Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

“Δεν ήταν σεκιούριτι, αλλά μπράβοι της ΑΕΚ” – Την Δευτέρα η απόφαση για τα επεισόδια στον τελικό

ΦΩΤΟ EUROKINISSI.
Το τρίτο ημίχρονο του τελικού του Κυπέλλου διαδραματίστηκε ενώπιον της πειθαρχικής επιτροπής της ΕΠΟ με τους ανθρώπους του Ατρομήτου να καταγγέλλουν τον ρόλο της ΑΕΚ, της αστυνομίας και των σεκιούριτι και την “Ένωση” να ζητά τιμωρία μιας αγωνιστικής. Δώνης: “Εγώ δυσφημώ το ποδόσφαιρο”;

Όπως ήταν προγραμματισμένο εκδικάστηκαν το μεσημέρι της Παρασκευής τα επεισόδια που έγιναν στον τελικό του Κυπέλλου, με τον Γιώργο Κωνσταντινίδη από την πλευρά της ΑΕΚ να σχολιάζει ενώπιον της Πειθαρχικής Επιτροπής, μεταξύ άλλων, ότι: «Δεν ανήκουν στην οικογένεια της ΑΕΚ οι οπαδοί που μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο. Εμείς απλώς συμμετείχαμε στον αγώνα, δεν τον διοργανώσαμε. Η αντίδραση της Αστυνομίας ήταν ανεπαρκής, όλα τα εισιτήρια ήταν άκοπα. Οι σεκιούριτι ήταν της ΕΠΟ… ».

Την ίδια ώρα, πάντως, που ο Κώστας Νεμπεγλέρας από την πλευρά του Ατρόμητου υποστήριξε ότι: «Μας είπε ο Κάκος ότι θα δούμε έναν διαφορετικό τελικό. Η Αστυνομία δεν βοήθησε με την παρουσία της και οι σεκιούριτι ήταν μάλλον μπράβοι της ΑΕΚ». Στην εκδίκαση, σαν μάρτυρας, βρέθηκε και ο δήμαρχος Περιστερίου, κ. Παχατουρίδης, ο οποίος σχολίασε: «Ντρέπομαι για αυτόν τον αγώνα. Παραμένει μεγάλο ερωτηματικό τι έκανε η Αστυνομία. Εμένα, για παράδειγμα, θα με έλεγαν ανεπαρκή αν διοργάνωνα έναν αγώνα στο Περιστέρι και γινόντουσαν όσα έγιναν στο ΟΑΚΑ».
 
Από την πλευρά του ο Γιώργος Δώνης αναφέρθηκε σε μία συνομιλία που είχε με τον Τάσο Κάκο πριν από την έναρξη του τελικού, αλλά και στην περίφημη φράση για το ελληνικό ποδόσφαιρο και το κράτος. «Είπα στον Κάκο να μην αρχίσει το ματς και μου είπε “Γιώργο, τι θες να κάνω;”. Δεν πιστεύω ότι δυσφήμισα εγώ το ποδόσφαιρο μετά από όσα έγιναν στον τελικό με τη φράση μου. Όλη η Ελλάδα ξέρει και λέει αυτή τη λέξη», είπε μεταξύ άλλων ο τεχνικός του Ατρόμητου, που κατήγγειλε και χειροδικία από την πλευρά του Βασίλη Δημητριάδη.
 
Στο ουσιαστικό μέρος της υπόθεσης, η ΑΕΚ κατέθεσε ένσταση κατά της υποτροπής, καθώς είχε ολοκληρωθεί η σεζόν όταν έγινε ο τελικός του Κυπέλλου. Οι «κιτρινόμαυροι» ζήτησαν να τιμωρηθούν με μία αγωνιστική και το ελάχιστο πρόστιμο, λόγω δεδικασμένων άλλων υποθέσεων.
 
Όπως έγινε γνωστό οι αποφάσεις αναμένονται την Δευτέρα, κάτι που σημαίνει για την περίπτωση της ΑΕΚ ότι αν τιμωρηθεί η έδρα της, θα εκτίσει την ποινή της  στο επόμενο της εντός έδρας παιχνίδι των πλέι οφ με τον ΠΑΟΚ(15/5) ενώ αν της επιβληθεί ακόμη μεγαλύτερη ποινή, θα αγωνιστεί χωρίς θεατές και στον τρίτο της αγώνα με τον Παναθηναϊκό(25/5).

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε