Πέμπτη, 18 Απρ.
23oC Αθήνα

“Δεν πρόκειται να ασχοληθεί ξανά με την ΑΕΚ”

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Ο δικηγόρος του Γιάννη Φιλίππου έκλεισε… κάθε παράθυρο ενεργής επιστροφής του μεγαλομέτοχου του συλλόγου στην “κιτρινόμαυρη” ΚΑΕ.
Ο κ. Σωκράτης Λαμπρόπουλος, μιλώντας στον “NovaΣΠΟΡ FM 94,6” δήλωσε για μία ακόμη φορά πως τον πελάτη του «… δεν τον εκφράζει η κατάσταση στον ελληνικό αθλητισμό”, ενώ επεσήμανε πως «… τα χρέη δεν είναι πολλά, αλλά δεν έχει βρεθεί κάποιος επενδυτής”.
 
Ο δικηγόρος του κ. Φιλίππου εξέφρασε ακόμα την άποψη πως «… θα πάμε το πράγμα μέχρι τέλους. Ήταν περίεργο το 13-0 του Ηλυσιακού στη Ρόδο στα τελευταία λεπτά», ενώ τόνισε πως ο πελάτης του δεν πρόκειται να ασχοληθεί ξανά ενεργά με την ΑΕΚ!
 
Αναλυτικά, ο Σωκράτης Λαμπρόπουλος μίλησε:
 
-για τους λόγους που η ΑΕΚ έφτασε στον υποβιβασμό στην Α2: «Είναι καθαρά θέμα έλλειψης χρημάτων και εσόδων. Ο κ. Φιλίππου ήταν απογοητευμένος με την έλλειψη εσόδων στο ελληνικό μπάσκετ. Αυτή τη στιγμή οι ΚΑΕ παίρνουν 240.000 ευρώ από τον ΟΠΑΠ και 150-200 χιλ. ευρώ από την τηλεόραση. Από εκεί και πέρα θα πρέπει να βρεθούν χρήματα από εισιτήρια ή χορηγούς. Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια αυτά δεν υπάρχουν στο ελληνικό μπάσκετ. Υπάρχουν δύο ομάδες που χάρη στη γαλαντομία των ανθρώπων που τις διοικούν δαπανούν δεκάδες εκατ. ευρώ, αλλά δεν υπάρχουν έσοδα για να μπορέσουν οι υπόλοιπες ομάδες να φέρουν καλύτερους παίκτες και να επενδύσουν στις υποδομές τους, όπως έκανε κατά το παρελθόν η ΑΕΚ. Ίσως αν η ΑΕΚ είχε περισσότερα έσοδα, να μπορούσε για παράδειγμα να φέρει έναν καλύτερο ξένο για να σωθεί».
 
-για τα συναισθήματα του Γιάννη Φιλίππου μετά τη χθεσινή εξέλιξη: «Είναι στενοχωρημένος. Από το 2005 είχε πει πως ήταν καλύτερο να μη συμμετέχει στη διοίκηση. Τότε του ζητήθηκε από την Ερασιτεχνική να πάρει εκείνη τη διαχείριση. Πλήρωνε και πληρώνει μέχρι σήμερα χρέη από τη δική του διοίκηση. Δυστυχώς οι άνθρωποι που διοίκησαν μετά άρχισαν να δημιουργούν μεγάλα ανοίγματα κι όταν δεν υπάρχει ένας ισχυρός οικονομικός παράγοντας είναι φυσιολογική αυτή η εξέλιξη που είδαμε χθες. Το πρόβλημα είναι συνολικό στο μπάσκετ. Εδώ δεν ξέρουμε αν θα κατέβει του χρόνου το Μαρούσι, ενώ ομάδες όπως ο ΠΑΟΚ και ο Άρης έχουν μεγάλα χρέη».
 
-για τα χρέη που υπάρχουν στην ΚΑΕ ΑΕΚ: «Ένα μεγάλο χρέος αφορά την εποχή της διοίκησης Δρόσου. Νας σας θυμίσω πως υπάρχει μία οφειλή 350.000 ευρώ στον Παπανικολάου και 100.000 ευρώ προς τον Χατζή από εκείνη την περίοδο. Υπάρχουν κι άλλες μικρότερης τάξεως οφειλές. Γι’ αυτό είπαμε να μπούμε στο άρθρο 99 και να πληρώσουμε σε μικρές δόσεις, ώστε να πάρει την ΚΑΕ ένας επιχειρηματίες σχεδόν καθαρή. Δυστυχώς δεν βρέθηκε κανένας τέτοιος άνθρωπος. Ο κ. Φιλίππου έλεγε πως πουλά την ομάδα με 1 ευρώ και δεν εμφανίστηκε κανένας. Έχει βάλει αρκετά εκατομμύρια ευρώ για να πετύχει η ΑΕΚ τους στόχους της. Τα χρέη είναι 1,4-1,5 εκατ. ευρώ. Αν διαιρέσουμε το χρέος με τις 48 δόσεις, βγαίνει ένα ποσό 30.000 ευρώ το μήνα, που θα ήταν εύκολο να το βάλει κάποιος. Είναι συγκεκριμένα ποσά και έχουν κατατεθεί. Πρόκειται για ένα ποσό αστείο για έναν επιφανή επιχειρηματία που θα ήθελε να ασχοληθεί με το μπάσκετ».

-για το ενδεχόμενο να ασχοληθεί ξανά ενεργά ο Γιάννης Φιλίππου με την ΚΑΕ: «Ο κ. Φιλίππου δεν πρόκειται να ξαναασχοληθεί με την ΑΕΚ. Δεν τον εκφράζει η κατάσταση που υπάρχει σήμερα στον ελληνικό αθλητισμό, όπως δεν τον εξέφραζε και τότε. Η ΑΕΚ ήταν πάντα εκτός κυκλωμάτων και διαδικασιών, όχι μόνο στο μπάσκετ, αλλά και στο ποδόσφαιρο».
 
-για την προσφυγή της ΑΕΚ κατά του Ηλυσιακού: «Έχουμε κάνει μια προσφυγή που αφορά την εμπλοκή του κ. Δελημπαλταδάκη ως ατζέντη στον Ηλυσιακό και πρέπει να δει ο αθλητικός δικαστής αυτό το θέμα. Για μένα το παιχνίδι του Κολοσσού, όπου ο Ηλυσιακός έκανε 13-0 στα τελευταία λεπτά, προκαλεί απορίες. Δεν λέω πως φταίει γι’ αυτό ο κ. Σφαιρόπουλος. Ό,τι τίτλο πήραμε εμείς, το καταφέραμε με το σπαθί μας. Θα πάμε το πράγμα μέχρι τέλους. Κι αν η ομάδα τελικά πέσει, μακάρι να βρεθούν κάποιοι άνθρωποι και να μιμηθούν τον κ. Φιλίππου για να την κάνουν ξανά βασίλισσα. Οι μεγάλες ομάδες δεν χάνουν ποτέ τον κόσμο τους και τη δυναμική τους».

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε