weather-icon °C AΘΗΝΑ
,

Δημητρέλος: Να πείσουμε πως η ΑΕΚ μπορεί να γίνει βιώσιμη!

Δημητρέλος: Να πείσουμε πως η ΑΕΚ μπορεί να γίνει βιώσιμη!
ΦΩΤΟ NEWSPORTS

Τελειώνει ο… χρόνος για την ΑΕΚ – Αναμένεται η στάση του Νοτιά

Ο Ανδρέας Δημητρέλος μίλησε στο ραδιοφωνικό σταθμό “Sentra” και υποστήριξε πως η Ένωση έχει μπροστά της ένα αρκετά δύσκολο έργο, αναφορικά με την παρουσία της στην UEFA έτσι ώστε να απολογηθεί για τις οικονομικές ατασθαλίες και τα χρέη της, ωστόσο ανέφερε πως υπάρχει αισιοδοξία για αποφυγή της ΠΑΕ και για νοικοκύρεμα των οικονομικών της ΠΑΕ ΑΕΚ.

“Πονοκέφαλος” για Κωστένογλου με Μάκο

Ο κ. Δημητρέλος ξεκαθάρισε επίσης πως η τιμωρία δεν είναι για τρία χρόνια, αλλά για έναν μέσα στην επόμενη τριετία, ενώ πρόσθεσε πως ακόμα το να πάρει η ΑΕΚ την αδειοδότηση θα είναι μόνο το πρώτο βήμα, αφού ο προγραμματισμός και η σωστή διαχείριση των οικονομικών θα πρέπει να έχει διάρκεια και συνέχεια.

Στη Τζένοα ο Τόζερ – Ούτε… ευρώ για την ΑΕΚ

Αρχικά, ο πρόεδρος της ΑΕΚ δήλωσε: «Έχουμε ορισμένα στοιχεία που είναι θετικά και τα οποία μπορούμε να τα παρουσιάσουμε και να βοηθήσουν για να πάρουμε την αδειοδότηση, την πρώτη. Στο δεύτερο σκέλος όμως δεν έχουμε τις καταβολές που χρειάζονται και τα συγκεκριμένα ποσά, σε συγκεκριμένες ημερομηνίες. Για να είμαι συγκεκριμένος εγώ σε ημερομηνίες, θα πρέπει να ξέρω πότε θα μπουν τα χρήματα από τους μετόχους».

Και συμπλήρωσε: «Ήταν και πάρα πολύ κατηγορηματικοί. Οι άνθρωποι δεν ήρθαν να πουν πως η UEFA θα διώξει τις ομάδες από τα ευρωπαϊκά κύπελλα. Ίσα-ίσα θα ήθελαν να είναι εκεί οι ομάδες που το έχουν κερδίσει αυτό στα γήπεδα. Αυτό που δεν θέλουν είναι η αδικία σε βάρος αυτών που πληρώνουν, να μένουν έξω αυτοί δηλαδή και να παίζουν αυτοί που δεν πληρώνουν. Πάντως όσο πιο κοντά είσαι στην UEFA, τόσο πιο πολύ ενδιαφέρονται να λυθεί το πρόβλημά σου».

Στην συνέχεια, ο Δημητρέλος τόνισε για την υπόθεση της UEFA: «Όποιος διαβάζει τέτοιου είδους κείμενα, αισθάνεται περίεργα. Εγώ τα διαβάζω και με πολύ ΑΕΚτζίδικα συναισθήματα. Όταν είσαι ΑΕΚ κι έχεις κι αυτή τη θέση, έχεις διάφορα συναισθήματα εβρισκόμενος προ εκπλήξεων. Θέλω να πω επίσης πως ο αποκλεισμός δεν είναι τριετής. Είναι ένας χρόνος, μέσα στην επόμενη τριετία. Δεν μένουμε δηλαδή εκτός για τρία χρόνια αλλά για μια χρονιά από τις επόμενες τρεις κατά την οποία θα συμμετάσχουμε στην Ευρώπη».

Σχετικά με το αν έχει έρθει σε επαφή με τον Πέτρο Παππά, ο Δημητρέλος τόνισε: «Έχω μιλήσει με τον κ. Παππά, θεωρώ ότι έχει δείξει από την αρχή τις προθέσεις του. Θέλει να βοηθήσει για να βγει η ΑΕΚ από το αδιέξοδο. Θέλω να πιστεύω πως και όλοι οι υπόλοιποι θα κάνουν αυτό που πρέπει έτσι ώστε να βοηθήσουν την ΑΕΚ και να μην έχουμε δυσάρεστα αποτελέσματα».

Και συμπλήρωσε: «Όσα χρήματα και να βάλουν οι μέτοχοι, όποιο δανεισμό και να καταφέρει ο κ. Νικολαΐδης, οι υποχρεώσεις της ΑΕΚ δεν έχουν τελειώσει. Στην επιτροπή αυτή πρέπει να παρουσιάσουμε και τον προγραμματισμό της επόμενης χρονιάς. Θα πρέπει να δείξουμε πως έχουμε ρυθμίσει τις υποχρεώσεις μας, και πως τα έσοδα με τα έξοδα είναι περίπου στα ίδια επίπεδα. Σίγουρα το μπάτζετ για το αγωνιστικό τμήμα θα μειωθεί κι άλλο, εκτός αν υπάρξει νέος επενδυτής και βάλει παραπάνω χρήματα για να αλλάξει η κατάσταση».

Επίσης, ο Δημητρέλος τόνισε για το αν σκοπεύει να ενημερώσει τον όποιο ενδιαφερόμενο επενδυτή για το θέμα της UEFA: «Κανονικά θα πρέπει από χρόνο σε χρόνο κι από διοίκηση σε διοίκηση, να υπάρχει ενημέρωση για να ξέρει ο καθένας τι γίνεται. Αλλιώς θα έχει γίνει μια τρύπα στο νερό, αν πάρουμε μόνο την αδειοδότηση για ένα- δυο μήνες. Θα πρέπει να αλλάξει αυτό στην ΑΕΚ».

Τέλος, ο πρόεδρος της Ένωσης υπογράμμισε: «Θεωρώ πως είμαστε σχεδόν έτοιμοι. Θα δουλέψουμε επισταμένα και τις επόμενες μέρες. Η μελέτη είναι στην κατεύθυνση να πειστεί η UEFA πως θα γίνει βιώσιμη η ΑΕΚ με όλες τις κινήσεις που προβλέπονται και πως μπορεί να ανταπεξέλθει στα έξοδά της. Το δεύτερο στοιχείο είναι να πείσουμε για τις καταβολές, σε πραγματικές τιμές, και δεν θα έχουμε πρόβλημα ούτε κι εδώ».

#TAGS MM