Παρασκευή, 29 Μαρ.
15oC Αθήνα

Εθνική Ελλάδος: Η επόμενη μέρα του αποκλεισμού από το Eurobasket 2017

Εθνική Ελλάδος
ΦΩΤΟ Eurokinissi

Η πορεία της Εθνικής Ελλάδος στο Eurobasket 2017 ολοκληρώθηκε και πλέον οι πάντες στην ομάδα προσπαθούν να δουν τι θα ακολουθήσει…

Οι απορίες που έχουν προκύψει είναι πολλές. Η Εθνική Ελλάδος κινδύνεψε με αποκλεισμό από τη φάση των ομίλων του Eurobasket 2017 και στο τέλος έφτασε μια.. ανάσα από την ελίτ της Ευρώπης και την τελική τετράδα της διοργάνωσης.

Η “γαλανόλευκη” έδειξε τόσο το κακό, όσο και το καλό της πρόσωπο στο Eurobasket 2017, αλλά την κρίσιμη στιγμή.. κουράστηκε και γνώρισε τον αποκλεισμό από τη Ρωσία στους “8” του τουρνουά.

Εθνική Ελλάδος

Το… ταξίδι της επιστροφής θα φέρει μια νέα “μέρα” στην Εθνική Ελλάδος, που πλέον καλείται να πάει στην επόμενη μεγάλη διοργάνωση που έχει μπροστά της. Μπροστά της έχει τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, ενώ ακολουθεί το Eurobasket 2021.

Νέος τεχνικός και αλλαγές στο ρόστερ

O Κώστας Μίσσας δεν πρόκειται να συνεχίσει στην Εθνική Ελλάδος και ήδη οι άνθρωποι της ΕΟΚ ψάχνουν τον αντικαταστάτη του Έλληνα τεχνικού, ο οποίος δέχθηκε το μεγαλύτερο μέρος της κριτικής για την πορεια της ομάδας στο Eurobasket 2017.

Πρώτο όνομα που ακούγεται για να τον αντικαταστήσει, είναι αυτό του Ηλία Παπαθεοδώρου, ο οποίος έχει πολύ καλή παρουσία στις “μικρές” εθνικές και πλέον προπονεί τον ΠΑΟΚ.

Την ίδια ώρα, η “γαλανόλευκη” θα πρέπει να πορευτεί στις νέες διοργανώσεις χωρίς κάποιους παίκτες.

Ο Γιάννης Μπουρούσης αναμένεται να μη φορέσει άλλη φορά τη φανέλα με το εθνόσημο, ενώ οι προκριματικοί αγώνες για το Μουντομπάσκετ της FIBA μεσούσης της περιόδου– προκαλεί μεγάλο “ερωτηματικό” για τη σύνθεση που θα έχει η ομάδα.

Eurobasket 2017: Ο Πρίντεζης για το μέλλον του στην Εθνική

Οι υποχρεώσεις παικτών όπως οι Πρίντεζης, Καλάθης, Σλούκας, Μάντζαρης με τις ομάδες τους στην Eurolegaue και του Γιάννη Αντετοκούνμπο στο NBA, θα σταθούν εμπόδιο στο να βοηθήσουν την ομάδα, με τους διεθνείς -ΟΛΩΝ των χωρών- να ζητούν με κάθε ευκαιρία να υπάρξει λύση.

Έτσι, αναμένεται να δούμε.. φρέσκο αίμα στην Εθνική στα προκριματικά.

Εθνική Ελλάδος

Η Ελλάδα βρίσκεται στον ίδιο όμιλο με Μεγάλη Βρετανία, Ισραήλ και Εσθονία. Η πρεμιέρα θα γίνει στις 24 Νοεμβρίου στην έδρα της Μεγάλης Βρετανίας, ενώ τρεις μέρες αργότερα (27/11) η ελληνική ομάδα θα υποδεχθεί το Ισραήλ.

Από τον όμιλο προκρίνονται στη δεύτερη φάση οι τρεις πρώτες ομάδες, μεταφέροντας τη βαθμολογία τους. Στη δεύτερη φάση δημιουργούνται τέσσερις όμιλοι των έξι ομάδων και οι τρεις πρώτες κάθε γκρουπ προκρίνονται στο Μουντομπάσκετ της Κίνας (31/8-15/9/2019).

Ο όμιλος της Εθνικής Ελλάδος θα δημιουργήσει ένα γκρουπ με τους τρεις πρώτους από αυτούς που θα περάσουν από όμιλο με τις Γερμανία, Σερβία, Γεωργία και Αυστρία.

Μπάσκετ Τελευταίες ειδήσεις