Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

Δώνης: Θα διάλεγα Μιραλάς και Βιεϊρίνια

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Ο προπονητής του Ατρομήτου μίλησε για τους παίκτες που ξεχώρισε στον πρώτο γύρο, αναφέρθηκε στην θητεία του σε Λάρισα και ΑΕΚ, ενώ εξέφρασε για ακόμα μία φορά την επιθυμία του να εργαστεί στην Αγγλία.
Αναλυτικά όσα είπε ο Γιώργος Δώνης στον “Αθλητικο Metropolis”:
 
«Το έχω ξαναπεί και δεν είναι μυστικό. Θα ήθελα μία μέρα να δουλέψω σε ομάδα της Αγγλίας. Δεν έχω πρόβλημα αν ξεκινήσω ακόμη και από την League 1. Ξέρω την ποδοσφαιρική κουλτούρα και τη νοοτροπία τους στο ποδόσφαιρο και θα ήθελα πολύ να δουλέψω κάποια στιγμή σε μία ομάδα της Αγγλίας. Είναι αλήθεια ότι είχα κατά καιρούς την ευκαιρία με ορισμένες προτάσεις, όμως δεν ήθελα να αφήσω τις ομάδες στις οποίες δούλευα στα κρύα του λουτρού».Διευκρίνισε μάλιστα ότι: «Ακόμη και όταν έφυγα από την Λάρισα για την ΑΕΚ, ήταν μία δική μου επιλογή, όχι μόνο γιατί η ΑΕΚ είναι μία μεγάλη ομάδα αλλά και γιατί ήξερα ότι μέσω της ΑΕΚ και ενδεχομένως τίτλων που θα κατακτούσε με αυτή, θα μπορούσα να δουλέψω ευκολότερα στην Αγγλία. Δεν μου βγήκε όμως αυτή η επιλογή και προχωράω».
 
Για το τι έφταιξε στην θητεία του στην ΑΕΚ υπογράμμισε: «Ο Ντέμης τότε μου είχε πει να δουλέψουμε καλά και να κάνουμε μία καλή ομάδα την πρώτη χρονιά. Τελικά τα πράγματα πήγαν λίγο ανάποδα και όταν έφυγε και ο Ντέμης από την ομάδα, χάσαμε εντελώς τον στόχο και το πλάνο μας».
 
Για τον Ατρόμητου τόνισε: «Είναι λίγο παράξενη η φετινή σεζόν γενικότερα για όλες τις ομάδες, αφού οι βαθμολογικές διαφορές είναι μικρές. Εμείς έχουμε κάποιους βαθμούς, που εκτιμώ ότι θα μπορούσαν να είναι πολύ περισσότεροι με βάση την εικόνα μας σε αρκετά ματς. Στο δεύτερο μισό του πρώτου γύρου πήγαμε βεβαίως πολύ καλύτερα και πιστεύω ότι όσο περνάει ο καιρός θα γινόμαστε καλύτεροι. Μας στοίχισαν πολύ τα προσωπικά λάθη που γινόταν σχεδόν σε κάθε παιχνίδι».
 
Για τον Βασίλη Αποστολόπουλο με τον οποίο “φλερτάρει” ο ΠΑΟΚ τόνισε: «Είναι ένα παιδί με το οποίο δουλέψαμε τα τελευταία χρόνια και μάλιστα είχε πάρει και αρκετά παιχνίδια την περσινή σεζόν. Είναι ένας ικανός κεντρικός αμυντικός που έχει σπουδαία στοιχεία. Κατά την γνώμη μου πάντως θα πρέπει να είναι προσεκτικός στην επόμενη επιλογή του. Είναι σε μία ηλικία τέτοια που χρειάζεται να πάρει παιχνίδια στα πόδια του».
 
Για την περίπτωση του Ζοέλ Επαλέ ήταν ξεκάθαρος: «Όχι δεν υπάρχει κανένα θέμα απόκτησης του Επαλέ. Δεν λέω φυσικά ότι δεν είναι καλός παίκτης όμως η δική μας φιλοσοφία είναι να σταθούμε λίγο παραπάνω σε δικά μας παιδιά όπως ο Θανάσης Καραγκούνης και να δώσουμε την δυνατότητα στα παιδιά αυτά να αγωνιστούν παραπάνω».
 
 Για το θέμα των Ελλήνων και ξένων προπονητών είπε: «Εγώ δεν είμαι υπέρ των Ελλήνων ή υπέρ των ξένων. Δεν λέω ότι εμείς είμαστε οι καλοί και αυτοί οι κακοί. Σίγουρα υπάρχουν ξένοι προπονητές που έρχονται και κάνουν πολύ καλή δουλειά. Εγώ είμαι γενιικά υπέρ των καλών προπονητών. Αυτών που δουλεύουν με πρόγραμμα και οργάνωση».

Για την συνεργασία του με παράγοντες όπως ο Γιώργος Σπανός και ο Κώστας Πηλαδάκης επισήμανε: «Επειδή είμαι κι εγώ δύσκολος χαρακτήρας και έχω διάφορες απαιτήσεις, μπορώ να πω ότι κι εγώ από την πλευρά μου, πριν συνεργαστώ με κάποιους ανθρώπους φροντίζω να βεβαιωθώ γι΄ αυτούς. Οπότε προκύπτει μία γενικότερα πολύ καλή συνεργασία».
 

Αναφερόμενος στην ομάδα του ΠΑΟΚ, ο Έλληνας τεχνικός είπε: «Νομίζω ότι πληρώνει αυτό που παθαίνουν αρκετές Ελληνικές ομάδες. Παρουσιάζεται δυνατός στα ευρωπαϊκά παιχνίδια και κάπως κουρασμένος στο Ελληνικό πρωτάθλημα. Κατά την άποψη μου πάντως οι ευρωπαϊκές επιτυχίες είναι πολύ πιο σημαντικές. Έχει όμως μία καλή ομάδα που απέδειξε ότι μπορεί να κάνει πρωταθλητισμό».
 
Για τον δικό του ποδοσφαιρικό στόχο τόνισε: «Θα ήθελα να δημιουργήσω μία ομάδα που να παίζει καλό ποδόσφαιρο. Να έχει τακτική στο παιχνίδι της και οργάνωση. Να μην κλείνετε πίσω. Αυτό πάμε να πετύχουμε με τον Ατρόμητο».
 
Όσο για τους παίκτες που θα διάλεγε για την ομάδα του αν είχε την δυνατότητα; «Με βάση την εικόνα του πρώτου γύρου, αν έπρεπε να πάρω δύο παίκτες, θα έπαιρνα τον Μιραλάς και τον Βιεϊρίνια, διότι θεωρώ ότι έκαναν εξαιρετικά παιχνίδια και είχαν διάρκεια».

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε