουανίας άρχισε στις 12:00 και ολοκληρώθηκε στις 13:15, με τους Έλληνες εκπροσώπους του Τύπου να παρακολουθούν τα τελευταία 15 λεπτά.

Το κλίμα στην προπόνηση -λίγα 24ωρα πριν τον προημιτελικό με τη Ρωσία για το Eurobasket 2017– ήταν πολύ ευχάριστο, αφού δεν έλειπαν τα.. πειράγματα και τα αστεία. Στο χαλάρωμα τους, οι δώδεκα διεθνείς έκαναν διαγωνισμό με μακρινά σουτ, από τη σέντρα του παρκέ του Σινάν Ερντέμ!

“Μην ανησυχείτε” φώναζε ο Γιάννης Μπουρούσης καθώς έστελνε την μπάλα στο καλάθι, η οποία παρ’ ολίγον να καταλήξει ταμπλό και μέσα! Αυτό που δεν κατάφερε ο Καρδιτσιώτης σέντερ, το πέτυχε ο Νικ Καλάθης, αφού το δικό του σουτ από τον πάγκο βρήκε στόχο, με τα επιφωνήματα θαυμασμού των δημοσιογράφων να ακολουθούν!

Την ίδια ώρα όμως, οι άνθρωποι της Εθνικής Ελλάδος δεν ξέχασαν και την έντονη κριτική που ασκήθηκε στην ομάδα, για τις 3 ήττες της στα πέντε παιχνίδια της πρώτης φάσης στο Ελσίνκι. “Τώρα είμαστε Θεοί! Πριν ήμασταν άχρηστοι!” έλεγαν κουνώντας το κεφάλι μέλη του τιμ της “γαλανόλευκης”.

Να τονίσουμε πως το απόγευμα της Δευτέρας θα ακολουθήσει προπόνηση στο κλειστό “Αχμέτ Κομέρτ” (19:00-19:55), το μικρό κλειστό γήπεδο μπάσκετ που βρίσκεται δίπλα στο “Σινάν Ερντέμ”.

Το πρόγραμμα για την Εθνική Ελλάδος την Τρίτη (12/9) -παραμονή της ελληνορωσικής “μάχης”- περιλαμβάνει προπόνηση από τις 17:20 έως τις 18:35 στο “Αχμέτ Κομέρτ”.

Η Ρωσία, μια μέρα μετά την Κροατία

Την Τρίτη, θα πραγματοποιήσει την πρώτη προπόνησή της με μπάλα η Ρωσία (18:40-19:55). Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός της Ρωσίας, Σεργκέι Μπαζάρεβιτς επέλεξε να ξεκουράσει τους παίκτες του και έβαλε προπόνηση μόνο με βάρη για τη Δευτέρα. Κι αυτό γιατί η Ρωσία αγωνίστηκε τελευταία (21:30) το βράδυ της Κυριακής (10/9), ενώ η Ελλάδ, είχε μία ολόκληρη ημέρα να ξεκουραστεί.

Μπάσκετ Τελευταίες ειδήσεις