Πέμπτη, 18 Απρ.
18oC Αθήνα

Δημητρέλος: Ο ένας μέτοχος περιμένει τον άλλον

ΦΩΤΟ NEWSPORTS.

Ο πρόεδρος της ΑΕΚ επιβεβαίωσε ότι με όσους μετόχους έχει μιλήσει, έχει πάρει αρνητική απάντηση και όσο τα περιθώρια στενεύουν τόσο πιο ορατός γίνεται ο κίνδυνος αποκλεισμού της Ένωσης από τα ευρωπαϊκά κύπαλλα.

Οι προσπάθειες του Δημητρέλου και η θηλιά που σφίγγει

Ο Ανδρεάς Δημητρέλος μίλησε στον NOVAΣΠΟΡ FM για…

-τις φήμες περί επαφών με ενδιαφερόμενους επενδυτές: «Προσπαθούμε να βρούμε ανθρώπους για να κάνουμε τη μεταβίβαση του 51% των μετοχών έναντι 10 εκατ. ευρώ. Συζητήσεις γίνονται, αλλά δεν έχουμε καταλήξει κάπου. Δεν υπάρχει ούτε μία στο εκατομμύριο να μεταβιβαστεί έναντι 2 εκατ. ευρώ το 51% των μετοχών. Ούτε αμερικάνικο fund υπάρχει. Κάνουμε συζητήσεις με κάποιους ενδιαφερόμενους για να δούμε αν και πώς μπορεί να γίνει αυτή η μεταβίβαση ή αν θα βρούμε κάποιους άλλους τρόπους χρηματοδότησης. Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε κάτι οριστικό για να μπορώ να πω ότι σε τρεις ή σε επτά μέρες θα έχουμε κάτι. Αν υπάρξει κάποια απάντηση, θα είναι καλοδεχούμενη και θα την εξετάσει το διοικητικό συμβούλιο». 

-τις προθεσμίες για την αδειοδότηση: «Αν μέχρι τις 31 Μαρτίου δεν βρεθούν τα απαιτούμενα χρήματα, σε πρώτη φάση θα υπάρχει τιμωρία από την UEFA και αποκλεισμός για ένα χρόνο. Μετά θα υπάρχει θέμα στην αδειοδότηση για τη συμμετοχή στη μεγάλη κατηγορία. Έχουμε περιθώριο μέχρι τις 31 Μαρτίου να εκπληρώσουμε τις υποσχέσεις που δώσαμε στις αρχές Φεβρουαρίου στην UEFA. Αν δεν γίνει αυτό, φεύγει ο ανασταλτικός χαρακτήρας της ποινής για τη συμμετοχή στην Ευρώπη. Έχουν ήδη αρχίσει οι διαδικασίες για την αδειοδότηση στη Σούπερ Λίγκα. Αν έχουμε αποκλειστεί από την Ευρώπη δεν σημαίνει πως δεν θα πάρουμε άδεια, αλλά αν δεν έχεις καλύψει τις ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις σου, θα είναι δύσκολο να πάρεις άδεια. Είναι πολύ πιθανό να θεωρηθεί ότι η εταιρεία δεν μπορεί να είναι βιώσιμη. Χρειαζόμαστε μέχρι τον Ιούνιο περίπου 6 εκατ. ευρώ». 

-τις επαφές με τους μετόχους (πρώην και νυν) για τα χρήματα που απαιτούνται: «Δεν έχουμε κανένα νέο και καμία ειδοποίηση ότι μπορούμε να βασιζόμαστε πάνω τους. Έχω μιλήσει, όχι με όλους. Ο κ. Βούρος έχει πάρει κάποιες αρνητικές απαντήσεις, εγώ περιμένω να μιλήσω με κάποιους άλλους. Μέχρι τώρα οι απαντήσεις είναι αρνητικές. Ο ένας περιμένει τον άλλο. Εγώ δεν καταλαβαίνω τι πάει να πει ο ένας περιμένει τον άλλον. Η ΑΕΚ είναι σε μία κρίσιμη καμπή και αυτό δεν έχει νόημα». 

