Σάββατο, 20 Απρ.
20oC Αθήνα

Δερμιτζάκης: Θα φύγω “ματωμένος” από τον ΠΑΟΚ

ΦΩΤΟ ΕUROKINISSI.

Ο Παύλος Δερμιτζάκης έκανε κατάθεση ψυχής στη συνέντευξη τύπου. Μίλησε για εχθρούς εντός της ομάδας, για την απαξίωση κάποιων προς τον Ζαγοράκη αλλά και για τη προσωπική μάχη που θα δώσει μέχρι το τέλος.

Άκρως αποκαλυπτικός ήταν ο προπονητής του ΠΑΟΚ. Δεν έμεινε σε στερεώτυπα και θέλησε να βάλει τα πράγματα στη θέση τους.

Αναφέρθηκε στη δύσκολη συγκυρία που βρίσκεται η ομάδα, στο μικρό χρόνο που είχε το καλοκαίρι αλλά και στις προσπάθειες των παικτών.

Έθεσε εαυτόν στη διάθεση της διοίκησης τονίζοντας ότι δεν πρόκειται να κάτσει πάνω στο συμβόλαιο ενώ θέλησε να προστατεύσει τον Θοδωρή Ζαγοράκη, που έχει βρεθεί στο μάτι του κυκλώνα.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο ΠΑύλος Δερμιτζάκης:

“Δεν κάνουμε συνέντευξη Τύπου για να δικαιολογηθούμε για τα άσχημα αποτελέσματα. Διαπίστωσα ότι υπάρχει σύγχυση στον κόσμο για τις άσχημες εμφανίσεις της ομάδας, μια φημολογία για τις σχέσεις μου με τους ποδοσφαιριστές και μια ανασφάλεια για το μέλλον του ΠΑΟΚ. Θα ήταν εύκολο να μιλάω στις επιτυχίες. Δεν το έκανα ούτε θα το κάνω. Θεωρώ ότι σε εκείνο το σημείο δεν χρειάζεται να πεις πολλά. Θεώρησα ότι πρέπει να βγω τώρα, που είναι δύσκολη η κατάσταση και πρέπει να βγει ο προπονητής.

Εγώ στον ΠΑΟΚ ήρθα να διεκδικήσω στόχους. Πρώτος, να πάει η ομάδα στους ομίλους. Ήθρα σε μια δύσκολη στιγμή, χωρίς προσαρμογή. Σε μια στιγμή που η ομάδα δεν ήταν καλά, ψυχολογικά και αγωνιστικά. προσπαθήσαμε να βελτιώσουμε το ηθικό των παικτών. Οι παίκτες έδωσαν την ψυχή τους. Κάναμε τέσσερα πολύ καλά παιχνίδια, απέναντι σε ομάδες με πολλαπλάσιο μπάτζετ από εμάς. Πήραμε μια πρόκριση στους ομίλους, που έδωσε ανάσα σε όλο το οικοδόμημα του ΠΑΟΚ.

Από εκεί και πέρα, διαπιστώθηκε μια καθίζηση της ομάδας. Η ομάδα από ό,τι λέγεται, και δεν το λέω εγώ, δεν έκανε προετοιμασία. Εμείς βρήκαμε μια ομάδα μπερδεμένη, χωρίς καλή φυσική κατάσταση. Τώρα, ο ΠΑΟΚ είναι σε καλύτερη κατάσταση από ό,τι τέτοια εποχή πέρυσι. Αυτό το λέει ο εργοφυσιολόγος της ομάδας, όχι εγώ.

Προσπαθήσαμε να περάσουμε στοιχεία στην ομάδα, που θεωρήσαμε ότι έπρεπε να τα έχει ο ΠΑΟΚ. Ανεβάσαμε ζώνη ψηλότερα και πίεση. Προσπαθήσαμε να αναπροσαρμόσουμε τα στοιχεία μας ως ομάδα, κρατώντας όμως τη φιλοσοφία που είχε ο ΠΑΟΚ τρία χρόνια. προσπαθήσαμε να προσθέσουμε στοιχεία στην τακτική της. Θέλει χρόνο.

Καταφέραμε να τη φέρουμε σε μια καλή φυσική κατάσταση. Κι αυτά δεν τα λέω εγώ, αλλά τα εργομετρικά. Κρατήσαμε τη φιλοσοφία και προσπαθήσαμε να κάνουμε λίγο πιο επιθετική ομάδα. Αυτό το πετύχαμε όσο τα παιδιά ήταν καλά. Οταν κουράστηκαν τα παιδιά προσπαθήσαμε να αναπροσαρμόσουμε τα πλάνα μας και νομίζω ότι αυτό το είδατε και με τη Ντιναμό και με τον Αρη. Ολες οι μεγάλες ομάδες στην Ελλάδα, έχουν αυτή τη στιγμή έχουν προβλήματα. Ο Ολυμπιακός δεν είναι στην Ευρώπη. Ο Παναθηναϊκός έχει προβλήματα, όπως και η ΑΕΚ.

