Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Παναθηναϊκός – “Focus” στον Γκιστ! “Θέλω την Euroleague” [vid]

Γκιστ - Παναθηναϊκός

Η Euroleague δημιούργησε ένα αφιέρωμα για τον Τζέιμς Γκιστ, που τόνισε πως θέλει να κατακτήσει τη διοργάνωση με τους ‘πράσινους”. Τον “αποθέωσαν”οι συμπαίκτες του.

Ο Τζέιμς Γκιστ διανύει την 6η του σεζόν στον Παναθηναϊκό και είναι ένας από τους πρωταγωνιστές της μέχρι τώρα παρουσίας του “τριφυλλιού” στην Euroleague.

Η Euroleague έκανε… focus στον 31χρονο φόργουορντ/σέντερ και παρουσίασε τα κατορθώματά του. Ο Γκιστ ανέφερε πως ένα video που είχε δει με τους οπαδούς του Παναθηναϊκού στο ίντερνετ ήταν αυτό που τον έκανε να θέλει να πάει στο “τριφύλλι”, τόνισε πως θέλει να κατακτήσει τη διοργάνωση, ενώ στάθηκε και στη γηπεδική σχέση που έχει με τον Νικ Καλάθη.

“Όταν έχουμε να κάνουμε με τα αποδυτήρια, θέλω να είμαστε όλοι στην ίδια σελίδα. Θέλουμε μια καλή ομάδα, με καλές σχέσεις. Δεν γίνεται να σου αρέσουν πάντα οι άνθρωποι με τους οποίους δουλεύεις, αλλά στο τέλος της ημέρας θα πρέπει να έχουμε τον ίδιο στόχο. Γι’ αυτό νιώθω πως είναι δουλειά μου να σιγουρευτώ πως είμαστε όλοι στην ίδια σελίδα” ανέφερε αρχικά ο Γκιστ, για να συμπληρώσει για την αγάπη του για το μπάσκετ: “Παίζω μπάσκετ, το αγαπάω. Το παρακολουθώ, το μαθαίνω, το μελετώ και το καταλαβαίνω”.

Ο Αμερικανός αναφέρθηκε στην εξαιρετική συνεργασία που έχει με τον Νικ Καλάθη, λέγοντας: “Φέρνει όσα χρειάζεται να φέρει ένας ηγέτης στο παρκέ. Βλέπει τι γίνεται σαν τον Πέιτον Μάνινγκ, βλέπει τα πάντα. Δεν φοβάται να κάνει αυτές τις πάσες. Όταν έχεις έναν τέτοιον παίκτη στην ομάδα και έναν αθλητικό παίκτη, σαν εμένα, γίνεται πιο εύκολη η δουλειά για εμάς”.

Ο Γκιστ δεν μπορούσε να μην αναφερθεί και στην ατμόσφαιρα του ΟΑΚΑ και τους οπαδούς του Παναθηναϊκού. “Ειλικρινά, όταν ξεκίνησα να παίζω στην Ευρώπη, θυμάμαι πως έμπαινα στο Youtube και έβλεπα όλους τους “τρελούς” οπαδούς. Θυμάμαι πως έβλεπα του Παναθηναϊκού. Έλεγα στον εαυτό μου πως θα παίξω εδώ μια μέρα, αλλά δεν πίστευα πως θα ζούσα αυτή την ατμόσφαιρα και θα έπαιζα σε αυτή την ομάδα τόσο πολύ” τόνισε.

Τέλος, για τους «πράσινους» στόχους της φετινής σεζόν, ο Γκιστ ήταν ξεκάθαρος: “Θέλω να πάρω τον τίτλο της Euroleague. Κάθε χρόνο φτάνουμε στα πλέι οφ. Φέτος θέλουμε να φέρουμε πάλι τον Παναθηναϊκό στη θέση που ήταν, να δείξουμε τον λόγο για τον οποίον έχουμε έξι αστέρια. Αυτός είναι ο στόχος μας”.

Τι δήλωσαν Πασκουάλ και συμπαίκτες για τον Τζέιμς Γκιστ

Τσάβι Πασκουάλ: “Είναι η ψυχή της ομάδας, έχει τρομερή καρδιά. Κάνει πράγματα που δεν φαίνονται, όμως όλα είναι εκεί. Δίνει ώθηση στην ομάδα, στους οπαδούς, σε όλους”

Ζακ Όγκαστ: “Είναι “σοφός” και έχει μια σπουδαία καριέρα. Έχει τόσα πρωταθλήματα, ξέρει τι χρειάζεται να κάνουμε. Μας βοηθάει να ακούμε τη φωνή του, θεωρώ πως πολλοί μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα λόγια του”.

Μάρκους Ντένμον: «Καταλαβαίνει τι να περιμένει. Στηρίζεσαι σε τέτοιους παίκτες που έχουν περάσει καλές και κακές στιγμές. Ξέρει τι χρειάζεται για να είσαι σταθερός».

Ίαν Βουγιούκας: “Ο Τζέιμς Γκιστ μου θυμίζει πολύ τον Μάικ Μπατίστ. Ένας Αμερικανός που βρίσκεται στην ομάδα εδώ και πολλά χρόνια, γνωρίζει τις καταστάσεις, έχει αθλητικά προσόντα, βοηθάει και στην επίθεση και στην άμυνα και δίνει τη δική του διάσταση στο παιχνίδι. Παίζει έναν σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη της αναμέτρησης”.

Νικ Καλάθης: “Νομίζω πως παίζουμε πολύ καλά μαζί. Βοηθάει την ομάδα επιθετικά στο pick ‘n roll, αλλά και με τα άλεϊ ουπ. Δημιουργεί χώρους για όλους, για να σουτάρουν ή να διεισδύσουν. Αμυντικά μπορεί να αλλάξει στα pick ‘n roll και να μαρκάρει κάθε θέση. Είναι ένα μεγάλο κομμάτι της ομάδα μας”.

Το βίντεο της Euroleague

Μπάσκετ Τελευταίες ειδήσεις