Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

“Είμαι πεινασμένος σα λύκος για την κούπα”

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Ο Ντουντού προειδοποίησε τον Παναθηναϊκό για την φετινή “ολική επαναφορά” του Ολυμπιακού, υπογραμμίζοντας: “Ο Ολυμπιακός έχει το πνεύμα και τη νοοτροπία νικητή, κάτι που δεν υπάρχει ακόμα στο DNA του Παναθηναϊκού”.

Ο Βραζιλιάνος χαφ των “ερυθρόλευκων”, μίλησε στην εφημερίδα “SportDay”, για τις αλλαγές που έγιναν φέτος στην ομάδα, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι θα “βγούν σε καλό”, ενώ τόνισε ότι η ομάδα είναι περισσότερο ισορροπημένη μετά την έλευση του Ερνέστο Βαλβέρδε στου Ρέντη.

“Τον περασμένο χρόνο κάναμε πολλές αλλαγές, ειδικά στο κομμάτι των προπονητών, που υπήρξαν τρεις διαφορετικοί, και το πληρώσαμε. Ειδικά στο κομμάτι του προπονητή. Την περασμένη σεζόν δεν μας βγήκε τίποτε στο γήπεδο. Hταν πολύ κακή χρονιά. Ο Ολυμπιακός είναι μεγάλη ομάδα και υπάρχει πάντα πίεση για το καλύτερο. Από το αγωνιστικό μέχρι και το ψυχολογικό κομμάτι. Φέτος μέχρι στιγμής οι αλλαγές μάς έχουν βγει σε καλό. Τα νέα πρόσωπα έχουν όρεξη και διάθεση να γίνουν μέρος του συνόλου. Από τη στιγμή, μάλιστα, που ο κύριος Βαλβέρδε ήρθε στην ομάδα παρατηρείται μεγαλύτερη ισορροπία κινήσεων πάνω στο χορτάρι”, δήλωσε ο Ντούντου.

Απόσπασμα της συνέντευξης του Ντούντου:

Με τον Αστέρα Τρίπολης ήταν το καλύτερο φετινό ματς του Ολυμπιακού. Τι παραπάνω μπορούμε να περιμένουμε από την ομάδα;

«Με τον Αστέρα Τρίπολης μας βγήκε στο γήπεδο η δουλειά των προπονήσεων στον υπέρτατο βαθμό. Αυτό δεν σημαίνει ότι σταματάμε εδώ. Στόχος μας είναι να γινόμαστε ολοένα και καλύτεροι. Εξάλλου, ο Ολυμπιακός είναι υποχρεωμένος να παίζει καλά».

Μίλησες για τον Βαλβέρδε. Τι συμβαίνει τελικά με τον Ισπανό στον πάγκο; Αυτή η ομάδα βγάζει τον καλύτερό της εαυτό;

«Αυτός ξέρει τους παίκτες από το προηγούμενο πέρασμά του. Εχει την τεχνογνωσία και τον τρόπο του να επιβάλλεται στα αποδυτήρια. Είναι ένας τεχνικός που μας δίνει αυτοπεποίθηση, μας περνάει τα μήνυματά του και μου αρέσει που η προπονητική φύση του είναι δημιουργική και επιθετική. Είναι τελειομανής. Εχει “αρρώστια” με την τακτική και καθετί που κάνουμε στην προπόνηση θέλει να βγαίνει και στο γήπεδο. Είναι Ισπανός. Η Ισπανία είναι πρωταθλήτρια κόσμου. Υπάρχουν πολλοί ισπανόφωνοι κι αυτό βοηθάει. Πάντως, έχουμε περισσότερη ποιότητα φέτος».

Οι φιλοδοξίες σου με τον Ολυμπιακό;

«Πρώτον, θέλω υγεία. Για μένα είναι το πιο σημαντικό. Προσεύχομαι στον Θεό να είμαι υγιής. Χωρίς τραυματισμούς. Χωρίς τραυματισμούς μπορώ να βοηθήσω περισσότερο. Δεύτερον, θέλω το πρωτάθλημα. Θέλω το πρωτάθλημα περισσότερο από κάθε άλλον παίκτη. Είμαι πεινασμένος σαν λύκος για να σηκώσω την “κούπα”. Θέλω να γυρίσω και να παίξω στο Τσάμπιονς Λιγκ. Θέλω να πάρω εκδίκηση για την περσινή απώλεια. Είναι μία υπόσχεση που έχω δώσει από πέρυσι στον εαυτό μου: ο Ολυμπιακός να επιστρέψει στην κορυφή και να νικήσουμε και στα δύο παιχνίδια τον Παναθηναϊκό. Το λέω και το ξαναλέω πως στην Ελλάδα υπάρχουν δύο πρωταθλήματα: το ένα που παίζουμε κάθε εβδομάδα και το άλλο… τα δύο ματς με τον Παναθηναϊκό. Θέλω να τα κερδίσω και τα δύο. Εάν τα κερδίσουμε και τα δύο (σ.σ.: τα “πρωταθλήματα”), θα είναι μια τέλεια χρονιά».

Νομίζεις ότι ο Παναθηναϊκός φέτος είναι καλύτερος σε σχέση με την ομάδα που κατέκτησε το πρωτάθλημα;

«Αυτό θα φανεί στο γήπεδο. Ακόμα και στην περίπτωση που ο Παναθηναϊκός φέρει τους καλύτερους παίκτες στον κόσμο, ο Ολυμπιακός είναι Θρύλος (σ.σ.: στα ελληνικά). Καταλαβαίνεις τι θέλω να πω; Θα είναι Θρύλος για πάντα. Αρα είναι υποχρεωμένος από τη φύση του ως Θρύλος να κατακτά κάθε διοργάνωση που συμμετέχει. Ο Ολυμπιακός έχει το πνεύμα και τη νοοτροπία νικητή, κάτι που δεν υπάρχει ακόμα στο DNA του Παναθηναϊκού. Την περσινή χρονιά πήγαμε με τη μισή ομάδα και τους νικήσαμε. Με τη μισή ομάδα! Το θυμάστε; Ο τίτλος είναι στα χέρια μας. Εξαρτάται από τον Ολυμπιακό το πρωτάθλημα».

Θα ήθελες να στείλεις ένα μήνυμα στον φίλο σου εκτός γηπέδων και αντίπαλο εντός, Ζιλμπέρτο Σίλβα;

“Δεν συζητάμε για τέτοια θέματα. Είναι φίλος μου, αλλά δεν μιλάμε για το πρωτάθλημα. Ομως όταν παίζουμε, στο γήπεδο αστειευόμαστε μεταξύ μας. “Ε, τώρα είναι δικό μου” του λέω. Γιατί την πρώτη χρονιά όταν πήρα το πρωτάθλημα μου είπε “σε παρακαλώ, την επόμενη χρονιά θέλω εγώ το πρωτάθλημα”. Πέρυσι παίζαμε χάλια και του είπα όταν κατάλαβα ότι δεν είχαμε άλλες ελπίδες ότι “το πρωτάθλημα αυτό είναι δικό σου, αλλά το επόμενο θα είναι δικό μου”.

Τι συνέβη πέρυσι με τον τραυματισμό σου;

“Ασ’ το, δεν θέλω να το θυμάμαι. Πραγματικός εφιάλτης. Τα βράδια αναρωτιόμουν γιατί σε μένα, Θεέ μου. Μακράν η χειρότερη ποδοσφαιρική εμπειρία στην καριέρα μου. Δεν είχα μείνει ποτέ μου τέσσερις μήνες εκτός αγωνιστικής δράσης. Κάθε μέρα που περνούσε ήταν ένα μαρτύριο. Ενα απλό τραύμα έγινε μεγάλο. Το λάθος μου ήταν ότι έφτασα στο σημείο να παίζω ενώ δεν είχα αποθεραπευτεί πλήρως και αυτό χειροτέρευσε την κατάστασή μου. Γι’ αυτό έφτασε το χρονικό διάστημα της αποχής μου να γίνει τόσο μεγάλο. Ο πρώτος που ήθελε να παίξει ήμουν εγώ, αλλά αυτό δεν αρκούσε στην προκειμένη περίπτωση… Υπήρχε μεγάλη πίεση για να παίξω, αλλά κι εγώ ήθελα να γυρίσω γρήγορα κι αυτό ίσως έκανε χειρότερα τα πράγματα”.

Κάποιον παίκτη από άλλη ομάδα που έχεις ξεχωρίσει στο πρωτάθλημα;

“Τον Σηφάκη. Γνωρίζω ότι τον είχαμε στην ομάδα και δεν έχω καταλάβει γιατί έφυγε. Σου δίνει ασφάλεια και έχει καλές τοποθετήσεις κάτω από τα δοκάρια. Ωστόσο, ο Αντώνης είναι μεγάλο κεφάλαιο για μένα και την ομάδα. Ξέρει τι συμβαίνει και πώς να αντιδράσει μέσα στα αποδυτήρια”.

Ποιον παίκτη από τη Βραζιλία, στην παρούσα χρονική περίοδο, θα μπορούσες να συστήσεις στον Ολυμπιακό;

“Θα μπορούσα να πω πολλούς, αλλά μετά αν δεν παίζουν καλά δεν θα τα βάλετε μαζί μου, ε; (γέλια). Λοιπόν, εγώ θα έλεγα τον Κλέμπερ (σ.σ.: επιθετικός της Παλμέιρας). Είναι ένας επιθετικός με ποιότητα, τεχνική, μπορεί να αντέξει την πίεση, αλλά και να πρεσάρει τους αντίπαλους στόπερ και έχει πολύ καλή θέση στην εστία και σκοράρει με χίλιους και έναν τρόπους”.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε