Σάββατο, 18 Μαΐ
17oC Αθήνα

Γκάλης: Σπανούλης, Διαμαντίδης, Καραγκούνης και Γιαννάκης τίμησαν τον “γκάνγκστερ” [pic]

Γκάλης
ΦΩΤΟ eurokinissi

Μεγάλες προσωπικότητες του μπάσκετ αλλά και του αθλητισμού από το παρελθόν και το παρών βρέθηκαν το απόγευμα του Σαββάτου στο κλειστό του Αγίου Θωμά, στο φιλικό παιχνίδι προς τιμήν του Νίκου Γκάλη, με αφορμή την είσοδό του στο Hall of Fame.

Μια γιορτή του μπάσκετ αφιερωμένη στον Έλληνα “Θεό” του αθλήματος! Μεγάλες προσωπικότητες του μπάσκετ αλλά και του αθλητισμού βρέθηκαν το απόγευμα του Σαββάτου στο κλειστό του Αγίου Θωμά, για τον φιλανθρωπικό αγώνα «Nick Galis hall of famous game» προς τιμήν του Νίκου Γκάλη.

Γκάλης

Η.. εκδήλωση αυτή έγινε με αφορμή την είσοδο του Γκάλη στο Hall of Fame, ο οποίος βραβεύτηκε από τον Δήμαρχο Αμαρουσίου, Γιώργο Πατούλη.

Γκάλης

Ο “γκανγκστερ” μπήκε στο παρκέ του κλειστού του Αγίου Θωμά και.. αποθεώθηκε απ’ όσους βρέθηκαν στην εξέδρα αλλά και από αυτούς που συμμετείχαν στο φιλικό παιχνίδι.

Πέρα από τους αθλητές της Εθνικής μπάσκετ με αμαξίδια, το “παρών” στην εκδήλωση έδωσαν οι Διαμαντίδης, Τσαρτσαρής, Χατζής, Γαλακτερός, Κωνσταντινίδου, Παπαηλία, Σπαθανου,Κεχαγιά, Μουρούτσος, Κουρνέτας, Ιακωβάκης, Παπαλουκάς, Γιαννάκης, Σπανούλης, Σφαιρόπουλος, Παπαμακάριος, Ιωαννίδης, Μπουντούρης, Ρεντζιάς, Κλιγκοπούλου, Παντέλη, Καραγκούνης, Ιακωβάκης, Bλάχος, Καρυπίδης, Xολίδης, Αρσενίου, Χολίδης κ.α.

Γκάλης

Γκάλης, Διαμαντίδης - Καραγκούνης

Άξιο αναφοράς, πως οι Ντατόμε και Μπελινέλι έστειλαν video καταθέτοντας τον σεβασμό τους στον θρυλικό Γκάλη.

Καραγκούνης: “Τιμή μου να είμαι εδώ. Πολύ όμορφη εκδήλωση. Περίμενα να δω τον Γκάλη όταν ήμουν μικρός. Ενέπνευσε μια ολόκληρη γενιά. Πρότυπα σαν τον Νίκο Γκάλη είναι τα καλύτερα”.

Σφαιρόπουλος: “Ο Γκάλης προσέφερε πολλά στο ελληνικό μπάσκετ. Έδειξε πως πρέπει να είναι ο επαγγελματίας αθλητής, πως πρέπει να είναι το ήθος Του. Σημαντική η επιρροή που είχε στην αθλητική παιδεία της χώρας”.

Γιαννάκης: “Σε όλη την Ευρώπη, όσοι παρακολουθούσαν μπάσκετ, έβλεπαν τον Νικ ως κάτι ξεχωριστό. Ακόμη και τώρα, όταν πηγαίνω στο εξωτερικό, υπάρχουν άνθρωποι που με ρωτούν τι κάνει ο Νικ.

Όταν ένα παιδί, σαν τον Νικ, κάνει τέτοια πράγματα μες στο γήπεδο, παρακινεί οποιοδήποτε άνθρωπο να προσπαθεί. Είναι ένα γυμνασμένος άνθρωπος, πολύ αθλητικός και πολύ συγκεντρωμένος σε αυτό που έκανε. Όλα αυτά μαζί και σε συνδυασμό που μέχρι τότε η Ελλάδα δεν πετύχαινε μεγάλες νίκες, μας έκαναν μετά να καταλάβουμε ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε”.

Γκάλης

Ιωαννίδης: “Ο Νίκος Γκάλης είναι ο καλύτερος Έλληνας παίκτης που έχει πάιξει. Είναι πολύ μεγάλη υπόθεση για μένα ότι συνεργαστήκαμε. Περάσαμε εύκολα χρόνια, δύσκολα χρόνια, αλλά ήμασταν ομάδα. Ήταν σοβαρός, πολύ καλός στην προπόνηση. Είναι μεγάλη υπόθεση να τα δίνει ένας παίκτης όλα στην προπόνηση.

Δεν υπάρχει μεγαλύτερη τιμή για έναν μπασκετμπολίστα από το να μπει στο Hall of Fame. Είναι μεγάλη χαρά μου, γιατί έχει την κόρη του, τη γυναίκα του. Ο Νίκος κατάφερε να δώσει χαρά και στον κόσμο και στην οικογένειά του»”

Διαμαντίδης: “Όπως και για μένα αλλά και για πάρα πολύ κόσμο ήταν το έναυσμα για να ασχοληθούμε με το μπάσκετ και μας έχει δώσει πάρα πολλά. Είναι χαρά και τιμή που είμαστε εδώ. Το παιχνίδι γίνεται για έναν πολύ καλό σκοπό τα έσοδα θα πάνε σε παιδιά που το έχουν ανάγκη και είμαστε χαρούμενοι που είμαστε εδώ. Τον έχω σκοτώσει τον παίκτη μέσα μου”.

Σπανούλης: “Ήταν έμπνευση και για μένα και για όλο τον ελληνικό αθλητισμό. Έφερε τον επαγγελματισμό και τον πρωταθλητισμό στα σπίτια μας. Καταλάβαμε πώς είναι να δουλεύεις στο υψηλό επίπεδο και μεγαλώσαμε με τα τεράστια επιτεύγματά του. Είμαι κι εγώ ένα από τα παιδιά που έπαιξε μπάσκετ λόγω εκείνης της γενιάς. Αυτά που έκανε ο Γκάλης, δεν μπορεί να τα κάνει κανένας”

Μπάσκετ Τελευταίες ειδήσεις