Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Εθνική Ελλάδας: Οδηγοί Αντετοκούνμπο και Παππάς! Νίκη με Μαυροβούνιο

Εθνική Ελλάδας: Οδηγοί Αντετοκούνμπο και Παππάς! Νίκη με Μαυροβούνιο

Τίποτα δεν θα της χαριστεί στο Eurobasket, γι αυτό μαθαίνει να το παίρνει από μόνη της. Η Εθνική Ελλάδας ζορίστηκε κόντρα στο Μαυροβούνιο, στο πρώτο της φιλικό στο τουρνουά του Βελιγραδίου, αλλά –έχοντας έναν εκπληκτικό Αντετοκούνμπο- κατάφερε και νίκησε με 83-81. Σημαντική συνεισφορά από Παππά.

Στα.. εύκολα, έκανε περίπατους. Τώρα όμως που ήρθαν τα δύσκολα φιλικά, η Εθνική Ελλάδας δείχνει πως ξέρει πώς να διαχειριστεί καταστάσεις, για να φτάσει στη νίκη.

Η Γαλανόλευκη τα βρήκε.. σκούρα στο Βελιγράδι, κόντρα στο σοβαρό Μαυροβούνιο, αλλά κατάφερε στο τέλος να πάρει τη νίκη με 83-81.

Ο Κώστας Μίσσας είδε για ένα ακόμα παιχνίδι την Ελλάδα να αντιμετωπίζει πρόβλημα μέσα στο «ζωγραφιστό» (εμφανής η απουσία των  Μπουρούση, Μήτογλου και Λαρεντζάκη, που έμειναν εκτός 12άδας), αλλά η ταχύτητα της ομάδας, η αμυντική της ικανότητα και η παρουσία του Γιάννη Αντετοκούνμπο και του Νίκου Παππά ήταν τα στοιχεία που της έδωσαν τη νίκη.

Η Εθνική Ελλάδας είχε για κορυφαίο παίκτη τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, που σκόραρε, τάπωσε, κάρφωσε και γενικά… ηγήθηκε. Ο «Greek freak” τέλειωσε το παιχνίδι με 20 πόντους και 9 ριμπάουντ.

Πάντως, για να έρθει η νίκη, χρειάστηκαν ένα τρίποντο του Νίκου Παππά (17π., 3ασ.) στα 30″ και 1/2 δικές του βολές.  Άξιοι συμπαραστάτες τους, οι  Πρίντεζης (14 π.) και Σλούκας (11 π., 6 ασίστ).

Τα δεκάλεπτα: 20-18, 38-38, 53-59, 81-83

ΕΛΛΑΔΑ: Καλάθης 4, Σλούκας 11, Παππάς 17, Παπαγιάννης, Πρίντεζης 14, Παπανικολάου 9, Μάντζαρης, Αγραβάνης 7, Παπαπέτρου 1, Μπόγρης, Γ.Αντετοκούνμπο 20, Θ.Αντετοκούνμπο

ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ: Βούτσεβιτς 18, Μιχάιλοβιτς, Σέχοβιτς 3, Παβλίτσεβιτς, Ράντοντσιτς 3, Τζουκάνοβιτς 5, Ράις 6, Τοντόροβιτς 3, Τζούρισιτς 5, Ντούμπλιεβιτς 10, Μπάροβιτς 6, Ιβάνοβιτς 22

Μπάσκετ Τελευταίες ειδήσεις