Ο ΠΑΟΚ ήταν σε αυτή τη θέση το 2005 – 2006. Πολλοί παίκτες που δεν ήταν στον ΠΑΟΚ έχουν μεγαλύτερο πρόβλημα. Χρειάζεται rotation, κρατώντας τον ίδιο κορμό. Οπως, κάνουν τα μεγαλύτερα κλαμπ στην Ευρώπη.

Ο ΠΑΟΚ έχει να παίξει σε τέτοιο ρυθμό από το 2005-2006. πρέπει να γίνει διαχείριση. Διαχείριση γίνεται με rotation ή με τον ίδιο κορμό, όπως κάνουν μεγάλες ομάδες στην Ευρώπη, όπως η Μπάγερν, που βγάζει χρονιά με 15-16 παίκτες.

Πάντα συζητούμε με τους παίκτες. Μέσα από τα παιχνίδια κάποιοι παίκτες φορμάρονται. Κάποιοι λειτουργούν έτσι, άλλοι χρειάζονται ξεκούραση. Εμείς κάναμε και τα δύο. Υπολογίσαμε ότι έτσι θα παίρναμε αποτελέσματα, που δεν πήραμε, όμως.

Και με την Ντιναμό η ομάδα έδειξε τη σοβαρότητά της. Και στο παιχνίδι με τον Άρη η ομάδα μας ήταν καλύτερη από ό,τι στο ματς με την Ντιναμό. με τον Άρη κάναμε οκτώ φάσεις. Δύο στο πρώτο ημίχρονο και έξι στο δεύτερο. Ο αντίπαλος μας έκανε δύο φάσεις.

Η ήττα είναι ήττα, ειδικά όταν χάνει ο ΠΑΟΚ από τον Άρη. Πιστεύω, όμως, ότι ο ΠΑΟΚ θα ανακάμψει. Τα κάστρα, όμως, δεν πέφτουν απ’ έξω, αλλά από μέσα. Ο ΠΑΟΚ δυναμώνει κι όσοι θέλουν το κακό του ΠΑΟΚ χαίρονται με όσα γίνονται.

Δεν ζω από το ποδόσφαιρο. Στον ΠΑΟΚ γίνεται πόλεμος από μέσα. Γίνεται πόλεμος στον πρόεδρο, στον οποίο ο ΠΑΟΚ οφείλει αυτό που είναι σήμερα. Δεν μπορεί αυτός να θέλει το κακό της ομάδας. Εν μέρει, κάποιοι που θέλουν το κακό του ΠΑΟΚ, είτε είναι ανταγωνιστές, είτε είναι μέσα από τον ΠΑΟΚ, με αυτά που γίνονται τελευταία, το πετυχαίνουν.

Να φύγει ο προπονητής είναι εύκολο. Θα έφευγα αν το ήθελα εγώ, που δεν το θέλω, γιατί ήρθα να πολεμήσω, ή αν το ήθελε η διοίκηση. Αν μου πει η διοίκηση να φύγω, θα φύγω, γιατί δεν κάθομαι σε συμβόλαια. Συμβόλαιό μου είναι η τιμή μου.

Θα ήταν λάθος για τον ΠΑΟΚ να αλλάξει προπονητή. Ειδικά ο ΠΑΟΚ, που έδωσε το καλό παράδειγμα με τον Σάντος. Κι εγώ ήμουν πέντε χρόνια σε μία και ξέρω πόσο καλό είναι μια ομάδα να κρατά προπονητή πολύ καιρό. Οι αλλαγές προπονητών δεν κάνουν καλό.

Εγώ πιστεύω σε αυτό που κάνω, έχω ζήλο. Όταν φύγω, θα φύγω ματωμένος από εδώ. Δουλεύω πολλές ώρες και αυτό θα μου βγει. Το θέμα δεν είναι πόσες φορές θα πέσεις, αλλά να σηκωθείς κάθε φορά που πέφτεις.

Ποιος προπονητής δεν κάνει λάθη; Δεν μπορεί ένας προπονητής να είναι καλός με Άγιαξ και Φενέρ και μετά να τα ξεχάσει. Τι έπαθε; Έχω κάποια τρικάκια. Παίζω συγκεκριμένο σύστημα. Ικανότητα, όμως, είναι να αλλάζεις και σχηματισμό. Ρισκάραμε και με Άγιαξ και Φενέρ. Και στο 1-1 ρισκάραμε. Το ίδιο κάναμε και με Πανσερραϊκό και Άρη.

Δέκα χρόνια δουλεύω σε ομάδα ανελλιπώς. Βρείτε μου στην ηλικία άλλον συνάδελφο που το κάνει αυτό. Ξέρει που ήρθα, όμως, ξέρω ότι ο ΠΑΟΚ είναι μεγάλη ομάδα και δεν κολώνω. Ο ΠΑΟΚ έχει να πάρει πρωτάθλημα από το 1985 και συνεχίζει να κάνει οπαδούς. Προσωπικά, δεν θα τα παρατήσω.

Σε ό,τι αφορά στη σχέση μου με τους παίκτες, είμαι ένας άνθρωπος δημοκρατικός. Δεν είχα το χρόνο να γνωριστώ με τα παιδιά. Μέσα από συνεχόμενα παιχνίδια έπρεπε να τους γνωρίσω. Είχα το χρόνο, όμως, να βλέπω, να παρατηρώ.

Για όσα ακούγονται για τα αποδυτήρια ότι υπάρχει αναρχία. Έχετε μπει σε αποδυτήρια; Οι ομάδες είναι μωσαϊκό. Έχουν όλους τους χαρακτήρες κι εγώ το θέλω αυτό. Όλους τους θέλω, όμως, με όριο. Πράγματι έγιναν κάποια περιστατικά, αλλά κανείς δεν ήρθε να μου πει κάτι. Η πόρτα του γραφείου μου είναι ανοικτή και οι παίκτες το ξέρουν αυτό. Τους έχω πει ότι τους κοιτάζω στα μάτια. Μια ομάδα δεν είναι μοναστήρι, υπάρχουν και προβλήματα. Όταν δεν υπάρχουν τα προκαλώ, για να ξυπνάμε λίγο!

Για την εμπειρία που ακούγεται. Δεν είχα την εμπειρία του ΠΑΟΚ, αλλά μετά τις εβδομήντα μέρες που είμαι στην ομάδα, είμαι έμπειρος! Δεν χρειάζομαι χρόνια γι’ αυτό. Μπορώ να διαχειριστώ υψηλού επιπέδου παίκτες. Θεωρώ ότι και στους τρεις στόχους πάμε καλά. Δεν είναι αυτοσκοπός να περάσω στην επόμενη φάση του Γιουρόπα Λιγκ, αλλά να μπούμε στους ομίλους. Αυτό το πετύχαμε. Αν δεν περάσουμε, δεν είναι αποτυχία. Στόχος μας είναι να κερδίζουμε και να παίρνουμε βαθμούς.

Για το πρωτάθλημα, που είπε ο πρόεδρος ότι πάμε για τίτλο, και εγώ το πίστευα. Πλέον είναι δύσκολο, γαιτί χάθηκαν βαθμοί. Ο στόχος, όμως, είναι πορεία πρωταθλητισμού και να μπούμε στα πλέι οφ με καλύτερη βαθμολογία.

Φυσικά, στόχος μας είναι το Κύπελλο. Εμένα με ενδιαφέρουν όλοι οι στόχοι της ομάδας. Εμένα με ενδιαφέρει να πηγαίνει καλά ο ΠΑΟΚ.

Κάποιοι παίκτες μου έχουν δείξει ότι δεν μπορώ να στηριχτώ σε αυτούς, και μάλιστα με μεγάλα συμβαόλαια. Εδώ είμαστε να μου αποδείξουν το αντίθετο. Γιο’ αυτό ε΄χουν παίξει συγκεκριμένα άτομα σε έντεκα ματς. Συνολικά, πάντως, έχω δώσει χρόνο σε 22 παίκτες. Όλοι θα κληθούν να βοηθήσουν γιατί ε΄χουμε μεγάλη σεζόν. Εγώ θέλω να με προκαλέσουν οι παίκτες, με πράξεις. Να μου δείξουν ότι μπορούν. Εγώ κατεβάζω ομάδα πρώτα γιατί θέλω το καλό της ομάδας.

Έχω πίστη ότι θα είμαστε ανταγωνιστικοί. Κλείνοντας θέλω να πω ότι από εδώ και πέρα θα μπω και εγώ σε άλλη βάση, γιατί θέλω το κεφάλι μου να το παίξω για τα δικά μου λάθη και όχι για λάθη άλλων».

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε