Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Διαμαντίδης: Από τα μεγαλύτερα κατορθώματα της καριέρας μου…

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Στη σημασία της πρόκρισης επί της Μπαρτσελόνα αναφέρθηκε ο αρχηγός του Παναθηναϊκού στο προσωπικό του blog που στάθηκε στην ιστορία των “πρασίνων” στο ευρωπαϊκό μπάσκετ ενώ μίλησε με εγκωμιαστικά λόγια για τον κόσμο.

Ομπράντοβιτς: Οι παίκτες μου είναι ήρωες

Αναλυτικά όσα αναφέρει στο blog του ο Δημήτρης Διαμαντίδης:
 

Μακάρι να έβρισκα τις λέξεις για να περιγράψω αυτό που ένιωσα μαζί με τα υπόλοιπα παιδιά και τον κόσμο μας, το βράδυ της Πέμπτης στο ΟΑΚΑ, όταν σφραγίσαμε την πρόκριση στο φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας. Τολμώ να πω, παρά το ότι δεν κατακτήσαμε κάποιο τίτλο, ότι αυτή η πρόκριση αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα κατορθώματα της καριέρας μου στον Παναθηναϊκό. Κι αυτό γιατί μέσα σε μία εβδομάδα μπορέσαμε να υποτάξουμε την πρωταθλήτρια Ευρώπης, Μπαρτσελόνα, όχι μία αλλά τρεις συνεχόμενες φορές, την μία εξ’ αυτών στην έδρα της. Αυτή η κοπιαστική και γεμάτη ένταση εβδομάδα επιβεβαίωσε για άλλη μία φορά πόσο ψηλά βρίσκεται ο Παναθηναϊκός στην ιστορία του Ευρωπαϊκού μπάσκετ.
 
Οποιες αντιξοότητες κι αν αντιμετωπίσαμε δεν σκύψαμε το κεφάλι. Πολεμήσαμε με όλες μας τις δυνάμεις για το καλύτερο και τα καταφέραμε. Μην ξεχνάμε ότι μας έλειπε τόσο καιρό ο Μάριτς, ενώ την Πέμπτη τραυματίστηκε και ο Ντρου, βγαίνοντας πολύ νωρίς από τον αγώνα. Ομως ό,τι δεν μας σκότωσε μας έκανε πιο δυνατούς σαν ομάδα, όπως δείξαμε στο γήπεδο.
 
Είχαμε μία ολόκληρη μέρα για να ξεκουραστούμε και από σήμερα επιστρέφουμε πάλι στις προπονήσεις. Η χρονιά έχει δρόμο ακόμα. Το φάιναλ φορ έχει δρόμο ακόμα. Θα σκεφτούμε τη Σιένα όταν έρθει η ώρα της. Την έχουμε αντιμετωπίσει πάλι στο παρελθόν και παρά τις αλλαγές στο ρόστερ της, έχει τον ίδιο προπονητή και παίζει το ίδιο σκληρά. Οπότε δεν υπάρχει κανένα θέμα υποτίμησης του αντιπάλου. Το μόνο σίγουρο είναι πως την μέρα του ημιτελικού θα είμαστε απολύτως έτοιμοι και διαβασμένοι, όπως συμβαίνει άλλωστε σε κάθε παιχνίδι της Α1 ή της Ευρωλίγκας.
Απλά θα πρέπει τώρα να ηρεμήσουμε λίγο, να πάρουμε μια δυο βαθιές ανάσες και να βγάλουμε για την ώρα το φάιναλ φορ από το μυαλό μας.
 
Την Κυριακή παίζουμε με τον Πανιώνιο, που είναι μία ομάδα με σοβαρό προπονητή κι έξυπνους παίκτες. Ειλικρινά δεν περιμένω να παρουσιάσουμε κάτι σούπερ στη Νέα Σμύρνη, γιατί δεν θα έχουμε προλάβει να συνέλθουμε από την σωματική πνευματική κόπωση που μας προκάλεσε η σειρά με την Μπαρτσελόνα. Το ζητούμενο, όπως και σε όλους τους αγώνες μας, είναι να φύγουμε νικητές από το γήπεδο.
 
Θέλω να σταθώ και σε κάτι άλλο. Στον κόσμο. Την Τρίτη αλλά και την Πέμπτη ήταν υποδειγματικός. Τέτοιο κοινό με παλμό και τόση ενέργεια δεν συναντάς πουθενά αλλού στην Ευρωλίγκα. Δεν έγινε το παραμικρό στο κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων και μακάρι να είναι έτσι και στην Α1. Εμείς τέτοιους φιλάθλους θέλουμε να έρχονται στο γήπεδο. Γιατί μας ανεβάζουν.
 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε