Τετάρτη, 24 Απρ.
25oC Αθήνα

Έφυγε με ψηλά το κεφάλι, Ελλάδα – Αργεντινή 0-2

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Η Εθνική έκανε τις καρδιές όλων των Ελλήνων να χτυπήσουν δυνατά για 77 λεπτά κρατώντας στο μηδέν την Αργεντινή, όμως στο τέλος δεν κατάφερε να πανηγυρίσει την πρόκριση. Στους “16” Αργεντινή και Ν. Κορέα. Όλο το ρεπορτάζ και οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών από το Πολοκουάνε. Αποχωρεί ο Τοπαλίδης.

Αποστολή, Νότιος Αφρική: Θωμάς Αγγέλου

 
Το LIVE του αγώνα με πλούσιο φωτογραφικό υλικό και βίντεο από το Πολοκουάνε

Το σχόλιο του Γιώργου Χελάκη: Πέσαμε αμυνόμενοι και αξιοπρεπώς

 
 
Ρεχάγκελ: Μπορούμε να είμαστε υπερήφανοι

Τοπαλίδης: Αποχωρώ ευτυχισμένος

Παπασταθόπουλος: Δώσαμε τα πάντα αλλά ήταν καλύτεροι

Ανάμεικτα τα σχόλια του ξένου Τύπου

Η σφιχτή αμυντική διάταξη που παρέταξε ο Ρεχάγκελ και ο μαν του μαν του Παπασταθόπουλου πάνω στον Μέσι αποδείχθηκαν σωστές κινήσεις. Η Αργεντινή εμφανίστηκε μπλοκαρισμένη από την πολυπρόσωπη ελληνική άμυνα και δημιούργησε ελάχιστες επικίνδυνες καταστάσεις στο πρώτο 45λεπτο. Όταν χρειάστηκε ο Τζόρβας έδειξε την ετοιμότητα του και τα ραδιοφωνάκια πήραν “φωτιά” για την εξέλιξη του άλλου αγώνα ανάμεσα στη Νιγηρία και τη Νότιο Κορέα.

ΦΩΤΟ REUTERS

 
Στο ημίχρονο ο Ρεχάγκελ έμαθε πως ο Καραγκούνης δεν μπορούσε να συνεχίσει και τον αντικατέστησε με τον Σπυρόπουλο. Λίγο αργότερα αποχώρησαν αναγκαστικά και οι Κατσουράνης, Τοροσίδης σε μία βραδιά που η τύχη γύρισε την πλάτη στον Γερμανό τεχνικό και την Εθνική ομάδα. Στο 48ο λεπτό ο Γιώργος Σαμαράς σήκωσε από τους καναπέδες τους όλους τους Έλληνες φιλάθλους, πλασάροντας άουτ στο ανεπανάληπτο τετ α τετ με τον Ρομέρο.

ΦΩΤΟ REUTERS

 
Οι Κορεάτες έφεραν τα πάνω – κάτω στο άλλο ματς, παίρνοντας το προβάδισμα και η εξέλιξη αυτή “πάγωσε” τους διεθνείς. Η Νιγηρία ισοφάρισε αλλά ο Ντεμικέλις μας “έσβησε” το όνειρο στο 77΄όταν ευνοήθηκε από τις κόντρες και με προβολή νίκησε τον Τζόρβα.

ΦΩΤΟ REUTERS 

Το γκολ του Παλέρμο στο 89΄απλά διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα που αφήνει μία πικρή γεύση στους διεθνείς που ξέρουν πως η πρόκριση χάθηκε στον πρώτο αγώνα με τη Ν. Κορέα.

ΦΩΤΟ REUTERS

 
ΦΩΤΟ REUTERS

Στην επόμενη φάση η Αργεντινή θα αντιμετωπίσει το Μεξικό και η Ν. Κορέα την Ουρουγουάη.

Το  NewsIt βρέθηκε στους πανηγυρισμούς των Αργεντίνων έξω από το “Πίτερ Μοκάμπα”.

Οι συνθέσεις των ομάδων

Ελλάδα (Ότο Ρεχάγκελ, 5-4-1): Τζόρβας, Μόρας, Βύντρα, Παπασταθόπουλος, Παπαδόπουλος, Κυργιάκος, Τοροσίδης (54’ Πατσατζόγλου), Κατσουράνης (54’ Νίνης), Τζιόλης, Καραγκούνης (46’ Σπυρόπουλος), Σαμαράς.

Αργεντινή (Ντιέγκο Μαραντόνα, 4-3-1-2): Ρομέρο, Οταμένδι, Μπουρντίσο, Ντεμικέλις, Κλ. Ροντρίγκες, Μάξι Ροντρίγκες (63’ Ντι Μαρία), Βερόν, Μπολάτι, Μέσι, Αγκουέρο (76’ Παστόρε), Μιλίτο (80’ Παλέρμο).

Στάδιο: «Πίτερ Μοκάμπα», Πολοκουάνε
Διαιτητής: Ρασβάν Ιρμάτοφ (Ουζμπεκιστάν)

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε