Τρίτη, 16 Απρ.
24oC Αθήνα

Champions League: Χωρίς έλεος! Η Μπάγερν “διέσυρε” την Άρσεναλ [vids]

ΦΩΤΟ Reuters
ΦΩΤΟ Reuters

Όποια αγωνία υπήρχε πριν τη σέντρα για την πρόκριση στην επανάληψη, πλέον εξαφανίστηκε! Η Μπάγερν νίκησε μέσα στην έδρα της την Άρσεναλ με 5-1 κι έτσι βρίσκεται με τα… δύο πόδια στην επόμενη φάση του Champions League.

Μετά την Παρί Σεν Ζερμέν, άλλη μία ομάδα “καθάρισε” από το πρώτο κιόλας ματς την πρόκριση για τους προημιτελικούς του Champions League. Η ιστορία… επαναλαμβάνεται και μετά το 2005, το 2013 και 2014, η Μπάγερν πετάει έξω από την φάση των “16” την Άρσεναλ. Χάρις στο εκρηκτικό δεύτερο μέρος, η ομάδα του Αντσελότι μετέτρεψε το 1-1 του ημιχρόνου σε 5-1 και, πλέον, η ρεβάνς της 7ης Μαρτίου στο «Εμιρεϊτς» έχει αποκτήσει διαδικαστικό χαρακτήρα.

Η Μπάγερν είχε εξ αρχής τον έλεγχο του ματς, “κλείνοντας” στην άμυνα τους τους παίκτες της Άρσεναλ, που δύσκολα… ξεμύτισαν στην επίθεση. Το γκολ ήταν θέμα χρόνου και ήρθε στο 11′. Ο Ρόμπεν έκανε τη γνωστή του κίνηση, συνέκλινε από δεξιά και με ένα άπιαστο πλασέ εκτός περιοχής δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Οσπίνα για το 1-0.


Arjen Robben Goal HD – Bayern Munich 1-0… από replayplanettv

Παρόλο για αρκετά λεπτά οι Βαυαροί έπαιξαν… μονότερμα τους Λονδρέζους, αυτοί κατάφεραν να πάρουν σιγά σιγά επιθετικές πρωτοβουλίες και έφτασαν στην ισοφάριση. Ο Λεβαντόφσκι έκανε πέναλτι στον Κοσιελνί, ο Νόιερ απέκρουσε το πέναλτι του Σάντσες, αλλά ο Χιλιανός πήρε με διπλή προσπάθεια το “ριμπάουντ” και με σουτ υπό πίεση έκανε το 1-1.


Alexis Sanchez Goal HD – Bayern Munich 1-1… από Super-By

Στο φινάλε του ημιχρόνου οι “κανονιέρηδες” πλησίασαν το 1-2, αλλά ο Νόιερ απέκρουσε με τα πόδια το πλασέ του Οζίλ. Η επανάληψη ξεκίνησε με ένα πρόβλημα για την ομάδα του Βενγκέρ, που έκανε αναγκαστική αλλαγή τον Κοσιελνί με τον Γκάμπριελ.

Η νίκη όμως… έγειρε για τα καλά προς την μεριά της Μπάγερν με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου και μάλιστα με ηχηρό τρόπο. Στο 53′ η σέντρα του Λαμ βρήκε το κεφάλι του Λεβαντίφσκι που νίκησε τον Οσπίνα για το 2-1.

Τρία λεπτά αργότερα, ο Πολωνός επιθετικός βρήκε με υπέροχο “τακουνάκι” τον Τιάγκο, που πλάσαρε για το 3-1. Στο 62′ ο Λεβαντίοφσκι είχε δοκάρι, αλλά στο επόμενο λεπτό ο Τιάγκο -με τη βοήθεια της κόντρας του Τσάκα- έκανε το 4-1.

 

 

Το γήπεδο είχε… κατηφορίσει, οι Βαυαροί προσπάθησαν και για ένα ακόμα γκολ και τα κατάφεραν στο 88′. Ο Μίλερ, που πέρασε στο παιχνίδι δυο λεπτά νωρίτερα, πρόσθεσε το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ, διαμόρφωσε το τελικό 5-1 και έκανε ακόμη πιο εύκολο το έργο της Μπάγερν ενόψει της ρεβάνς.

 

Οι ενδεκάδες:

ΜΠΑΓΕΡΝ (Κάρλο Αντσελότι): Νόιερ, Χούμελς, Τιάγκο Αλκάνταρα, Μαρτίνεθ, Λεβαντόφσκι (86΄ Μίλερ), Ρόμπεν (88΄ Ραφίνια), Κόστα (84΄ Κίμιχ), Αλόνσο, Λαμ, Βιδάλ, Αλάμπα

ΑΡΣΕΝΑΛ (Αρσέν Βενγκέρ): Οσπίνα, Γκιμπς, Κοσιενλί (49΄ Γκάμπριελ), Σάντσες, Οζίλ, Τσάμπερλεν, Ιβόμπι (66΄ Γουόλκοτ), Μουστάφι, Μπεγερίν, Τσάκα, Κοκλέν (77΄ Ζιρού)

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε