Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Εθνική Ελλάδας – Αντετοκούνμπο: Άρχισε ο “πόλεμος”! Απάντηση από NBA και Μπακς

Εθνική Ελλάδας – Αντετοκούνμπο: Άρχισε ο “πόλεμος”! Απάντηση από NBA και Μπακς
Eurokinissi

– Η υπόθεση “Αμντετοκούνμπο” σόκαρε την Εθνική Ελλάδας, λίγες μέρες πριν την έναρξη του Eurobasket 2017
– Η ΕΟΚ κατηγόρησε τους Μπακς για καλά σκηνοθετημένο σχέδιο, με την παρότρυνση του NBA
– Μια μέρα μετά, ήρθε η απάντηση του NBA και της ομάδας από το Μιλγουόκι
– “Ήταν για το καλό του Γιάννη αυτή η απόφαση” αναφέρει ο general manager των Μπακς

Κοινή θέση στο… σήριαλ, που δημιουργήθηκε με την ξαφνική “απόσυρση” του Γιάννη Αντετοκούνμπο από την Εθνική Ελλάδας, ενόψει του Eurobasket 2017, πήραν NBA και Μιλγουόκι Μπακς

Ο Έλληνας διεθνής παίκτης θα απουσιάσει από τη “μεγάλη” διοργάνωση, λόγω ενός προβλήματος που τον ταλαιπωρεί στο γόνατο (πονούσε από τις πρώτες μέρες της προετοιμασίας της “γαλανόλευκης”).

Ο “Greek freak” εξέφρασε τη βαθιά του θλίψη για την απουσία του από την Εθνική Ελλάδας, αφού -όπως τόνισε- οι εξετάσεις που έκανε στους Μπακς του έδειξαν πως δεν θα πρέπει να αγωνιστεί.

Η είδηση αυτή προκάλεσε την άμεση και έντονη αντίδραση της ΕΟΚ. Η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης έκανε λόγο για σκηνοθετημένο σχέδιο από πλευράς Μπακς με την παρότρυνση του ΝΒΑ!

Το ΝΒΑ πάντως πήρε θέση και σε κοινή του ανακοίνωση με τους Μιλγουόκι Μπακς, απάντησε στις κατηγορίες της ΕΟΚ, τονίζοντας πως ο τραυματισμός του Αντετοκούνμπο είναι πραγματικός.

“Το ΝΒΑ και οι Μιλγουόκι Μπακς έχουν ακολουθήσει την προβλεπόμενη διαδικασία με βάση τη συμφωνία ΝΒΑ-FIBA. Ο Γιάννης έχει έναν τραυματισμό που έχει επιβεβαιωθεί έπειτα από πολλαπλές εξετάσεις και κάθε υπαινιγμός για το αντίθετο είναι εσφαλμένος”.

Μπακς: “Επιστρέφει στο Μιλγουόκι ο Γιάννης, ήταν για το καλό του αυτή η απόφαση”

Πέρα από την κοινή τοποθέτηση με το NBA, οι Μπακς μίλησαν για την απόφαση να αποσυρθεί αυτή τη στιγμή ο Αντετοκούνμπο από την Εθνική Ελλάδας, μέσω επίσημης τοποθέτησης του general manager τους, Τζον Χορστ.

“Έπειτα από ένα σύντομο διάστημα προπονήσεων με την ελληνική Εθνική ομάδα, ο Γιάννης ανέφερε στο stuff μας πως έχει πόντους στο δεξί γόνατο έπειτα από συγκεκριμένες κινήσεις. Εκείνη τη στιγμή, επικοινωνήσαμε με την ελληνική Εθνική ομάδα και ζητήσαμε να σταματήσει το τρέξιμο και τα άλματα ο Γιάννης για να ξεκουραστεί. Ο γιατρός των Μπακς Ουίλιαμ Ράας μίλησε με τον δρ. Βουλγαρόπουλο της ελληνικής ομάδας σχετικά με τον τραυματισμό και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να συνεχίσει ο Γιάννης να είναι εκτός προπονήσεων.

Ο Γιάννης πρόσφατα άφησε την εθνική ομάδα για να ταξιδέψει στην Κίνα. Εκεί τον επισκέφτηκε ο επικεφαλής γυμναστής των Μπακς, Σούκι Χόμπσον. Ο Χόμπσον υπέβαλε τον Γιάννη σε μία σειρά ασκήσεων για να εξετάσει το γόνατό του και ανέφερε πως αισθάνεται ακόμη έντονο πόνο σε βασικές κινήσεις. Εξετάζοντας την έκθεση του Χόμπσον, ο δρ. Ράας ανέφερε πως εξαιτίας του συνεχιζόμενου πόνου, ο Γιάννης δεν θα έπρεπε να προσπαθήσει να παίξει και πως το καλύτερο για εκείνον θα είναι να επιστρέψει στο Μιλγουόκι για περαιτέρω εξετάσεις και να ξεκινήσει έναν οργανωμένο, καθημερινό πρόγραμμα επιστροφής.

Παρά το γεγονός πως είναι πολύ απογοητευμένος που δεν θα παίξει στην Εθνική του ομάδα, συμφωνήσαμε με την πρόταση του ιατρικού τιμ πως αυτό είναι για το καλό του Γιάννη. Θα επιστρέψει στο Μιλγούκι αυτή την εβδομάδα για να ξεκινήσει την καθημερινή θεραπεία και το πρόγραμμα επανόδου, ώστε να είναι έτοιμος για την προετοιμασία των Μπακς”τόνισε ο Χορστ.

Μήνυμα… συμπαράστασης από Καλάθη

Την ίδια στιγμή, μέσα σε αυτό το κλίμα έντασης, ήρθε και η… φωνή του Νικ Καλάθη, να στείλει μήνυμα στήριξης στον Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Ο παίκτης του Παναθηναϊκού και της “γαλανόλευκης” μίλησε για την προσπάθεια που έκανε ο άσος των Μπακς, για να ξεπεράσει το πρόβλημα του, τονίζοντας πως δεν αμφέβαλε ποτέ για την επιθυμία του να ενισχύσει την ελληνική ομάδα.

“Γιάννη, προσπάθησε να γίνει το γόνατό σου καλά για τη νέα σεζόν. Όλοι ξέρουμε ότι θες να βρίσκεσαι μαζί μας, όσο θα το ήθελε ο καθένας. Το πιο σημαντικό πράγμα είναι η υγεία. Τα λέμε σύντομα”, ανέφερε στο Instagram ο αρχηγός του Παναθηναϊκού.

Μπάσκετ Τελευταίες ειδήσεις