Παρασκευή, 19 Απρ.
18oC Αθήνα

Δημητρέλος: Προλάβαμε τον Παναθηναϊκό με τον Ανασταδιάδη

ΦΩΤΟ NEWSPORTS.
ΦΩΤΟ NEWSPORTS.

Στην απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της ΑΕΚ να προσεγγίσει τον Άγγελο Αναστασιάδη πριν ασχοληθεί μαζί του ο Παναθηναϊκός αναφέρθηκε ο Ανδρέας Δημητρέλος που μίλησε για τους υποψήφιους επενδυτές, την απομάκρυνση του Βλάχου και όλα όσα έγιναν μετά το ματς με τον Πανιώνιο. Αναστασιάδης: “Περιμένω τη συμβουλή του πνευματικού μου”.

Ο διευθύνων σύμβουλος της ΑΕΚ, μίλησε στο ραδιοφωνικό σταθμό “Sentra Fm” και σχολίασε τις εξελίξεις στην Ένωση.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Ανδρέα Δημητρέλου
:

Για την προσέγγιση στον Αγγελο Αναστασιάδη: “Αν αργούσαμε, μπορεί να εμφανιζόταν ο Παναθηναϊκός. Είχαμε την αίσθηση ότι αν είχε άσχημο αποτέλεσμα, θα ενδιαφερόταν εκείνος για τον Αναστασιάδη. Του κάναμε πρόταση λοιπόν και μας έδωσε προθεσμία μίας ημέρας. Αν δεν κινούμασταν γρήγορα, πόσες πιθανότητες θα είχαμε να πάμε με προπονητή στο ματς με την Κέρκυρα; Ηταν ο πρώτος άνθρωπος που σκέφτηκα για αντικαταστάτης του Βλάχου, με τον οποίο δεν είχαμε κανένα πρόβλημα και κανένα παράπονο. Απλώς δεν είχαμε τα αποτελέσματα που θέλαμε. Σκεφτήκαμε λοιπόν ότι έπρεπε στη θέση του να αναλάβει κάποιος έμπειρος που να γνωρίζει την ελληνική πραγματικότητα.”

Για την απόφαση της απόλυσης του Βαγγέλη Βλάχου: “Οταν τελείωσε το παιχνίδι με τον Πανιώνιο, είπα του Θωμά Μαύρου ότι κάτι πρέπει να κάνουμε. Υπάρχει τεράστιο πρόβλημα και φοβάμαι ότι αν συνεχίσουμε αυτή την καθοδική πορεία, ακόμη και οι επενδυτές μπορεί να φοβηθούν και να μην ασχοληθούν. Μου είπε: “Τι σχέση έχει;” Και του απάντησαν ότι ίσως να μην βάλουν τα χρήματά τους αν η ομάδα έχει ένα βαθμό μετά από 10 αγώνες. Ο Μαύρος επέμεινε τότε ότι δεν μπορούμε να αλλάξουμε κάτι…”

Για το διοικητικό-τηλεφωνικό συμβούλιο των υπόλοιπων μελών της ΠΑΕ: “Στο κινητό μου δέχτηκα κλήσεις από κάποιους ανθρώπους του διοικητικού συμβουλίου. Τότε άρχισα να μιλάω με όλους. Με τα έξι μέλη, εκτός του Μαύρου και του Σεραφείδη, διαπιστώνουμε ότι η ομάδα πρέπει να αλλάξει προπονητή. Θεωρήσαμε ότι έπρεπε να πάρουμε άμεση απόφαση, τα τέσσερα μέλη που εκπροσωπούν τον κύριο Νοτιά, με το σκεπτικό που είπαμε στην αρχή. Κάναμε τηλεφωνικό-διοικητικό συμβούλιο και πήραμε την απόφαση. Η άποψή μας, είπα στον Μαύρο, είναι ότι πρέπει να αντικαταστήσουμε τον Βλάχο. Μου απάντησε ότι δεν συμφωνεί και ζήτησε να συνεννοηθούμε μετά την Δευτέρα. Του είπα λοιπόν ότι επειδή έχουμε το ματς με την Κέρκυρα, να γίνουν όλα γρήγορα. Και τότε απάντησε το εξής: “Εφόσον αυτή είναι η απόφασή σας, δημοκρατία έχουμε, ανακοινώστε την και εγώ θα ανακοινώσω τη δική μου”. Δεν κατάλαβα ότι εκείνη την ώρα θα παραιτηθεί, δεν το ήξερα…”

Για τη διαφωνία με τον Μαύρο: “Ο Μαύρος έχει πει ότι για το καλό της ΑΕΚ δεν υπολογίζω ούτε τον αδερφό μου. Οταν είμαστε σε ένα διοικητικό συμβούλιο, σεβόμαστε τις αποφάσεις της πλειοψηφίας είτε είμαστε σύμφωνοι είτε όχι. Υπάρχει μια ζυγαριά όπου έξι σκέφτονται αυτό και ένας το άλλο. Επρεπε να παρθεί απόφαση, ας επιτραπεί σε μας να έχουμε μια διαφορετική άποψη με τον Θωμά. Δεν ισχύει ότι υπάρχουν ερπετά που θα τον φάνε. Βέβαια, να ξέρετε ότι ακόμη και αν ο Βιντιάδης έλεγε μην διώξετε τον Βλάχο, θα προχωρούσαμε στην αντικατάστασή του…”

Για τους επενδυτές και τα χρήματα που μπορεί να μπουν τον Ιανουάριο: “Κινδυνεύουμε να μείνουμε χωρίς επενδυτές, διότι θα αρχίσουμε να κινδυνεύουμε με υποβιβασμό. Αλλο το να είσαι τώρα με έναν πόντο και άλλο να είσαι στον ένα μετά τον αγώνα με την Κέρκυρα, όπου η αντίπαλός σου θα είναι στους επτά και εσύ θα παίζεις μετά με ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό. Οι πιθανότητες να ενισχυθεί η ΑΕΚ δεν είναι σοβαρές με τον περιορισμό των μεταγραφών. Ο κόσμος αγνοεί ότι η ομάδα μπορεί τον χειμώνα να κάνει μόνο μία μεταγραφή.”

Για το ποσό που απαιτείται για το 50%: “Είναι περισσότερα από 2,5 εκατ. ευρώ τα χρήματα που θα μπουν τον Ιανουάριο, θα έλεγα ότι είμαστε πολύ κοντά σε συμφωνία. Βέβαια, μπορεί να χαλάσει από μικρολεπτομέρειες. Επαναλαμβάνω άλλο να έχεις ένα βαθμό και άλλο να έχεις επτά. Είμαστε αρκετά κοντά για να υπάρξει θετική απόφαση, είμαστε στο 6ο, 7ο, 8ο σκαλοπάτι, αν υποθέσουμε ότι υπάρχουν 10 σκαλοπάτια για τη συμφωνία. Τα χρήματα είναι παραπάνω από 2,5 εκατ. ευρώ για το 50% των μετοχών. Χρειάζονται 12 εκατ. ευρώ, όμως δεν υπάρχει λόγος να μπουν άμεσα αλλά σταδιακά. Θα δούμε ποιες είναι οι πρώτες ανάγκες και μετά βλέπουμε…”

Η κραυγή αγωνίας του Κοντοέ: “Κάντε κάτι”

Αναστασιάδης: Περιμένω τη συμβουλή του πνευματικού μου

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε