Τετάρτη, 24 Απρ.
21oC Αθήνα

“Δεν θα ξεκινήσουν τα πρωταθλήματα της επόμενης περιόδου”

ΦΩΤΟ EUROKINISSI.

Ξεκάθαρο είναι το μήνυμα που έστειλε ο Παναγιώτης Μπιτσαξής στη σύσκεψη κατά της βίας που έγινε στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

Αν δεν υπάρξουν όλες οι απαραίτητες συνθήκες για την ασφαλή διεξαγωγή των αγώνων δεν πρόκειται να ξεκινήσουν τα πρωταθλήματα της νέας αγωνιστικής περιόδου.

Αυτό προέκυψε μετά τη σύσκεψη για τη βία στα γήπεδα, που έγινε στην Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Στη σύσκεψη μετείχαν ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού, Πάνος Μπιτσαξής, οι Βαγγέλης Μαρινάκης, Πατρίκ Κομνηνός και Γιώργος Μποροβήλος εκ μέρους της Σούπερ Λίγκας, οι Σοφοκλής Πιλάβιος και Γιάννης Οικονομίδης εκ μέρους της ΕΠΟ και ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Λευτέρης Οικονόμου.

“Με τις προϋποθέσεις που υπάρχουν σήμερα δεν είναι δυνατόν να ξεκινήσουν τα πρωταθλήματα τη νέα σεζόν”, τόνισε χαρακτηριστικά ο κ.Μπιτσαξής στις δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης. “Θέλουμε συνθήκες πολιτισμού, που δεν υπάρχουν αυτήν την στιγμή. Είμαστε πολύ κοντά σε επίτευξη συμφωνίας, αλλά οι λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά” πρόσθεσε.

Οσον αφορά στην πρόταση της Σούπερ Λίγκας για την επαναφορά του ιδιώνυμου, ο γ.γ.Αθλητισμού υπογράμμισε: “Η πρόταση αυτή χρήζει μελέτης από νομικούς. Και οι νομικοί αυτοί όροι είναι υπό μελέτη”. Σχετικά με την πρόταση για μεγαλύτερες αρμοδιότητες των σεκιούριτι στα γήπεδα, επισήμανε ο κ.Μπιτσαξής:”Οι πιστοποιημένοι σεκιούριτι μπορούν να έχουν πιο ενεργό ρόλο, υπό την επίβλεψη, όμως, της Αστυνομίας. Σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία οι σεκιούριτι μπορούν να κάνουν έλεγχο”.

Οι προτάσεις της Σούπερ Λίγκας για τη βία

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε