Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Δημητριάδης: Όσο ζω θα ζητώ εκδίκηση για το 6-0!

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Σφοδρή κριτική στους Βαγγέλη Μαρινάκη και Αχιλλέα Μπέο άσκησε ο γενικός αρχηγός της ΑΕΚ που μίλησε, επίσης, για τον τελικό του Κυπέλλου, την επόμενη μέρα στην “Ένωση” και την κίνηση των “Supporters”. Κρίσιμη συνάντηση Αδαμίδη-Χιμένεθ.

Κρίνεται το μέλλον του Χιμένεθ

Οι δηλώσεις του Bασίλη Δημητριάδη στον “Sentra 103,3 FM”:

 
Για την τελική γεύση που του αφήνει η σεζόν:«Ηταν μια πάρα πολύ δύσκολη σεζόν για όλους μας. Οπως ξεκίνησε η χρονιά με τα θλιβερά γεγονότα της Καλλιθέας, με την αποχώρηση του Μπάγεβιτς και τον ερχομό του Χιμένεθ μεσούσης της περιόδου, που ήταν δύσκολο, διότι δεν ξέρεις τι μπορεί να συμβεί και επίσης ο προπονητής αυτός δεν ήξερε τους παίκτες, την ομάδα. Ομως τελικά αφήνει ένα θετικό πρόσημο… Ηθελα να πω για τον Μπάγεβιτς, έβαλε την ομάδα πάνω από το εγώ του. Τράβηξε πολλά με μόνο γνώμονα το καλό της ΑΕΚ και γι’ αυτό η ΑΕΚ πρέπει να τον ευχαριστήσει».
 
Για την ανακοίνωση παραμονής του Μανόλο Χιμένεθ και πώς κρίνεται: «Είμαι της άποψης ότι ένας προπονητής πρέπει να μένει όσο το δυνατόν περισσότερα χρόνια. Ο κ. Χιμένεθ έχει μια φιλοσοφία πολύ καλή για τα ελληνικά δεδομένα, έχει βοηθήσει παίκτες που δεν έπαιζαν μέχρι πρόσφατα και τώρα έχουν γίνει βασικοί και αναντικατάστατοι, έχει βοηθήσει πολύ και θεωρώ ότι είναι πολύ θετικό που συνεχίζει, διότι είναι ένας καταξιωμένος προπονητής…».
Για τις αντιδράσεις του κόσμου μετά το 6-0, ακόμη και προς το πρόσωπό του και τις στιγμές εκείνης της περιόδου: «Το 6-0 είναι ένα σκορ-μαύρη σελίδα στην ιστορία της ΑΕΚ. Προσωπικά περιμένω μια ποδοσφαιρική εκδίκηση γι’ αυτό το 6-0. Οσο ζω θα προσπαθώ για ένα δικό μας 6-0 ή 7-0… Ναι ήταν δύσκολα, αλλά αυτό που έχω να πω είναι ότι δεν κρύφτηκα ποτέ από τον κόσμο της ΑΕΚ. Εχω μάθει να είμαι στα δύσκολα δίπλα τους. Θεώρησα σωστό να μη μιλήσω. Η ανακοίνωση ήταν λάθος αλλά είναι ένα θέμα που θεωρώ θα λύσουμε μεταξύ μας. Καταλαβαίνω την πικρία τους, αισθάνθηκα ντροπή δυο φορές…»
Για το πώς κρίνεται η κατάκτηση του πρωταθλήματος από τον Ολυμπιακό και η σεζόν γενικά: «Φαινομενικά ο Ολυμπιακός το πήρε εύκολα. Θα ήθελα να αναφερθώ όμως σε κάποια γεγονότα. Την 1η αγωνιστική ο Ολυμπιακός έχασε με τον κ. Σταθόπουλο. Ο Ολυμπιακός έκανε τα παράπονά του για τον συγκεκριμένο διαιτητή και δεν ξανασφύριξε Ολυμπιακό για 29 αγωνιστικές. Μετά είχαμε την περιβόητη δήλωση για “Εγκλημα κατά της Ελλάδας” στη 2η αγωνιστική. Μπορείτε να μου πείτε τι μηνύματα πήραν οι υπόλοιποι διαιτητές; Διότι το πρωτάθλημα στην Ελλάδα παίζεται στις 10 πρώτες αγωνιστικές. Ο Κάκος ψηφίζεται από τους ποδοσφαιριστές ως ο καλύτερος και επειδή δεν τον θέλει ο Ολυμπιακός δεν ξανασφύριξε παιχνίδι του Ολυμπιακού. Επειδή είναι καλός διαιτητής και δεν πάει σε ραντεβού…
Ο κ. Μαρινάκης έχει βαρεθεί να βάζει αυτογκόλ. Κάνει το ένα λάθος μετά το άλλο. Αλλοτε ενοχλείται κι άλλοτε, όταν κάνει ο κ. Μπέος αυτά που κάνει, δεν ενοχλείται; Δηλαδή πώς λειτουργεί; Εμείς θέλουμε να επιβραβεύουμε τους καλούς διαιτητές. Κι ένα πράμα τους λέω. Να παίζετε για τον εαυτό σας και να μην υποκύπτετε σε πιέσεις. Ανθρωποι είναι κι αυτοί. Οταν ένας νέος διαιτητής βλέπει ότι ο Κάκος δεν παίζει τον Ολυμπιακό, πώς θα το κάνει αυτός;
Εμείς αγαπάμε το ποδόσφαιρο και θέλουμε το καλό του ποδοσφαίρου. Τόσο καιρό δεν μιλάμε γιατί θεωρούμε ότι πρέπει να μιλούν οι ποδοσφαιριστές. Εχουμε ζήσει τα πλέι οφ και ντρεπόμαστε να πάμε στο γήπεδο…
Για το θέμα της διαιτησίας, ο Ολυμπιακός εδώ και 6 μήνες έχει προτείνει για αρχιδιαιτητή τον κ. Βασάρα. Από πού κι ως πού χωρίς να ρωτήσει τους υπόλοιπους; Που είναι φίλος μου ο κ. Βασάρας, αλλά δε γίνεται έτσι… Μου προκαλεί απορία, δεν ξέρω πώς να το ερμηνεύσω. Εμαθε τόσο γρήγορα πράγματα που προτείνει και ονόματα ο κ. Μαρινάκης; Πώς θα αντιμετωπίσουμε δηλαδή οι υπόλοιπες ομάδες αν βγει ο κ. Βασάρας, όταν τον προτείνει μία συγκεκριμένη ομάδα;»
Για την κατάκτηση, αλλά και τα γεγονότα του Κυπέλλου: «Επηρεάστηκα. Ηθελα να το ζήσω διαφορετικά αυτό το Κύπελλο. Καταλάβαινα την αγωνία και την προσμονή του κόσμου. Ειναι απαράδεκτα αυτά που έγιναν. Δικαίως τιμωρηθήκαμε. Δεν έγινε όμως το ίδιο με άλλες ομάδες. Θέλετε να βάλουμε μια γραμμή και να πούμε από εδώ ξεκινάμε; Ωραία, να τη βάλουμε. Αλλά να γίνει το ίδιο και στη συνέχεια…»
Για τον Γιώργο Δώνη: «Τον κ. Δώνη τον συμπαθώ, είναι ένας προπονητής που μου αρέσει να βλέπω τις ομάδες που προπονεί, αλλά με κουράζει να τον ακούω. Ολο μιλούσε στον τέταρτο διαιτητή… Μήπως επηρεάστηκε από τον Μουρίνιο και θέλει να τον μιμηθεί; Κι εγώ μιλάω, αλλά εγώ είμαι παράγοντας. Ο προπονητής πρέπει να προπονεί. Να σταματήσει να μιλάει. Εχει άποψη επί παντούς επιστητού. Οσο για τον κ. Σπανό μπορεί να μας πει ποιος τον έπαιρνε και του έλεγε πριν από τον τελικό ‘Στείλε την ΑΕΚ στον τάφο’;… Ποιος; Την ΑΕΚ που ξέρανε να τρώει σφαλιάρες, να υποκύπτει και να λέει ‘ναι’ σε όλα να την ξεχάσουν…»
Για την ένσταση κατά του Ολυμπιακού Βόλου και αν είχε νόημα: «Σήμερα που χάσαμε το παιχνίδι ας την υποστηρίξουμε πιο θερμά. Για εμάς είναι ηθικό το ζήτημα. Δεν μπορεί ένας άνθρωπος που έχει κουραστεί το πανελλήνιο να τον ακούει να κάνει ό,τι θέλει. Ημαρτον πια. Ο άνθρωπος αυτός που τα έχει βάλει με όλους δεν υπεράνω νόμων. Στο παιχνίδι έκανε όργια. Τώρα θα πάμε στην επιτροπή και θα τα πούμε… Διότι υπάρχουν νόμοι. Αν κάνει ο καθένας ό,τι γουστάρει, τότε δεν υπάρχουν νόμοι…
Ποιος είναι αυτός που μιλάει;
Αφού αυτός έβγαινε στα πλέι οφ και καταφέρονταν κατά του Κάκου κι έλεγε τι πρέπει να κάνει ο καθένας… Εμείς σαν ΑΕΚ πήραμε συγχαρητήρια από όλους. Ο μόνος που έχει δημιουργήσει πρόβλημα είναι ο συγκεκριμένος. Υπάρχει πειθαρχικός κώδικας; Υπάρχει έννομος τάξη;»
Για το αν έχει νόημα η ένσταση αφού ο Αχιλλέας Μπέος θα διωχθεί ποινικά: «Βάσει του πειθαρχικού κώδικα έχουμε εκτιμήσει ότι έχει κάνει παράβαση και θα το υποστηρίξουμε, διότι είναι θέμα ηθικής τάξης. Δεν μπορεί σε αυτή τη χώρα να κάνει ό,τι θέλει ο Μπέος. Εδώ έβγαλε ανακοίνωση για παλαίμαχο της Λάρισας και τον κατηγόρησε τα χίλια μύρια…».
Για το πρωτάθλημα: «Εμείς λέμε τώρα που τελείωσε το πρωτάθλημα ελάτε να κάνουμε ένα υγιές από του χρόνου. Θέλουμε ένα καθαρό πρωτάθλημα με υγιείς βάσεις και υγιείς κανόνες. Στο χέρι μας δεν είναι; Και ας το παίρνει ο καλύτερος αγωνιστικά… Την εποχή που έπαιζα ποδόσφαιρο υπήρχαν δυο πόλοι. Τώρα έχει εξελιχθεί. Υπάρχουν δημοσιογράφοι που έχουν συνεργασίες με γραφεία μάνατζερ. Αυτοί προωθούν και προβάλλουν παίκτες που έχουν οικονομικά οφέλη… Αυτά δεν θα περάσουν. Στην ΑΕΚ θα μείνουν όσοι αξίζουν να μείνουν… Δεν θα μπούμε σε παιχνίδια δημοσιογράφων και μάνατζερ.
Στην ΑΕΚ θέλουν να γίνουν ΑΕΚάρχες κάποιοι. Ας κάνουν τη δουλειά τους σωστά, ας κάνουν κανονικό ρεπορτάζ.. Για εμάς που είμαστε στην ΑΕΚ το σημαντικό είναι ότι έχουν ξεβρωμίσει τα αποδυτήρια της ΑΕΚ. Είναι καθαρά…».
Για το αν υπάρχει προοπτική για την ΑΕΚ στο ελληνικό πρωτάθλημα: «Υπάρχει με την ελληνοποίηση. Το μέλλον της ΑΕΚ είναι οι Ελληνες παίκτες και οι υποδομές. Θέλουμε μια ομάδα με περισσότερους Ελληνες, νέους παίκτες. Ενα σύνολο ανταγωνιστικό να χαίρεται ο κόσμος να το βλέπει».
Για την κίνηση των Supporters:«Είμαι αισιόδοξος άνθρωπος. Αυτή τη στιγμή δεν μπορώ να βρω κάτι άλλο να δώσει πνοή. Χρειάζεται στήριξη. Θεωρώ ότι μπορεί να βοηθήσει για να υπάρχει επόμενη μέρα στην ΑΕΚ».
 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε