Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Είναι πολλά τα λεφτά για την αστυνόμευση των γηπέδων αλλά πάνε χαμένα

– Μόνο πέρυσι πληρώσαμε πάνω από 12 εκατομμύρια ευρώ
– Την ίδια ώρα ασύλλητοι παραμένουν οι χούλιγκανς που τα κάνουν γυαλιά καρφιά
– Τι ισχύει στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες για τη φύλαξη των γηπέδων

Οι πρόσφατες εικόνες ντροπής στο ΟΑΚΑ εξοργίζουν ακόμη περισσότερο αν διαβάσει κανείς τα χρήματα που δίνει το ελληνικό Δημόσιο και οι ΠΑΕ για τη φύλαξη των γηπέδων απο την ελληνική αστυνομία.

Σύμφωνα με την Καθημερινή, την περίοδο 2009-2010 χρησιμοποιήθηκαν στα γήπεδα 107.724 αστυνομικοί με συνολικό κόστος 10.341.504 ευρώ, ενώ πέρυσι 132.015 με κόστος 12.673.440 ευρώ.

Κάθε αστυνομικός υπολογίζεται ότι κοστίζει 95 ευρώ, που αντιστοιχούν στο άθροισμα της αμοιβής του για την ημερήσια εργασία και την εργασία του σε ημέρες αργιών.

Οπως αναφέρει η εφημερίδα μεγάλο μέρος του κόστους βαρύνει τον προϋπολογισμό του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, αλλά άμεσα ή έμμεσα επιβαρύνονται και οι ομάδες.

Ως ανταπόδοση για τα μέτρα ασφαλείας που παρέχει η αστυνομία, το 10% του τηλεοπτικού συμβολαίου της Σούπερ Λίγκας πηγαίνει στα ασφαλιστικά ταμεία των αστυνομικών (6,5 εκατ. Το 2011) ενώ καταβάλλεται και ποσοστό επί των πωλήσεων των εισιτηρίων που πέρσι απέφερε έσοδα 1.837.000 ευρώ.

Κι όλα αυτά ενώ τα ελληνικά γήπεδα παραμένουν επικίνδυνα και οι θερμοκέφαλοι κάνουν ο,τι θέλουν.

Διαβάστε εδώ τι έγινε στο ΟΑΚΑ στις 18 Μαρτιου

Στο μεταξύ όπως αναφέρει η εφημερίδα στην Ευρώπη, τα μέτρα αστυνόμευσης είναι αποκλειστική ευθύνη της κάθε ομάδας. Στη Γερμανία για παράδειγμα η αστυνομία στήνει μπλόκα σε μία περίμετρο 1 χλμ έξω από το γήπεδο, κάνει face control και όποιος θωρείται ύποπτος απομακρύνεται. Τον πλήρη έλεγχο στα γερμανικά γήπεδα τον έχουν οι υπεύθυνοι ασφαλείας κάθε ομάδας.

Διαβάστε

Στη δημοσιότητα 23 νέες φωτογραφίες από τα επεισόδια

 

Να ποιοι έκαναν το ΟΑΚΑ… καλοκαιρινό! – Στη δημοσιότητα οι φωτογραφίες των χούλιγκαν που έσπασαν και έκαψαν τα πάντα μετά το “αιώνιο” ντέρμπι

 

ΒΙΝΤΕΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ: Όποιος ήθελε έμπαινε και όποιος ήθελε έβγαινε χωρίς εισιτήριο στο ΟΑΚΑ – Να πως στήθηκε το σκηνικό της βίας! – Αθλητικά

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε