Τετάρτη, 24 Απρ.
25oC Αθήνα

“Διψασμένοι” για την κούπα – Η συνέντευξη Τύπου των “αιωνίων”

ΦΩΤΟ NEWSPORTS.
ΦΩΤΟ NEWSPORTS.

Ανυπόμονοι για τους τελικούς της Α1 μπάσκετ δήλωσαν οι Ντούσαν Ίβκοβιτς και Ζέλικο Ομπράντοβιτς, την ώρα που ο Δημήτρης Διαμαντίδης έδωσε συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό για την κατάκτηση της Ευρωλίγκας και ο Βασίλης Σπανούλης εξέφρασε την ελπίδα ο κόσμος να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Τι είπαν για τη βία.

Αναλυτικά οι συνεντεύξεις των προπονητών και των αρχηγών του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού:

Ντούσαν Ίβκοβιτς (προπονητής Ολυμπαικού):

Για το Final 4: “Ήταν μεγάλη έκπληξη ακόμη και για μένα το ότι κερδίσαμε δύο ματς σε χαμηλό ρυθμό και πόντους. Εμείς αύριο θα πρέπει να σκοράρουμε πάνω από 64 πόντους που ήταν ο μέσος όρος σε αυτά τα δύο παιχνίδια. Εκτιμούμε πάρα πολύ τον Παναθηναϊκό. Από εκεί υπάρχει μεγάλη εμπειρία και δώδεκα πρωταθλήματα. Ελπίζω ότι ο Ολυμπιακός μετά το ευρωπαϊκό θα πάρει και το πρωτάθλημα Ελλάδος”.

Για τη βία: “Οι ομάδες πρέπει να δουλέψουν περισσότερο με τους φιλάθλους. Δεν είναι εύκολο τώρα να ανοίξουμε τις πόρτες και να έχουμε οπαδούς και των δύο ομάδων. Δεν είναι θέμα μόνο Αστυνομίας, ΕΣΑΚΕ και ΕΟΚ, αλλά και των ομάδων”.

Για τους παίκτες του: “Για τους παίκτες είναι μια δύσκολη κατάσταση. Πλην του Σπανούλη και του Παπαδόπουλου, κανείς άλλος δεν είχε πάρει την Ευρωλίγκα. Στο παρελθόν, πάρα πολλές ομάδες και έμπειρες και καλές, δεν είχαν καλά αποτελέσματα μετά το Final Four. Το πρώτο παιχνίδι θα είναι πάρα πολύ σημαντικό. Έχουμε και την περσινή εμπειρία που κάναμε κάποια λάθη και ελπίζω να έχουμε μάθει. Εγώ δεν ακούω τα συνθήματα και ούτε επηρεάζομαι”.

Για τους νικητές και τους ηττημένους: “Ο κ. Ομπράντοβιτς είχε πει πως είτε είσαι νικητής είτε χαμένος δεν είναι αποτυχία, όταν φτάνεις να είσαι στις τέσσερις καλύτερες ομάδες. Μιλάμε για επιτυχία και αποτυχία. Ο Ζέλικο είχε πει και συμφωνώ πως είναι το ίδιο δύσκολο”.

Για το πως θα σταματήσει η βία: “Ρωτάτε για ένα περιστατικό που είχε γίνει πριν από δύο χρόνια. Και τελικά δεν κάναμε τίποτα. Ξεχνάτε, εγώ δεν ξεχνάω. Ο Ζέλικο είχε πει αν πέσει ένα μπουκάλι, να φύγουμε. Εγώ του είχα πει ότι δεν είμαστε εμείς αρμόδιοι. Εμείς είμαστε υπεύθυνοι για την πειθαρχία των παικτών. Να μην προσβάλουν τους φιλάθλους. Στην Πόλη οι παίκτες τρώγανε σε διπλανά τραπέζια, δεν υπάρχουν τέτοια θέματα. Του είχα πει και τότε, “κουμπάρε συγγνώμη, αλλά μην αναλάβουμε ευθύνες που δεν μπορούμε”.

Ζέλικο Ομπράντοβιτς (προπονητής Παναθηναϊκού):

Για τη βία στα γήπεδα: “Τα πράγματα είναι πολύ εύκολα. Ο ΕΣΑΚΕ όταν πέφτει ένα μπουκάλι πρέπει να τελειώνει το παιχνίδι. Να βγαίνουν όλοι έξω. Είναι θέμα του ΕΣΑΚΕ, όχι του Ομπράντοβιτς και ούτε του Ίβκοβιτς. Είχα ρωτήσει τους διαιτητές στη Νέα Σμύρνη, εάν σας είχε χτυπήσει εσάς το μάρμαρο, δεν θα σταματούσατε το ματς; Οι διαιτητές είναι με τα χέρια δεμένα βάσει των κανονισμών και λένε πως πρέπει να ολοκληρώσουν το παιχνίδι με κάθε τρόπο”.

Για την αντίδραση των παικτών μετά το Final 4: “Το έχουμε σχολιάσει ξανά αυτό. Τα συναισθήματα των παικτών βρίσκονται μετά από κάθε Final Four, σε υψηλό επίπεδο, οπότε είναι δύσκολο να τους προετοιμάσεις. Το θέμα είναι να βρίσκονται όλοι στο 100% της ετοιμότητας. Και οι δώδεκα παίκτες. Διαθέτουμε παίκτες που έχουν την εμπειρία να διαχειριστούν την κατάσταση μετά από ένα Final Four. Και πραγματικά θα ήθελα να τους δω να αγωνιστούν όπως στο Final Four γιατί το έκαναν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στην Κωνσταντινούπολη”.

Για τους Παναθηναϊκούς που χάρηκαν με τη νίκη του Ολυμπιακού: “Είναι πολύ δύσκολο να μιλήσει κανείς εξ ονόματος πολλών ανθρώπων γιατί οι άνθρωποι είναι διαφορετικοί. Μετά τον τελικό στην Πόλη μίλησα με πολλούς φίλους του Παναθηναϊκού και ήταν χαρούμενοι που ο Ολυμπιακός πήρε τον τίτλο. Εξαιτίας όλων όσων έγιναν εκεί. Ο στόχος στο μέλλον πρέπει να είναι αυτός”.

Για το Final 4: “Θα ήθελα για ακόμη μια φορά να δώσω συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό για το εξαιρετικό αποτέλεσμα στην Κωνσταντινούπολη. Συγχαρητήρια για ακόμη μια φορά. Σύμφωνα με την εμπειρία μου, μετά από κάθε Final Four, τα πράγματα είναι δύσκολα για τους παίκτες. Ό,τι και αν έχει γίνει στο Final Four, είτε είσαι πρώτος είτε είσαι τελευταίος. Έχουμε την εμπειρία για να διαχειριστούμε αυτό που έχουμε μπροστά μας. Και κάτι που είναι σημαντικό είναι πως δεν πρόκειται για ένα παιχνίδι, αλλά απαιτούνται τρεις νίκες. Αυτό θα είναι δύσκολο, έχουμε παίξει τρεις φορές φέτος με τον Ολυμπιακό. Το ένα παιχνίδι στο ΟΑΚΑ που σε όλη τη διάρκεια κερδίζαμε συνέχεια και κερδίσαμε τελικά μόλις με τέσσερις πόντους. Στο δεύτερο παιχνίδι στο ΣΕΦ κέρδιζε εύκολα ο Ολυμπιακός, αλλά στο τέλος η διαφορά ήταν ένας πόντος, αλλά και το ματς του Κυπέλλου που το προβάδισμα άλλαζε συνέχεια χέρια και τελικά ο νικητής κρίθηκε στην τελευταία επίθεση. Δεν υπάρχει αμφιβολία πως θα είναι σπουδαία ματς”.

Βασίλης Σπανούλης (αρχηγός Ολυμπιακού):

Για το ρόλο που έχει στον Ολυμπιακό: “Δεν αισθάνομαι ότι είμαι ο Τζόκερ του Ολυμπιακού. Σημασία έχει να κερδίζει η ομάδα, όχι να βάλω εγώ ένα τελευταίο σουτ. Ο κόουτς είναι ο καταλληλότερος άνθρωπος για να μας έχει έτοιμους γι’ αυτό το παιχνίδι καθώς έχει φοβερή εμπειρία. Το έργο μας είναι δύσκολο για τον τελευταίο τίτλο της χρονιάς. Κόντρα σε μια σπουδαία και έμπειρη ομάδα. Μακάρι να κερδίσει ο καλύτερος, αυτός που το αξίζει, και να γίνουν ωραίοι αγώνες. Τα τελευταία δέκα χρόνια το μπάσκετ βρίσκεται στην κορυφή και σε επίπεδο Εθνικής, αλλά και συλλόγων και γι’ αυτό πρέπει να το προσέχουμε και να το διαφημίζουμε όπως πρέπει. Να το προσέχουμε ως κόρη οφθαλμού”.

Για το αν μπορούν να είναι καλές οι σχέσεις των οπαδών των δύο ομάδων: “Μακάρι να γίνει, αλλά είναι πολύ δύσκολο. Ελπίζω στο ΣΕΦ και στο ΟΑΚΑ να μην συμβεί τίποτα”.

Για τη σύγκριση με τον Παναθηναϊκό: “Ο Παναθηναϊκός είναι πιο έμπειρη ομάδα από εμάς. Εμείς είμαστε ομάδα πιο νεανική αλλά με περισσότερη ενέργεια. Αλλά αυτό δεν λέει και τίποτα στους τελικούς. Η κάθε ομάδα έχει το δικό της στυλ, οπότε δεν χρειάζεται να πούμε κάτι άλλο”.

Δημήτρης Διαμαντίδης (αρχηγός Παναθηναϊκού):

Για τον Ολυμπιακό και το Final 4: “Συγχαρητήρια και από εμένα στον Ολυμπιακό. Αυτό που κάνουμε εμείς όλα αυτά τα χρόνια είναι να δίνουμε το 100% σε κάθε ματς. Όλοι ξέρουμε ποια ομάδα έχουμε απέναντι μας, ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε και όλοι θα δώσουμε το 100% για να φτάσουμε στην κατάκτηση του πρωταθλήματος”.

Για τη σχέση των οπαδών των δύο ομάδων: “Νομίζω πως είναι πολύ δύσκολο να συμβεί αυτό που έγινε στην Πόλη και να υπάρχουν οπαδοί και των δύο ομάδων και να χειροκροτάνε και την άλλη ομάδα. Νομίζω θα είναι δύσκολο πολύ”.

Για το που θα κριθούν οι τελικοί: “Για να μην μπούμε σε τεχνικά θέματα που ίσως δεν τα καταλάβει και ο κόσμος, σίγουρα παίζει ρόλο σε τι μέρα θα βρεθείς. Ζητούμενο γενικά είναι σε τι μέρα θα βρεθείς και πως θα αντιδράσεις μέσα στο ματς σε ερωτήματα που θα βγουν στο παιχνίδι. Αυτό θα παίξει ρόλο, σε τι μέρα θα βρεθεί η κάθε ομάδα. Υπάρχει σκάουτινγκ πολύ καλό, οπότε ξέρουμε καλά η μια ομάδα την άλλη”.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε