Παρασκευή, 26 Απρ.
22oC Αθήνα

Δερμιτζάκης: Δίκαια παραμένει ο Χάβος

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Ο πρώην τεχνικός του ΠΑΟΚ μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον άνθρωπο που τον διαδέχθηκε αλλά και για το γεγονός πως δεν πήγε στην ΑΕΛ.

Ο Παύλος Δερμιτζάκης μίλησε στον ΣπορFM Κρήτης και μεταξύ άλλων τόνισε: «Η προπονητική είναι ένα ανθυγιεινό επάγγελμα, θέλει υπομονή και επιμονή και ένα παραπάνω στη χώρα μας που τα πράγματα είναι πάνω σε μια λεπτή κλωστή σε ότι αφορά τις συνεργασίες προπονητών-ομάδων. Εγώ δεν έχω συνηθίσει να αλλάζω πολλές ομάδες και είναι πρωτόγνωρο να μην έχω ομάδα τον Δεκέμβρη, αλλά έτσι είναι, θέλει υπομονή και προετοιμασία και να είμαι έτοιμος όταν χρειαστεί να ξαναδουλέψω, αλλά η επιλογή μου θα είναι προσεγμένη».

Για τον ΠΑΟΚ: «Η πίεση στον προπονητή είναι ένα γενικό φαινόμενο και δεν ισχύει μόνο στον ΠΑΟΚ. Με την ομάδα πετύχαμε μια μεγάλη διάκριση που ήταν η συμμετοχή στα προκριματικά του Champions League όπου αποκλειστήκαμε από την επόμενη φάση στη διαφορά τερμάτων. Πετύχαμε επίσης την πρόκριση επί της Φενέρ, απέναντι σε μια ομάδα με πολλαπλάσιο μπάτζετ από τον ΠΑΟΚ, αλλά και δεδομένης της συγκυρίας ότι ο αγώνας έγινε στην Κωνσταντινούπολη τη γενέτειρα του ΠΑΟΚ. Ήταν και αυτός ένας επιπλέον λόγος που θέλαμε να περάσουμε για να είμαστε υπερήφανοι. Για την ομάδα αυτή η πρόκριση ήταν μια οικονομική εξυγίανση. Όταν έφυγα από την ομάδα ήμασταν πρώτοι στον όμιλο και τώρα είναι και στους 32 μετά από πάρα πολλά χρόνια. Στην Ελλάδα δεν τα πήγαμε τόσο καλά, κάναμε κοιλιά στο πρωτάθλημα, ήταν κάτι που το ξέραμε και το περιμέναμε. Δεν ήρθαν τα αποτελέσματα που θέλαμε για να μπορέσουμε να δείξουμε το έργο μας. Ο στόχος όταν πας σε μια ομάδα είναι να μείνεις για να δείξεις το έργο σου, αλλά βλέπουμε ότι και στις άλλες ομάδες οι αλλαγές είναι πολλές και για αυτό δεν έχουμε καλό πρωτάθλημα με ισορροπία και θέαμα».
 

Αναφερόμενος στον συνεργάτη του Μάκη Χάβο, είπε: «Ο Μάκης ξέρει την ομάδα και όσο ήταν δίπλα μου έμαθε αρκετά πράγματα. Ήξερε αυτά που χρειαζόταν η ομάδα για να έχει καλά αποτελέσματα και δικαίως είναι ακόμα στην ομάδα, από τη στιγμή που ο ΠΑΟΚπάει καλά».
 
Πριν λίγο καιρό βρέθηκε μια ανάσα από το να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της Λάρισας, όμως μετά την αντίδραση των οπαδών της, δεν επιτεύχθηκε η συνεργασία του με τους Θεσσαλούς: «Δεν συνεργάστηκα με τη Λάρισα γιατί οι φίλοι της δεν ήθελαν έναν προπονητή που έχει συνδυάσει το όνομά του με τον ΠΑΟΚ. Αυτό όμως είναι ένας μύθος, καθώς κάθε προπονητής έχει συνδυάσει το όνομά του με κάποια ομάδα αλλά είναι επαγγελματίας και αυτό που τον ενδιαφέρει είναι να κάνει καλά τη δουλειά του. Ήταν όμως μια άστοχη αντίδραση καθώς προτίμησαν να έρθει ένας ξένος που δεν ξέρει τίποτα, από έναν Έλληνα. Όταν όμως αλλάζει ένας προπονητής πρέπει να μονιάζει και όχι να διχάζει την ομάδα και γι αυτό δεν έγινε η συνεργασία μου με τη Λάρισα».
 
Ποια είναι όμως η γνώμη του Παύλου Δερμιτζάκη για το Ελληνικό πρωτάθλημα; «Πιστεύω ότι η ψαλίδα έχει κλείσει αρκετά ανάμεσα στις ομάδες που είναι στα κάτω ή στα πάνω της βαθμολογίας. Είναι ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα στο οποίο δεν υπάρχουν μεγάλες διαφορές, αλλά όμως δεν βλέπουμε και θέαμα. Όλες οι ομάδες έχουν κάνει “κοιλιά” και ίσως να οφείλεται στο ότι έχουμε πολλές αλλαγές προπονητών και δεν υπάρχουν ισορροπίες κάτι που είναι ανησυχητικό. Δεν ξέρω αν στη συνέχεια θα μπορεί να συνδυαστεί ο στόχος μιας ομάδας με το θέαμα. Ακόμα και ο Ολυμπιακός που είναι πρώτος και κατά τη γνώμη μου θα πάρει το πρωτάθλημα, αλλά και ο Παναθηναϊκός είχαν τέτοια προβλήματα με αποτέλεσμα πολύ νωρίς να προχωρήσουν αμφότεροι σε αλλαγή προπονητή».

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε