Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

Λεμπρόν Τζέιμς κατά Τραμπ: “Επανέφερε στη μόδα το ρατσιστικό μίσος!”

Λεμπρόν Τζέιμς κατά Τραμπ: “Επανέφερε στη μόδα το ρατσιστικό μίσος!”
ΑΠΕ

Το “αστέρι” του NBA, Λεμπρόν Τζέιμς, κατηγόρησε τον Ντόναλντ Τραμπ ότι “επανέφερε στη μόδα” το ρατσιστικό μίσος, μετά και τα σχόλια του αμερικανού πρόεδρου για τις αιματηρές ταραχές στο Σάρλοτσβιλ.

“Πάντοτε υπήρχε ρατσιστικό μίσος στις Ηνωμένες Πολιτείες. Το ξέρουμε. Αλλά ο Ντόναλντ Τραμπ το επανέφερε στη μόδα!”, έγραψε στο Twitter ο αρχηγός Κλίβελαντ Καβαλίερς.

Λίγα λεπτά πριν, ο Τραμπ απέδιδε την ευθύνη για τις βίαιες ταραχές ανάμεσα σε νεοναζιστές, ρατσιστές διαδηλωτές και αντιδιαδηλωτές “και στις δύο πλευρές”, κερδίζοντας τα συγχαρητήρια του περιώνυμου πρώην αρχηγού της Κου Κλουξ Κλαν Ντέιβιντ Ντιουκ.

Να αναφέρουμε πως ο Λεμπρόν Τζέιμς είναι πολιτικά δραστήριος, συνηθίζει να δημοσιοποιεί τις πολιτικές του θέσεις, ενώ κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου στις ΗΠΑ είχε υποστηρίξει την αντίπαλο του Τραμπ, Χίλαρι Κλίντον.

Παίρνοντας τον λόγο στο Ίδρυμα του στο Σαντάσκι του Οχάιο, ο Λεμπρόν Τζέιμς επέκρινε και πάλι τον Τραμπ: “Έχω αυτήν την ευκαιρία για να μιλήσω, και είμαι κάποιος που η φωνή του ακούγεται και λέω ότι ο μόνος τρόπος για να βελτιωθούμε ως κοινωνία και ως άνθρωποι είναι η αγάπη. Είναι ο μόνος τρόπος για να μπορέσουμε να κατακτήσουμε κάτι μαζί”.

“Δεν είναι ο τύπος που υποτίθεται ότι είναι ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, ή όποιος άλλος, αλλά εμείς πρέπει να δραστηριοποιηθούμε”, ανέφερε ο άσος των Κλίβελαντ Καβαλίερς, ενώ επισήμανε: “Εμείς πρέπει να κοιταχτούμε στον καθρέφτη. Από παιδιά μέχρι την ενήλικες. Εμείς οφείλουμε να κοιταχτούμε στον καθρέφτη και να αναρωτηθούμε “τι μπορούμε να βελτιώσουμε για να βοηθήσουμε στην αλλαγή;” “.

Πληροφορίες: ΑΠΕ

Μπάσκετ Τελευταίες ειδήσεις