-το αν αισιοδοξεί για την αδειοδότηση της ΑΕΚ: «Είμαι εκ φύσεως αισιόδοξος και πρέπει να ελπίζουμε πως κάτι θα γίνει. Ο ίδιος ο κόσμος πρέπει να πιστέψει σε αυτό για να συνδράμει όσο μπορεί. Είναι κουραστικό να το λέμε συνέχεια, αλλά από τη στιγμή που δεν υπάρχουν μέτοχοι, ο μόνος που μπορεί να δώσει τη λύση είναι ο κόσμος της ΑΕΚ. Για μένα θα έπρεπε πρώτα να κινητοποιηθούν οι μέτοχοι και μετά συμπληρωματικά να βοηθήσει ο κόσμος. Όχι να βάλει ο κόσμος και συμπληρωματικά οι μέτοχοι. Είναι όμως θέμα πώς το βλέπει ο κάθε μέτοχος». 

-το πλάνο για την ΑΕΚ της επόμενης ημέρας: «Δεν είναι μακρινό, γιατί πρέπει να υπάρχει ένα πλάνο για κάθε ενδεχόμενο. Στην ΑΕΚ είμαστε υποχρεωμένοι να ζούμε μόνο το σήμερα, άσχετα αν η διοίκηση σκέφτεται για το μέλλον. Μέσα σε αυτή τη διαδικασία έχουμε ήδη συμφωνήσει με δύο παιδιά μικρής ηλικίας, τον Βλάχο και τον Αρέστη, και περιμένουμε πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα. Το πλάνο βασίζεται σε παιδιά μικρότερης ηλικίας και εξελίξιμων παικτών. Αλλιώς δεν βγαίνει, γιατί δεν μπορείς να πρέπει να πληρώνεις τόσα πολλά χρήματα σε συμβόλαια. Η διοίκηση δεν έχει παράπονα από το Νίκο Κωστένογλου. Εφόσον ξεπεράσουμε τον σκόπελο του Μαρτίου, μέχρι τον Ιούνιο θα έχουμε χρόνο και θα δούμε πώς θα μπορέσουμε όλα αυτά να τα αντιμετωπίσουμε καλύτερα. Σίγουρα θα υπάρχει μείωση του αγωνιστικού προγραμματισμού, αλλά σκοπός είναι να αυτές να είναι όσο το δυνατόν μικρότερες. Η ΑΕΚ είναι ΑΕΚ. Αν δεν υπάρξει κάποια μεγάλη αλλαγή στο ιδιοκτησιακό καθεστώς για να ανταποκριθεί σε τέτοιου είδους υποχρεώσεις, δεν θα μπορούμε να αντεπεξέλθουμε σε συμβόλαια τύπου Λυμπερόπουλου, Δέλλα και Ριβάλντο, όπως τα προηγούμενα χρόνια. Θα βασιστούμε σε παιδιά που έχουν πολύ μέλλον. Αν μπούμε σε έναν ρυθμό πληρωμών και ρυθμίσεων με την Εφορία ώστε τα χρέη να είναι αντιμετωπίσιμα, θα μπορούμε ίσως να δούμε διαφορετικά την επόμενη μέρα. Όμως αυτή τη στιγμή με τα στοιχεία που έχουμε βλέπουμε πρόβλημα και προσπαθούμε να το αντιμετωπίσουμε για να δούμε την επόμενη μέρα». 

-για το αν υπάρχει πρόβλημα με την έκδοση εισιτηρίων για το ματς της Κυριακής με τον Παναιτωλικό: «Δεν έχει προκύψει μέχρι τώρα κάποιο πρόβλημα. Καλώς εχόντων των πραγμάτων, αν δεν μας βρει κάτι έκτακτο, πιστεύω πως την Τετάρτη θα μπορούμε να βγάλουμε εισιτήρια. Αν έρθουν οι 300.000 ευρώ του κ. Νοτιά μέχρι την Τρίτη, θα μπορέσουμε να καλύψουμε την υποχρέωσή μας προς την Εφορία, ενώ περιμένουμε ένα ποσό από τη Σούπερ Λίγκα».

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε