Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Ο «αγιασμένος» Ντούσαν Ιβκοβιτς! Τα πάντα εν σοφία εποίησε [pics]

-Ο Ολυμπιακός αποχαιρέτησε με κάθε επισημότητα τον Ντούσαν Ίβκοβιτς
-Διοίκηση και κόσμος σε μια μεγάλη γιορτή, όπως αξίζει στο «σοφό» του μπάσκετ
-O Ντούντα δήλωσε «αγιασμένος» μετά τις στιγμές που έζησε σήμερα στο ΣΕΦ, στο φιλικό παιχνίδι που διεξήχθη προς τιμήν του
-Δείτε φωτογραφίες από το party του «σοφού»

«Αστέρια» του χθες και του σήμερα ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του Ντούσαν Ιβκοβιτς του προπονητή που οδήγησε τους «ερυθρόλευκους» στην κορυφή της Ευρώπης, το 1997 στη Ρώμη και το 2012 στην Κωνσταντινούπολη!

Ενα τελευταίο παιχνίδι, έστω και φιλικό και στα μεγάφωνα να παίζει το «My way». Μεγάλη αλήθεια όπως και αυτή που είπε μετά τον αγώνα ο Ιβκοβιτς: «Είπα ότι σταματάω, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα φύγω… Το μπάσκετ είναι η ζωή μου».

Στο video wall προβάλλονταν οι μεγάλες στιγμές του Ντούντα ως προπονητής του Ολυμπιακού. «Σας ευχαριστώ όλους που ήρθατε. Είναι μία αξέχαστη βραδιά,» δήλωσε συγκινημένος ο 74χρονος προπονητής. Μετά τον αγώνα είπε: «Αισθάνομαι σαν αγιασμένος! Θυμόμουν όλες μου τις στιγμές. Εγω ήμουν τυχερός που είχα τόσους μεγάλους παίκτες και είναι εδώ. Ενα μεγάλο ευχαριστώ στον Ολυμπιακό και τους προέδρους Αγγελόπουλος, τον κόσμο και εδώ και στην Σερβία!  Λατρεύω και την Αθήνα και τον Περαία που είμαι επίσημος δημότης».

Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς φυσικά και ήταν παρόντας αποχαιρετιστήριο αγώνα του κουμπάρου του, όπως και ο Δημήτρης Ιτούδης.

Ο Παναγιώτης Φασούλας έκανε την έκπληξη παρά την ταραγμένη σχέση που είχαν παλαιότερα και βρέθηκε στο ΣΕΦ αλλά και οι: Θοδωρής Παπαλουκάς, Ντούσαν Βούκσεβιτς, Μπάνε Πρέλεβιτς, Ντράγκαν Τάρλατς, Πρέντραγκ Ντανίλοβιτ και ο Ζάρκο Πάσπαλιε που αποθεώθηκε, όταν κλήθηκε να «παρελάσει».

Ο πρόεδρος της Euroleague Τζόρντι Μπερτομέου παρέδωσε στον Ντούσαν Ίβκοβιτς το βραβείο του ως EuroLeague Legend.

O Μίλαν Τόμις και ο Βασίλης Σπανούλης του έδωσαν σε κάδρα, τα φύλλα αγώνα από τους τελικούς του 1997 και του 2012.

Από τα VIP παρακολούθησαν τον φιλικό αγώνα προς τιμή του Ιβκοβιτς ο δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μόραλης και οι Σάσα Τζόρτζεβιτς, Γιούρι Ζντοβτς, Μιρσάντ Τουρκσάν, Τζο Αρλάουκας, Ευθύμης Ρεντζιάς, Νίκος Φιλίππου, Βασίλης Σούλης, Αντώνης Φώτσης, Νίκος Μπουντούρης, Δημήτρης Παπανικολάου, Μιχάλης Κακιούζης, αλλά και ο παλαίμαχος τερματοφύλακας του Ολυμπιακού και πλέον προπονητής ποδοσφαίρου Δημήτρης Ελευθερόπουλος.

Ο ιππότης Σφαιρόπουλος

Περίπου 7.000 έδωσαν το «παρών» στο ΣΕΦ στον ύστατο αγώνα του Ιβκοβιτς και είναι λίγοι. Ο αγώνας ήταν και αποκαλυπτήρια για την ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού, καθώς αυτό ήταν το πρώτο φιλικό που έδωσαν ο Βασίλης Σπανούλης, ο Γιώργος Πρίντεζης και οι συμπαίκτες του, μπροστά στον κόσμο τους, ενόψει της νέας σεζόν!

Στο τελευταίο λεπτό του αγώνα (1’16”)… ιπποτικά ο Γιάννης Σφαιρόπουλος κάλεσε τον Ντούντα στον πάγκο του Ολυμπιακού να κοουτσάρει την ομάδα.

Και τότε… οι παίκτες αποφάσισαν να κάνουν την αναπαράσταση της φάσης που έδωσε στον Ολυμπιακό την EuroLeague το 2012 με το καλάθι του Πρίντεζη στο τέλος.

«Είναι πραγματικά μια πολύ μεγάλη στιγμή στην ιστορία του συλλόγου η βράβευση του Ντούσαν Ίβκοβιτς, ενός θρύλου παγκοσμίου επιπέδου. Ήταν μια ιδιαίτερα συγκινητική εκδήλωση και ο αγώνας και όσα συνέβησαν στον αγώνα. Όλοι ήρθαν εδώ για να τιμήσουν τον μεγάλο Ντούσαν Ίβκοβιτς. Ήταν τιμή για εμάς να παίξουμε αυτό το τελευταίο παιχνίδι για τον Ντούσαν Ίβκοβιτς. Θεώρησα καλό και πήρα την πρωτοβουλία να τον καλέσω στο τέλος στον πάγκο του Ολυμπιακό. Θεωρώ ότι ο χρόνος έπρεπε να σταματήσει στην ομάδα που πήρε την Euroleague», είπε ο Σφαιρόπουλος στην «Cosmote TV» και συμπλήρωσε: «Έχει αφήσει το στίγμα του και στο ελληνικό μπάσκετ. Ήμασταν τυχεροί που τον είχαμε κοντά μας από τα πρώτα του βήματα. Βοήθησε πολύ το ελληνικό μπάσκετ. Μάθαμε πολλά παρακολουθώντας τον τρόπο του. Είναι ένας προπονητής που βοήθησε το μπάσκετ να εξελιχθεί. Εύχομαι να μείνει κοντά στο μπάσκετ, πιστεύω ότι έχει πολλά να δώσει στο άθλημα που υπηρέτησε όλα αυτά τα χρόνια».

Τα δεκάλεπτα: 29-27, 53-64, 79-91, 103-109
Για τους Dusan Ivkovic Stars αγωνίστηκαν οι: Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς, Κώστας Σλούκας, Νίκος Ζήσης, Κάιλ Χάινς, Πέρο Άντιτς, Μάρκο Κέσελ, Λάζαρος Παπαδόπουυλος, Μπόμπαν Μαριάνοβιτς, Ντάριο Σάριτς, Βίκτορ Κριάπα, Φουρκάν Κορκμάζ, Τομά Ερτέλ,  Στέφαν Μάρκοβιτς, Βασίλιε Μίτσιτς, Τζον Ντίμπλερ.

 

Μπάσκετ Τελευταίες ειδήσεις