Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

Δεν χαιρέτησε τον Σπανούλη ο Ομπράντοβιτς

ΦΩΤΟ NEWSPORTS.
ΦΩΤΟ NEWSPORTS.

Στην καθιερωμένη συνέντευξη τύπου πριν το μεγάλο τελικό του κυπέλλου μπάσκετ τα βλέμματα όλων ήταν στραμμένα στους Σπανούλη και Ομπράντοβιτς που τελικά δεν χαιρετήθηκαν.

Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς είχε πει σε πρόσφατη συνέντευξη του ότι δεν θα χαιρετούσε τον Σπανούλη και το έκανε πράξη στη συνέντευξη τύπου ενόψει του Σαββατιάτικου τελικού.

Οι προπονητές και οι αρχηγοί Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού αναφέρθηκαν στο μεγάλο ματς…

Ομπράντοβιτς: “Είμαστε εδώ πέμπτη συνεχόμενη χρονιά. Παίζουμε ένα παιχνίδι που απολαμβάνουμε. Ελπίζουμε να το απολαύσουμε και φέτος. Κάτι το οποίο ήταν προφανές όλες τις χρονιές, η ατμόσφαιρα ηταν εξαιρετική και πιστεύω ότι θα συνεχιστεί και φέτος. Από πλευράς Παναθηναϊκού θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να αφήσουμε τον κόσμο να μιλήσει μόνο για τον μπάσκετ και ότι γίνει στο παρκέ. Θα ήθελα να παρακαλέσω τους φιλάθλους μας να βοηθήσουν την ομάδα και να έχουν καλή συμπεριφορά απέναντι στους φιλάθλους του Ολυμπιακού. Ελπίζω να προσέλθουν φέτος και όχι όπως πέρσι που δεν ήρθαν. Τέλος ελπίζω να γίνει ένα καλό παιχνίδι.
Η ιατρική ομάδα κάνει το καλύτερο για τους παίκτες. Για εμάς προέχει η υγεία των αθλητών. Μπατίστ και Περπέρογλου θα αποφασίσουν εάν μπορούν να παίξουν. Χθες και οι δύο έκαναν προπόνηση με μπάλα πριν το ματς με το Μαρούσι, έχουμε και σήμερα, αλλά και αύριο προπόνηση, αλλά επαναλαμβάνω, οι ίδιοι θα αποφασίσουν εάν θα παίξουν ή όχι. Είναι ένα παιχνίδι που κανείς αθλητής δεν θέλει να απουσιάζει.
 
Ξέρουμε ότι η οικογένεια Γιαννακόπουλου αποφάσισε ότι θα αφήσει την ομάδα. Αλλά ακόμη δεν ξέρουμε πως θα είναι το καλοκαίρι τα πράγματα. Αυτό που ξέρω είναι στα 13 χρόνια που βρίσκομαι στην ομάδα είναι ο 28ος τελικός μας και θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να πάρουμε ακόμη ένα τρόπαιο. Είμαστε και στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας, έχουμε τη συνέχεια στο ελληνικό πρωτάθλημα και γι’ αυτό έχουμε λόγους να χαιρόμαστε. Για όλα τα υπόλοιπα έχουμε χρόνο να τα συζητήσουμε
 
Είναι συγκεκριμένος αγώνας που κρίνεται ένας τίτλος. Αλλά δεν έχει σχέση με τις άλλες δύο διοργανώσεις. Ό,τι και αν συμβεί, χάσεις κερδίσεις, θα πρέπει να συνεχίσεις για τον επόμενο στόχο που είναι τα πλέι οφ της Ευρωλίγκας και τα ματς με τη Μακάμπι. Δεν έχουμε πολύ χρόνο να τα σκεφτόμαστε όλα. Απλά σκεφτόμαστε ότι σε κάθε υποχρέωση πρέπει να είμαστε έτοιμοι.
Είμαστε σε μια περίοδο που κάθε χρονιά ακούμε τα ίδια. Τα τελευταία 13 χρόνια είμαι φερόμενος προπονητής σε όλες τις ομάδες της Ευρώπης. Ούτε και εγώ ξέρω πόσες ομάδες της Ευρωλίγκας με θέλουν. Και φέτος το ίδιο γίνεται. Όμως, όλοι γνωρίζουν πως είμαι εδώ 13 χρόνια. Οι παίκτες μου είναι πολύ έξυπνοι και ξέρουν τι γίνεται. Όπως και εκείνοι εμφανίζονται ως φερόμενοι παίκτες άλλων ομάδων, οπότε αυτό δεν χρίζει άλλου σχολίου. Όπως πάντα το καλοκαίρι θα υπάρχει απάντηση σε όλα.”

Ιβκοβιτς:
“Αυτό το ζευγάρι έχει γίνει πλέον… παράδοση. Έχουμε δύο μέρες να το ετοιμάσουμε το παιχνίδι. Η ΕΟΚ κάνει πολλές προσπάθειες για να γίνει ένας καλός τελικός. Οι φίλαθλοι των δύο ομάδων έδειξαν καλή συμπεριφορά στα ματς της κανονικής περιόδου. Δυστυχώς, όμως, τα ίδια και φέτος. Για να έρθουν η γυναίκα και τα παιδιά μου χρειάζονται ταυτότητες, λες και πάνε στις φυλακές του Κορυδαλλού. Νομίζω πως αν πέρσι κάναμε ένα βήμα μπροστά, φέτος κάναμε δέκα πίσω, αφού πάλι τα ίδια μέτρα. Ισπανία δεν είμαστε, αλλά στην Τουρκία για παράδειγμα μετά τη νίκη επί της Εφές μας φώναζαν “Ολυμπιακός, Ολυμπιακός”, τούρκοι φίλαθλοι. Τι σημαίνει 45 λεπτά πριν θα κλείσουν οι πόρτες; Μιλάω και πονάω, δεν ξέρω που πάμε. Μην το πάρετε σαν κριτική. Με τον κουμπάρο μου λέγαμε πέρσι αν πέσει το πρώτο μπουκάλι θα φύγουμε και του είπα να μην το λέει αυτό. Δεν είναι στο χέρι μας να συμβεί κάτι τέτοιο.
Ο Ολυμπιακός έχει νέα ομάδα με πολλά παιδιά που θα παίξουν τον πρώτο τελικό της καριέρας τους και έχουν μεγάλο κίνητρο. Δεν πιστεύω πως είναι κάτι καθοριστικό το Κύπελλο που θα μας επηρεάσει στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας. Σίγουρα και οι δύο ομάδες έχουν προβλήματα τραυματισμών, αλλά αυτό είναι κομμάτι του παιχνιδιού.
Να απολαύσουμε το παιχνίδι. Όχι όλους τους τίτλους. Θα χαιρετήσω με όλη την καρδιά τον αντίπαλο, αν κερδίσει. Για μένα μένει η προσπάθεια που κάνεις. Θα μείνει η απόλαυση ότι θα γίνουν πολύ δυνατά παιχνίδια σε όλους τους στόχους. Μας λείπει η εμπειρία. Θέλω όμως να τους ευχαριστήσω για όσα έκαναν. Γιατί οι ομάδες δεν χτίζονται σε τρεις μήνες. Είμαστε τυχεροί που έχουμε τον αρχηγό μας και είναι ηγέτης. Ο Σπανούλης μας βοηθάει πολύ.
Είναι μια καινούργια ομάδα. Η ομάδα προσπαθεί, θεωρώ πως στα επόμενα θα τα απολαύσουμε ακόμη περισσότερο. Δεν είναι απαραίτητο ότι απόλαυση είναι οι τίτλοι. Το ζητούμενο είναι να προσπαθείς και να τα δίνεις όλα. Για εμένα δεν είναι όλα οι τίτλοι, οι σαμπάνιες και τα πούρα. Στην καρδιά και την ψυχή σου μένουν τα όσα έκανες. Η μεγαλύτερη απόλαυση θα είναι στους τελικούς των πλέι οφ και της Ευρωλίγας. Απόλαυση δεν είναι να σκοτώσεις μια μικρή ομάδα και να πεις έκαναν ρεκόρ. Σίγουρα λείπει εμπειρία στους παίκτες μου, το μπάσκετ δεν φτιάχνεται σε δύο και τρεις μήνες. Να τους πω συγχαρητήρια γιατί έχουν πετύχει πολλά ήδη. Αλλά χρειάζεται χρόνος. Για σκεφτείτε πόσα χρόνια έπαιζαν μαζί Γκάλης και Γιαννάκης, δεν βρέθηκαν μαζί το 1987. Είμαστε τυχεροί που έχουμε μαζί μας τον αρχηγό μας Βασίλη Σπανούλη. Εγώ θα σφίξω το χέρι των αντιπάλων μου το Σάββατο εάν χάσουμε, αυτό που θέλουμε από τους παίκτες είναι να παλέψουν με όλες τους τις δυνάμεις.”
 
Διαμαντίδης: “Να γίνει ένα καλό ματς. Εύχομαι να είναι καλή η ατμόσφαιρα. Θα είναι ένα παιχνίδι ανάμεσα σε δύο μεγάλες ομάδες. Να ευχαριστηθούν όλοι το μπάσκετ. Εμείς έχουμε κάποια μικρά προβλήματα, αλλά ελπίζω να είμαστε πανέτοιμοι το Σάββατο. Κρίνεται ο πρώτος τίτλος της σεζόν και ελπίζω να γίνει ένα καλό ματς και να το απολαύσουν όλοι.

Δεν είμαστε έτοιμοι για έναν τελικό στο ΣΕΦ ή στο ΟΑΚΑ. Θέλουμε να προφυλάξουμε το άθλημα, αλλά δεν είμαστε έτοιμοι για κάτι τέτοιο.”

Σπανούλης: “Θέλουμε να γίνει ένα καλό παιχνίδι ανάμεσα σε δύο κορυφαίες ομάδες. Να γίνει ένα καλό ματς και να το ευχαριστηθούν οι φίλαθλοι. Θα κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε για να προφυλάξουμε το άθλημα.

Αν είναι έτοιμες οι αρχές για να γίνει ένα ματς μπροστά σε γεμάτο κόσμο, αυτό θέλουμε αλλά μάλλον δεν είμαστε έτοιμοι.

Στην ομάδα υπάρχουν 15 παίκτες που ανά πάσα στιγμή ο καθένας είναι έτοιμος να βοηθήσει. Είναι ο πρώτος τίτλος της χρονιάς. Ένα ξεχωριστό παιχνίδι, να το ευχαριστηθούμε και ο καλύτερος στο παρκέ ας κερδίσει.”

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε