Σάββατο, 20 Απρ.
20oC Αθήνα

Παναθηναϊκός – Λοτζέσκι: “Πράσινος τώρα ο γιος μου” [vid]

Παναθηναϊκός – Λοτζέσκι: “Πράσινος τώρα ο γιος μου” [vid]
ΦΩΤΟ eurokinissi

Ο Ματ Λοτζέσκι επέστρεψε εκεί που μεγαλούργησε για 4 σεζόν, στο ΣΕΦ, κι έγινε αυτός που έδωσε την τελευταία «μαχαιριά» στον Ολυμπιακό, στο πρώτο ευρωπαϊκό ντέρμπι «αιωνίων» της σεζόν στη Euroleague

Ο Παπαπέτρου μείωνε με γκολ φάουλ σε 54-58, με 5 λεπτά εναπομείναντα χρόνο για τη λήξη. Ο σμολ φόργουορντ του Παναθηναϊκού σηκώθηκε έξω από τα 6.75 και τo δικό του εύστοχο τρίποντο ήταν η αρχή ενός 8-0 για το 54-66 του Παναθηναϊκού, που αποδείχτηκε μη αναστρέψιμο. «Ένιωσα καλά! Ήταν σίγουρα ένα ωραίο συναίσθημα. Επιχείρησα δύο τρίποντα στο παιχνίδι, το ένα μπήκε! Πέτυχα ένα μεγάλο σουτ την κατάλληλη στιγμή!» παραδέχτηκε στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ  ΜΠΕ) ο Λοτζέσκι.

Ο Αμερικανο-Βέλγος σμολ φόργουορντ μίλησε για τη δεύτερη επιστροφή του στο ΣΕΦ εφέτος, τη μετάβασή του από τον Ολυμπιακό στον Παναθηναϊκό και τις αντιδράσεις των φιλάθλων. Όσο για το γιο του που του φώναζε να μην πάει στον Παναθηναϊκό; «Τώρα είναι φίλαθλος του Παναθηναϊκού. Είναι πράσινος τώρα!» ήταν η απάντηση του Ματ Λοτζέσκι!

Που κρίθηκε το παιχνίδι κατά την άποψή σου Ματ; 
«Νομίζω πως ήταν σημαντικό ότι ξεκινήσαμε καλά. Προφανώς, η άμυνά μας ήταν πιεστική καθ? όλη τη διάρκεια του αγώνα, ελέγξαμε το ρυθμό, προσπαθήσαμε να μην αφήσουμε τους φιλάθλους να μπουν μες το παιχνίδι και γυρίσαμε την πίεση στον Ολυμπιακό».

Από πού απέρρεε αυτή η αυτοπεποίθηση που απέπνεε στο παιχνίδι του Παναθηναϊκός από το πρώτο δευτερόλεπτο;
«Νικήσαμε εδώ και στο προηγούμενο παιχνίδι για το πρωτάθλημα και όπως είπα το καλό ξεκίνημα υπήρξε καθοριστικό στην ψυχολογία μας. Προερχόμασταν από άσχημες εμφανίσεις και ήττες στα τελευταία δύο παιχνίδια και έπρεπε να αντιδράσουμε. Να δείξουμε πως μπορούμε να παίξουμε και σε τι επίπεδο ανήκουμε. Εκτός από το ιδανικό ξεκίνημα, ?κλειδί? υπήρξε η συγκέντρωσή μας για 40 λεπτά. Παλέψαμε, δεν τους αφήσαμε να κάνουν αυτό που ξέρουν καλύτερα, να παίξουν με το δικό τους στιλ. Με λίγα λόγια δεν τους αφήσαμε να κάνουν το παιχνίδι τους».

Και τώρα; Μετά από αυτή τη μεγάλη νίκη απέναντι στον Ολυμπιακό; 
«Δεν ξεκινήσαμε καλά τη σεζόν! Είχαμε και δύσκολο πρόγραμμα, στην έδρα της ΤΣΣΚΑ, την Μπαρτσελόνα και τη Φενερμπαχτσέ. Όμως, χτίζουμε σιγά σιγά την αυτοπεποίθησή μας, θα αρχίσουμε να πετυχαίνουμε περισσότερες νίκες, θα γίνουμε καλύτερη ομάδα».

Πως βιώνεις την επιστροφή σου στο ΣΕΦ ως αντίπαλος, μετά από 4 χρόνια εδώ; 
«Είναι πάντα ωραίο συναίσθημα να επιστρέφω στο ΣΕΦ. Εχω καλές αναμνήσεις. Τώρα έρχομαι εδώ και είμαι αντίπαλος. Εντάξει… σίγουρα αισθάνομαι λίγο περίεργα. Προσπάθησα να μείνω συγκεντρωμένος στον αγώνα, ήξερα πόσο καυτή είναι η ατμόσφαιρα και τώρα αισθάνομαι χαρούμενος που νίκησα».

Κι όταν ευστόχησες στο πιο αποφασιστικό τρίποντο, κατά την άποψή μου, τι σκέφτηκες;
«Ένιωσα καλά! Ήταν σίγουρα ένα ωραίο συναίσθημα. Επιχείρησα δύο τρίποντα στο παιχνίδι, το ένα μπήκε! Πέτυχα ένα μεγάλο σουτ την κατάλληλη στιγμή! Νομίζω πως μέσα σε όλη αυτή τη διαδικασία μεταπήδησης από τον έναν σύλλογο στον άλλον, έκανα με το σωστό τρόπο τη μετάβασή μου. Με τους φιλάθλους και τον τρόπο που αντιδρούν, είναι αυτό που είναι! Κι εγώ κοιτάω το επόμενο παιχνίδι!»

Είχες δηλώσει πως ο γιος σου δεν ήθελε να πας στον Παναθηναϊκό, όταν το πρωτόμαθε. Τι θα σου πει τώρα όταν σε δει; 
«Δεν νομίζω να έμεινε ξύπνιος για να δει τον αγώνα. Μάλλον, όταν ξυπνήσει, θα του πω ότι νικήσαμε. Τώρα είναι φίλαθλος του Παναθηναϊκού. Είναι πράσινος τώρα!»

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μπάσκετ Τελευταίες ειδήσεις