Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Ολυμπιακός: Νίκησε στο ρελαντί τον Ερυθρό Αστέρα! “Πύργος” ο Μιλουτίνοφ [pics]

Ολυμπιακός: Νίκησε στο ρελαντί τον Ερυθρό Αστέρα! “Πύργος” ο Μιλουτίνοφ [pics]
ΦΩΤΟ Eurokinissi

Ο Ολυμπιακός επικράτησε πολύ εύκολα του Ερυθρού Αστέρα με 70-56 και πήρε την πρόκριση για τον τελικό του τουρνουά που διεξάγεται στο Ηράκλειο της Κρήτης. Εκεί, θα συναντήσει την Κυριακή τη Μακάμπι Τελ Αβίβ, η οποία επιβλήθηκε της Ούνικς Καζάν με 101-100 στον άλλο ημιτελικό.

Ο Ολυμπιακός δεν συνάντησε κανένα πρόβλημα κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα. Είχε τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα από την αρχή μέχρι και το τέλος κι έφτασε δια περιπάτου στην επικράτηση.

Οι “ερυθρόλευκοι” προηγήθηκαν με 17-10 στο πρώτο δεκάλεπτο, ενώ ανέβασαν τη διαφορά σε διψήφια επίπεδα (39-22) στο τέλος του ημιχρόνου, μετατρέποντας το δεύτερο μέρος σε τυπική διαδικασία. Στην επανάληψη, οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου έριξαν ταχύτητα, με τους Σέρβους να μειώνουν λίγο τη διαφορά της ήττα τους στο φινάλε του αγώνα.

Μεγάλος πρωταγωνιστικής για τον Ολυμπιακό ήταν ο Νίκολα Μιλουτίνοφ, ο οποίος μέτρησε 16 πόντους κι 8 ριμπάουντ, κυριαρχώντας κάτω από τα καλάθια. Άξιος συμπαραστάτης του ο Μπράιν Ρόμπερτς, ο οποίος ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 10 πόντους, 5 ριμπάουντ και 2 ασίστ.

Τα δεκάλεπτα: 17-10, 39-22, 53-38, 70-56.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Σφαιρόπουλος): Μακλίν 4, Παπαπέτρου, Σπανούλης 6, Αγραβάνης 8 , Μιλουτίνοφ 16 (8ρ), Στρέλνιεκς 6 (2), Τιλί 4 (7ρ), Παπανικολάου 4, Μάντζαρης, Ρόμπερτς 10 (1), Μπόγρης 6, Τόμπσον 6 (1) .
ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ (Αλιμπίγεβιτς): Κέσελ 3 (1), Ραντίσεβιτς 5, Ντάνγκουμπιτς 3 (1), Λαζάρεβιτς, Φελντέιν 7 (1), Γιάνκοβιτς, Ρότσεστι 3, Λεσόρτ 14, Γιοβάνοβιτς 5, Μπιέλιτσα 16 (1).

Σφαιρόπουλος: “Υπολογίζω και τους 15 παίκτες που έχω”

Μετά το τέλος του αγώνα, ο Γιάννης Σφαιρόπουλος δήλωσε: “Ήμασταν αρκετά καλοί στην άμυνα, αλλά στην επίθεση θέλουμε βελτίωση και πρέπει να μάθουμε να παίζουμε ο ένας με τον άλλο. Είχαμε πολλά ελεύθερα σουτ αλλά άσχημα ποσοστά στα τρίποντα. Το σίγουρο είναι ότι έχουμε πολλά περιθώρια βελτίωσης σε άμυνα και επίθεση. Είναι καλό που έχουμε δυνατό ρόστερ και βάθος. Υπολογίζω και τους 15 παίκτες που έχω στη διάθεσή μου και πρέπει όλοι να δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό όσο κι αν παίζουν γιατί η ομάδα είναι πάνω απ’ όλα”>

Μπάσκετ Τελευταίες ειδήσεις