Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Έγραψε ιστορία ο Μάρας με το 5ο χρυσό στο μονόζυγο

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Ο μοναδικός αθλητής στην ιστορία του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ενόργανης γυμναστικής από το 1995 και μετά με πέντε χρυσά μετάλλια στο ίδιο όργανο έγινε ο Βλάσης Μάρας. Ασημένιο οι Τσολακίκης και Κοσμίδης.

Ο Έλληνας πρωταθλητής εντυπωσίασε στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής του Μπέρμιγχαμ και με 15.400 βαθμούς παρέμεινε στο πρώτο σκαλί του βάθρου. Ο Μάρας είχε κατακτήσει, επίσης, το χρυσό μετάλλιο στις διοργανώσεις του 2002, του 2004, του 2006 και του 2009.Το ασημένιο κατέκτησε ο Ολλανδός Έπκε Ζόντερλαντ με 15.375 βαθμούς. ενώ το χάλκινο μοιράστηκαν δύο Γερμανοί, ο Φίλιπ Μπόι και ο Φάμπιαν Χίμπιχεν, συγκεντρώνοντας από 15.350 βαθμούς.

 
Τη μεγαλύτερη επιτυχία της καριέρας του πανηγυρίζει ο Λευτέρης Κοσμίδης, ο οποίος κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στις ασκήσεις εδάφους. Ο 19χρονος πρωταθλητής συγκέντρωσε 15.400 βαθμούς εκτελώντας ένα πρόγραμμα με πολύ υψηλό συντελεστή δυσκολίας . Για τον Κοσμίδη, αυτό ήταν το τρίτο μετάλλιο σε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανδρών, έπειτα από τα χάλκινα που είχε κατακτήσει το 2007 στο Άμστερνταμ και πέρσι στο Μιλάνο. Πρωταθλητής Ευρώπης στις ασκήσεις εδάφους αναδείχθηκε ο Γερμανός Ματίας Φάριγκ με 15.650 βαθμούς, ενώ την 3η θέση μοιράστηκαν ο Βρετανός Ντάνιελ Πέρβις και ο Γερμανός Μαρσέλ Νγκούιεν, που ισοβάθμησαν στους 15.250 βαθμούς.
 
Λίγη ώρα μετά τον Λευτέρη Κοσμίδη, θέση στο βάθρο του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ενόργανης γυμναστικής, στο Μπέρμιγχαμ, έκλεισε και ο Βασίλης Τσολακίδης. Ο 31χρονος πρωταθλητής έκανε εξαιρετική εμφάνιση στον τελικό του δίζυγου, κατακτώντας το ασημένιο μετάλλιο με 15.200 βαθμούς. Έτσι πρόσθεσε στη συλλογή του το δεύτερο του μετάλλιο από Ευρωπαϊκό. Το πρώτο, που ήταν χρυσό, το πήρε στη διοργάνωση της Πάτρας το 2002. Στο πρώτο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο Γάλλος Γιαν Κουσερά, που θεωρούταν και το φαβορί. Συγκέντρωσε 15.275 βαθμους, ενώ το χάλκινο μοιράστηκε στον Πολωνό Άνταμ Κιερζκόφσκι και στον Γάλλο Χάμιλτον Σαμπό, που πήραν από 15.100 βαθμούς.
 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε