Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Μιλουτίνοφ – Ολυμπιακός: “Νικήσαμε τη Ρεάλ… όχι τον Ντόντσιτς”

Μιλουτίνοφ – Ολυμπιακός: “Νικήσαμε τη Ρεάλ… όχι τον Ντόντσιτς”
ΦΩΤΟ eurokinissi

Με 12 πόντους και 7 ριμπάουντ απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά και εξαιρετική άμυνα πάνω στον μεγαλόσωμο Ουόλτερ Ταβάρες, ο Νίκολα Μιλουτίνοβ απέδειξε ακόμη μία φορά εφέτος, πόσο έχει «ωριμάσει» μπασκετικά. Χρειάστηκε, μεν να δράσει ο «Βασιλιάς Γεώργιος» για τη νίκη στην παράταση (92-83).

Ο Σέρβος σέντερ μίλησε στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ ΜΠΕ) για τη συνεισφορά του Πρίντεζη, εξηγεί τι σημαίνει για τον Ολυμπιακό η επιστροφή του αρχηγού Βασίλη Σπανούλη, αλλά και ποιο ήταν το πλάνο για την αντιμετώπιση του «φαινόμενου»  Λούκα Ντόντσιτς. Ένα πλάνο, που όπως παραδέχεται… δεν πέτυχε!

Ο Νίκολα Μιλουτίνοβ είπε για την αντίδραση της Ρεάλ στο τελευταίο πεντάλεπτο της κανονικής διάρκειας: «Ήταν κυρίως χάρη στην άμυνά μας που προηγούμασταν διαρκώς για 35 λεπτά, αλλά στα τελευταία πέντε λεπτά μας πίεσαν εκείνοι, πέτυχαν και μεγάλα σουτ. Η Ρεάλ είναι καλή ομάδα και ξέραμε από πριν πως μπορούν να σκοράρουν υπό δύσκολες συνθήκες. Δεν είχαμε λύσεις στα τελευταία λεπτά της κανονικής διάρκειας… αλλά τέλος καλό, όλα καλά, με την τεράστια συνεισφορά του Πρίντεζη».

Πάντα ταπεινός, ο σέντερ του Ολυμπιακού αρκέστηκε να δηλώσει για την άμυνά του πάνω στον Ταβάρες: «Ηταν δύσκολο να τον μαρκάρω. Είναι ψηλός, δυνατός. Είναι καλός παίκτης».

Κι όταν η συζήτηση έφθασε στον 18χρονο πρωταθλητή Ευρώπης με τη Σλοβενία, Λούκα Ντόντσιτς, δεν μπορούσε να «κρύψει» τον θαυμασμό του: «Είναι μόνο 18 και παίζει απίστευτα. Τι να πει κανείς για αυτόν; Έχει λαμπρό μέλλον. Πραγματικά δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψεις το ταλέντο του! Νικήσαμε τη Ρεάλ… όχι τον Ντόντσιτς».

«Αλήθεια, ποιο ήταν το δικό σας πλάνο για την αντιμετώπισή του;» ήταν η επόμενη ερώτηση, με τον Μιλουτίνοβ να αποκαλύπτει: «Είχαμε πει να προσπαθήσουμε να κρατήσουμε χαμηλά τα ποσοστά του. Ξέραμε πως δεν θα είχαμε καμία τύχη να τον κρατήσουμε στους μηδέν πόντους. Μόνο να τον περιορίσουμε μπορούσαμε, να πετύχει δηλαδή όσο λιγότερους πόντους γινόταν. Τον είδατε! Ο,τι και να κάναμε, πάλι έδειξε την ποιότητά του, πάλι πέτυχε πολλούς πόντους. Αποδείχτηκε δύσκολο να τα καταφέρουμε».

Στο τέλος, ο Μιλουτίνοβ είπε για την πρώτη συμμετοχή του Βασίλη Σπανούλη στη Euroleague φέτος: «Ο αρχηγός επέστρεψε! Ναι! Θα βοηθήσει την ομάδα πολύ! Και όταν είναι στο παρκέ, αλλά κι όταν είναι στον πάγκο με τις συμβουλές του. Κάνει τη διαφορά, όταν έχεις συμπαίκτη κάποιον σαν τον Σπανούλη».

Μπάσκετ Τελευταίες ειδήσεις