Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Δι-κέφαλος ΠΑΟΚ – Πρόκριση με Αθανασιάδη, Λίνο και… βοηθό διαιτητή

Ο ΠΑΟΚ εκμεταλλεύτηκε τα λάθη της άμυνας της ΑΕΚ και το λάθος του βοηθού διαιτητή που επηρέασε την απόφαση του Γιάχου, επικράτησε 2-0 στο ντέρμπι δικεφάλων στην Τούμπα και προκρίθηκε στα προημιτελικά του κυπέλλου Ελλάδος, παίρνοντας εκδίκηση για τον περυσινό αποκλεισμό στο ίδιο γήπεδο.

Δείτε το LIVE του αγώνα

Κωστένογλου: Το πέναλτι άλλαξε την εικόνα του αγώνα

ΑΕΚ κατά Βασάρα: Φτου σας “βιαστές” του ποδοσφαίρου

Ο ΠΑΟΚ με όπλο την έδρα του μπήκε δυνατά στο ματς θέλοντας να επιβάλει τον ρυθμό του αλλά η ΑΕΚ δεν του το επέτρεψε. Ο αγώνας δεν είχε ιδιαίτερες φάσεις αφού οι δύο ομάδες προσπάθησαν να κρατήσουν ανέπαφη την εστία τους παρά να επιτεθούν.

Η φάση του 31ου λεπτού έκρινε πολλά και σίγουρα θα συζητηθεί. Ο Λαζάρ μπήκε στην περιοχή με τον Κάλα δίπλα του, ο Ρουμανός φαίνεται να πέφτει μόνος του και ο Γιάχος που ήταν πολύ κοντά στη φάση ήταν έτοιμος να δείξει την κίτρινη κάρτα για θέατρο. Αυτό δεν έγινε αφού ο βοηθός υπέδειξε στο διαιτητή ότι υπήρχε πέναλτι και ο Γιάχος ασπάστηκε την υπόδειξη του βοηθού του.

Μετά από τις διαμαρτυρίες που κράτησαν ένα δίλεπτο ο Λίνο ευστόχησε και έδωσε προβάδισμα στον ΠΑΟΚ.

Το τέρμα επηρέασε την ΑΕΚ που δεν μπόρεσε μέχρι το τέλος του ημιχρόνου να απειλήσει. Ο Κωστένογλου έβγαλε τον αρνητικό Λεονάρντο και έριξε στη μάχη τον Λυμπερόπουλο.

Η Ένωση μπήκε καλύτερα στο δεύτερο μέρος αλλά πριν προλάβει να δημιουργήσει κάποια ευκαιρία πλήρωσε το λάθος της άμυνας της σε στημένη μπάλα. Στο 54′ μετά από κόρνερ ο Μπέλεκ πήδηξε ψηλότερα από όλους, μπέρδεψε και τον Αραμπατζή αλλά τελευταία στιγμή έσκυψε δίνοντας την ευκαιρία στον αμαρκάριστο Αθανασιάδη να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα.

Το 2-0 έδωσε σημαντικό προβάδισμα στον ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ έψαχνε για ένα μικρό θαύμα. Είχε την κατοχή στα εναπομείναντα λεπτά του αγώνα αλλά δεν δημιούργησε μεγάλες ευκαιρίες.

Η καλύτερη στιγμή της ήρθε στο 78′ με την εκπληκτική κίνηση του Λυμπερόπουλου έξω από την περιοχή και το σουτ του που πέρασε ελάχιστα άουτ.

Ο ΠΑΟΚ κράτησε το υπέρ του σκορ ως το τέλος, προκρίθηκε στην επόμενη φάση του κυπέλλου και περιμένει στους “8” τον Ατρόμητο.

ΠΑΟΚ (Λάζλο Μπόλονι): Γλύκος, Σταφυλλίδης, Γκαρσία, Τσιρίλο, Σαλπιγγίδης, Μαλεζάς, Λίνο (89′ Ρομπέρ), Φωτάκης (86′ Ίβιτς), Λαζάρ (80′ Μπαλάφας), Αθανασιάδης, Ετο.

ΑΕΚ (Νίκος Κωστένογλου): Αραμπατζής, Κοντοές, Μανωλάς, Κάλα, Γκερέιρο (60′ Κάρλος), Μπέλεκ, Λεονάρντο (46′ Λυμπερόπουλος), Σιαλμάς, Μάκος (29′ Καφές), Καράμπελας, Γεωργέας.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε