Τετάρτη, 24 Απρ.
19oC Αθήνα

Διαμαντίδης: Έρχονται για…να πετάξουν πέτρες – Σπανούλης:Δεν θα αλλάξουν ποτέ

ΦΩΤΟ NEWSPORTS.
ΦΩΤΟ NEWSPORTS.

Ο Δημήτρης Διαμαντίδης, ο Βασίλης Σπανούλης και οι προπονητές Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού μίλησαν για το μεγάλο τελικό της Κυριακής.

Κυρίαρχο θέμα στη συνέντευξη Τύπου ήταν για ακόμη μία φορά ο λιγοστός κόσμος που θα βρεθεί στις εξέδρες του Ελληνικού για τον τελικό κυπέλλου.

Ο Δημήτρης Διαμαντίδης αναφερόμενος στη χειραψία που είχαν οι πρόεδροι των δύο ομάδων στο ματς του πρωταθλήματος στο ΣΕΦ, δεν έκρυψε την απογοήτευσή του από τα όσα βλέπει όλα αυτά τα χρόνια στα γήπεδα:

“Δεν ξέρω, εσείς τι λέτε; Βοηθάει; Μακάρι. Ό,τι είναι καλύτερο, για να καταλάβει ο κόσμος πως είμαστε αντίπαλοι μόνο για σαράντα λεπτά. Νομίζω όμως πως για τους φιλάθλους δεν έχουν σημασία οι χειραψίες. Έρχονται στο γήπεδο όχι για να δουν το ματς, αλλά για να πετάξουν τις πέτρες τους.”

Άπαντες ευχήθηκαν να γίνει ένα καλό ματς, αντάξιο των ονομάτων των δύο ομάδων και πρωταγωνιστές να είναι όσοι θα βρεθούν στο παρκέ.

Παναγιώτης Τσαγκρώνης (Γενικός Γραμματέας της ΕΟΚ): “Δυστυχώς δε μπορέσαμε να αυξήσουμε τον κόσμο. Πιστεύω θα γίνει ένας καλός αγώνας και το θέαμα θα είναι μέσα στην αρένα κι όχι στις κερκίδες. Προσπάθησαν και οι ομάδες να πείσουν την Αστυνομία ώστε να υπάρχει περισσότερος κόσμος, αλλά δεν δέχτηκε.”

Γιώργος Μπαρτζώκας: “Όλοι όσοι είμαστε στον Ολυμπιακό είμαστε χαρούμενοι που θα παίξουμε στον τελικό, σε ένα παιχνίδι τίτλου. Προετοιμαζόμαστε με τον καλύτερο τρόπο, έχοντας στόχο να δώσουμε τα πάντα για να πάρουμε τον τίτλο, αλλά και με τη συμπεριφορά μας να δείξουμε πως η βία δεν χωράει στο μπάσκετ. Δεν θέλουμε να γίνουμε εμείς αιτία να υπάρχει έξαρση βίας, είναι κάτι που απασχολεί όλους.”


Βασίλης Σπανούλης: “
Εύχομαι να γίνει ένα καλό παιχνίδι. Ο πρώτος τίτλος της χρονιάς δεν έχει την αίγλη του πρωταθλήματος, αλλά όλοι τον θέλουν. Εύχομαι να κερδίσει ο καλύτερος.

Είναι στενάχωρο που θα έχει τόσο λίγο κόσμο το γήπεδο, αλλά δυστυχώς έτσι όπως είναι τα πράγματα δεν γίνεται διαφορετικά. Από θέμα ποιότητας δεν υστερούμε, αλλά οι Έλληνες φίλαθλοι δεν έχουν την τύχη που έχουν οι ξένοι. Δεν θα διορθωθεί ποτέ. Είναι δώρον άδωρον.”
 

Αργύρης Πεδουλάκης: “Είναι το σημαντικότερο φετινό παιχνίδι, κρίνεται ένας τίτλος. Οι δύο ομάδες έχουν προσπαθήσει για να υπάρχει πολιτισμένο περιβάλλον. Τα δύο παιχνίδια που προηγήθηκαν ήταν καλό δείγμα γραφής. Εμείς αγωνιστικά πρέπει να δείξουμε χαρακτήρα και μεγάλη αυτοσυγκέντρωση.”
 
Δημήτρης Διαμαντίδης: “Να γίνει ένα καλό παιχνίδι και να το ευχαριστηθεί ο κόσμος. Έχουμε δύο ήττες από τον Ολυμπιακό, σίγουρα θα πρέπει να είμαστε καλύτεροι. Απομένουν δύο ημέρες ακόμα για να δουλέψουμε. Εύχομαι να γίνει καλό παιχνίδι και ο καλύτερος να κερδίσει.

Το να παίζεις σε ένα γήπεδο που ο κόσμος είναι πολύς και θα συμπεριφέρεται κόσμια είναι το ιδανικό. Το Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός είναι ιδιαίτερο παιχνίδι. Τα νέα παιδιά είναι ενθουσιασμένα, αν και δεν τους αρέσει ο κόσμος να βρίζει, αλλά σίγουρα το κλίμα τους φτιάχνει. Έτσι είναι τα πράγματα στην Ελλάδα όμως και δύσκολα θα φτιάξουν.”

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας και ο Αργύρης Πεδουλάκης απάντησαν και σε ερώτηση για τους Ίβκοβιτς και Ομπράντοβιτς:

Γιώργος Μπαρτζώκας: “Προφανώς τα μεγέθη αυτά είναι μεγάλα, στη συνείδηση του κόσμου. Όποιος κι αν ήταν στη θέση τη δική μου ή του Αργύρη θα αντιμετώπιζε μια δύσκολη κατάσταση. Ξέραμε πώς θα ήταν τα πράγματα. Στην αρχή της παρουσίας μου διάβαζα διάφορα άρθρα και σχόλια, αλλά μετά σταμάτησα γιατί με πείραζαν κάποια απαξιωτικά σχόλια. Μετά μπήκα στη φάση να γελάω. Στη δουλειά που επέλεξα να κάνω έφτασα στο σημείο να κοουτσάρω τόσους σημαντικούς παίκτες κι έναν τόσο μεγάλο σύλλογο, που η κριτική δεν θα μου απαγορεύσει να χαρώ τον τίτλο. Θα χαρούμε την κατάσταση όπως μπορούμε. Ο ελληνικός λαός είναι πολύ επικριτικός, έτσι θα πάει η κατάσταση μέχρι να φανούν τα αποτελέσματα στο τέλος της χρονιάς.”

Αργύρης Πεδουλάκης: “Για μένα ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς είναι ο καλύτερος προπονητής στην Ευρώπη και μαζί με την οικογένεια Γιαννακόπουλου έχτισαν το μύθο του Παναθηναικού. Όλοι θα θέλαμε να είμαστε στο 2008 ή 2009, όμως τα δεδομένα έχουν αλλάξει στη χώρα. Για μας είναι έμπνευση. Η ομάδα έχει αλλάξει. Έχουμε μόνο τρία παιδιά που έχουν ξαναπαίξει σε τέτοια ντέρμπι. Εμείς είμαστε μια γροθιά και κάνουμε νέα αρχή. Πιο εύκολο είναι να κάνεις ένα Χ σε έναν μαυροπίνακα, παρά να γράψεις πρόταση. Εμείς προσπαθούμε να γράψουμε πρόταση. Θέλει χρόνο. Μας αρέσει η πίεση. Κανείς παίκτης δεν έπαιξε από την πρώτη χρονιά στον Παναθηναϊκό. Εγώ είμαι κυματοθραύστης αυτής της κατάστασης για τα παιδιά και το προτιμώ.”

Διαμαντίδης: Πρέπει να ζήσει ένας αθλητής το Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός(VIDEO)

Οι τελικοί κυπέλλου “αιωνίων” στο μπάσκετ

“Ερυθρόλευκος” περίπατος πριν τον τελικό

Επίθεση με πέτρες στο σπίτι του Πηλοίδη!

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ NEWSIT ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΚΥΠΕΛΛΟΥ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε