Πέμπτη, 18 Απρ.
23oC Αθήνα

Δώνης: Δεν είμαστε αυτοί που πρέπει να ανοιχτούμε

ΦΩΤΟ NEWSPORTS.
ΦΩΤΟ NEWSPORTS.

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ μίλησε για την ρεβάνς με την Ραπίντ Βιέννης, ενώ αναφέρθηκε και στο θέμα της βίας με αφορμή την τιμωρία της ομάδας του.

Αναλυτικά όσα είπε ο Γιώργος Δώνης:

Για τα πλάνα που έχει για τον αγώνα: “Το ζητούμενο είναι να παίξουμε καλά. Έχουμε συγκεκριμένο στόχο και θέλουμε να παίξουμε στους ομίλους. Είμαστε συνειδητοποιημένοι. Έχουμε δουλέψει ορισμένα πράγματα και ελπίζουμε στο τέλος να πάρουμε την πρόκριση. Θα αλλαξουν κάποια πράγματα στην ενδεκάδα μας, δουλέψαμε πάνω σε ορισμένα στοιχεία και περιμένω να είμαστε πολύ δυνατοί μέσα στον αγωνιστικό χώρο και να πάρουμε την πρόκριση. Κοιτάμε να είμαστε καλοί σε όλες τις φάσεις του παιχνιδιού και όταν έχουμε την μπάλα να έλεγχουμε τον ρυθμό και να είμαστε απειλητικοί και να συμπεριφερθούμε σφιχτά όταν αμυνόμαστε”.

Για τα ρίσκα που δεν πρέπει να πάρει ο ΠΑΟΚ: “Δεν είμαστε αυτοί που πρέπει ιδιαίτερα να ανοιχτούμε. Οφείλουμε να είμαστε πιο προσεκτικοί από τη στιγμή που έχουμε προβάδισμα. Ξέρουμε ότi ο αντίπαλος πρέπει να ρισκάρει γιατί παίζει στην έδρα του και αυτό πρέπει να το εκμεταλλευτούμε”.

Για την συμμετοχή του Γκαρσία: “Τις τελευταίες δύο μέρες έκανε κανονικά. Σήμερα θα τον δούμε και θα μιλήσουμε. Σ’ αυτές τις περίπτώσεις πάντα υπάρχει ρίσκο, το οποίο πάει στον προπονητή. Το ότι λεμε είναι έτοιμος δεν σημαίνει ότι μπορεί να παίξει 90 λεπτά. Πρέπει να σκεφτώ από την στιγμή που είναι έτοιμος από ιατρικής άποψης, αν είναι καλύτερο να βρίσκεται στην ενδεκάδα ή αν μπει στη διάρκεια του παιχνιδιού”.

Για το αν μπορεί ο ΠΑΟΚ να στερηθεί την εμπειρία του Ουρουγουανού με δεδομένη και την απουσία Σαλπιγγίδη: “Αρκετές από τις απουσίες είναι σημαντικές, ειδικά για παίκτες που έχουν συμμετοχές σε τέτοιες μεγάλες διοργανώσεις. Χρειαζόμαστε ισχυρές προσωπικότητες, παίζει πάντα ρόλο η ετοιμότητα του ποδοσφαιριστή. Θα γίνει συζήτηση με τον Πάμπλο, όπως και με άλλο ποδοσφαιριστή αν ήταν στην ίδια κατάσταση και θα δούμε τι θα κάνουμε. Η απουσία ενός μήνα του Γκαρσία από τις προπονήσεις είναι σημαντική. Αν είναι ενδεκάδα και δεν πάει καλά τότε είσαι υποχρεωμένος να τον κρατήσεις γιατί τον έχεις ανάγκη. Αυτά είναι διλλήματα που πρέπει να αποφασίσουμε. Τα έχουμε στο μυαλό μας, αν μας πει σήμερα ότι είναι έτοιμος”.

Για το κλίμα επεισοδίων κι αν επηρεάζει τα αποδυτήρια: “Είναι πιο πολύ εξωαγωνιστικό το θέμα, δεν είναι τόσο από την άποψη του στόχου, αυτός είναι συγκεκριμένος. Να περάσουμε στους ομίλους. Να περάσουμε και να το ευχαριστηθούμε, για το πρεστίζ και το κύρος του συλλόγου. Δεν έχει νόημα να το λέμε, αλλά να συνειδητοποιούμε τι έχει συμβεί. Ολοι μας, διοίκηση, κόσμος. Ολοι να συνειδητοποιήσουμε γιατί συνέβη αυτό που συνέβη και ποιο είναι το καλό του συλλογου. Γιατί αν χάσουμε μία χρονιά από την Ευρώπη και αν έχουμε την ευκαιρία να παίξουμε Τσάμπιονς Λιγκ είναι πρόβλημα. Το κυριότερο για όλους είναι οι λίγοι που παρασύρονται να σταματήσουν κι αν δεν το κάνουν να παρθούν σκληρά μέτρα για να μπει μία τάξη”.

Για το γήπεδο που είναι μικρό: “Η ομάδα μου θεωρώ ότι θα είναι έτοιμη από πλευράς τακτικής. Εκεί που θα κριθεί το αποτέλεσμα θα είναι από την ομαδική δουλειά και από την πειθαρχία. Είτε μεγάλο , είτε μικρό, με ζέστη με κρύο, πρέπει να προσαρμόζεσαι. Οι παίκτες σίγουρα δεν είναι κομπιούτερ, αλλά εδώ δεν είναι τόσο μεγάλη η ζέστη και δεν είναι υψηλό το ποσοστό υγρασίας”.

Για τις πιθανότητες του ΠΑΟΚ, πόσο πονάει το γκολ της Ραπίντ και αν επηρεάζουν τα τρία παιχνίδια κεκλεισμένων των θυρών:”Ποσοστά δεν θα πω ακριβώς, σίγουρα έχουμε μικρό προβάδισμα από τη στιγμή που κερδίσαμε. Το ποδόσφαιρο είναι απρόβλεπτο, θα θέλαμε καλύτερο σκορ, αλλά στον αγωνιστικό χώρο είναι δύο ομάδες. Η Ραπίντ πέτυχε ένα εξαιρετικό γκολ, αλλά εμείς το ανατρέψαμε με προσπάθεια ως το τέλος. Εφόσον περάσουμε και πέσει η ποινή ίσως γλιτώσουμε κάποια από τα κεκλεισμένων. Θα είναι καλό. Το ποδόσφαιρο είναι θέαμα, είναι κακό να παίζεται χωρίς φιλάθλους, αλλά τώρα αυτό που σκεφτόμαστε είναι να περάσουμε στους ομίλους. Αν παίξουμε χωρίς φιλαθλους και πάλι θα κοιτάξουμε να συμπεριφερθούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο”.

Για το τι λέει για τη Ραπίντ: “Πρέπει πρώτα απ’ όλα να πω ότι παρότι έγιναν τα επεισόδια στη Θεσσαλονίκη η ατμόσφαιρα μεταξύ προπονητών και παικτών ήταν η καλυτερη. Για μας είναι θέαμα το ποδόσφαιρο και είναι αδιανότητο να υπήρχε οποιαδήποτε άλλη συμπεριφορά. Τη Ραπίντ την περίμενα καλύτερη στη Θεσσαλονίκη επιθετικά. Τώρα πρέπει να δημιουργήσει περισσότερο, αφού παίζει στη έδρα της και είναι άλλο ματς. Μεσοεπιθετικά έχει ταλέντο και παίκτες με καλη τεχνική, επικίνδυνους. Είναι υπολογίσιμος αντίπαλος, τον σεβόμαστε και ξέρουμε ότι θα έχουμε ένα πολύ δυνατό αγώνα αύριο”.

Παραιτήθηκε ο υπεύθυνος οπαδών της Ραπίντ – “Στην Ελλάδα απειλήθηκα πρώτη φορά”

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε